(Voortgezet) Speciaal Onderwijs Adelante Onderwijs in Valkenburg (Valkenburg aan de Geul)

Aantal leerlingen per schooljaar
(286 leerlingen in schooljaar 2022-2023)

Aantal leerlingen per jaar, Adelante Onderwijs. Gegevens voor de schooljaren 2010-2011 tot en met 2022-2023. Adelante Onderwijs telt 286 leerlingen in schooljaar 2022-2023.

Kaart met scholen in de omgeving

Adelante Onderwijs (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Speciaal Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.


(Voortgezet) Speciaal Onderwijs Adelante Onderwijs biedt primair onderwijs van het type "(Voortgezet) Speciaal Onderwijs" met de denominatie "Rooms-Katholiek" aan 306 leerlingen in schooljaar 2022-2023.

Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2022-2023, Adelante Onderwijs


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode voor de 8 meest voorkomende postcodes van de huisadressen van de leerlingen van Adelante Onderwijs in schooljaar 2022-2023.

De meeste (9) leerlingen van Adelante Onderwijs wonen in schooljaar 2022-2023 in postcodegebied 6374.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaren 2010-2011 t/m 2022-2023, Adelante Onderwijs


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Adelante Onderwijs. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.
Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2022-2023, Adelante Onderwijs


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor Adelante Onderwijs in Valkenburg (Valkenburg aan de Geul).

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Adelante Onderwijs.

BRIN en vestigingsnummer: 14VR00.

Denominatie: Rooms-Katholiek.

Soort onderwijs: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs.

Schoolnaam: Adelante Onderwijs.

Schoolbestuur: Stichting Adelante Onderwijs. Bestuursnummer: 74803.

Adres: Onderstestraat 29, 6301 KA, Valkenburg (Valkenburg aan de Geul). Gemeente Valkenburg aan de Geul, Limburg. Telefoon: 0455282600.

Website van de school: https://www.adelante-zorggroep.nl/

Titel van de website: Adelante - Haal het beste uit jezelf

Beschrijving van de website: Adelante is een zorggroep met volwassenenrevalidatie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs, wonen, gehoor, spraak & taal, en medische kindzorg als kernactiviteiten.

Organisatiestructuur: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Adelante Onderwijs is de enige vestiging binnen de school Adelante Onderwijs en 1 van de 2 vestigingen binnen het bestuur Stichting Adelante Onderwijs. Daarbij vallen er 2 verschillende scholen onder dit bestuur. Er zijn 6.025 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met 1 vestiging per school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 7.069 schoolvestigingen).

Advertentie:

Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Herstelonderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel20 oktober 2021Toezicht SO vestigingAdelante Speciaal Onderwijs
Oordeel over het financiële beheerVoldoende17 december 2018Toezicht BestuurStichting Adelante Onderwijs
Financieel beheerVoldoende17 december 2018Onderzoek BestuurStichting Adelante Onderwijs
ContinuïteitVoldoende17 december 2018Onderzoek BestuurStichting Adelante Onderwijs
RechtmatigheidVoldoende17 december 2018Onderzoek BestuurStichting Adelante Onderwijs
KwaliteitscultuurVoldoende17 december 2018Onderzoek BestuurStichting Adelante Onderwijs
Verantwoording en dialoogVoldoende17 december 2018Onderzoek BestuurStichting Adelante Onderwijs

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Advertentie:

Basisschool Adelante Onderwijs ligt in de buurt Sint Gerlach.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Sint Gerlach getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

13.062 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Valkenburg aan de Geul is 3.091 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in buurt Sint Gerlach: 13,29%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de buurt Sint Gerlach.

Meer over buurt Sint Gerlach
Inkomen in buurt Sint Gerlach: €28.900


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor buurt Sint Gerlach.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Valkenburg aan de Geul via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Valkenburg aan de Geul. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de buurt Sint Gerlach wonen 115 jongeren en zijn 4 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 0 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 4 bij gastouders (VGO) en 0 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,03 opvangplaats per jongere in de buurt van Adelante Onderwijs is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij Adelante Onderwijs beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Valkenburg aan de Geul):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
Sleijpen4VGOSint Gerlachstraat 8 Valkenburg
KDV Berg28KDVValkenburgerstraat 113C Berg en Terblijt
BSO Berg40BSOValkenburgerstraat 113A Berg en Terblijt
Penners Roovers6VGODr Goossensstraat 2B Berg en Terblijt
Poolmans6VGOBronsdalweg 3 Berg en Terblijt
Gorissen6VGOBronsdalweg 3 Berg en Terblijt
Jansen6VGOSchone Poel 9 Berg en Terblijt
Veen4VGOAchter de Hoven 14 Berg en Terblijt
Lambrikx - Roijen4VGOAchter de Hoven 7 Berg en Terblijt
Roovers-Kusters6VGOMerelstraat 19 Berg en Terblijt
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzichtspagina voor het schoolbestuur Stichting Adelante Onderwijs.

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Valkenburg (Valkenburg aan de Geul) op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Valkenburg (Valkenburg aan de Geul).

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Adelante Onderwijs in Valkenburg (Valkenburg aan de Geul) op de buurtpagina voor Sint Gerlach.

Aanmelden bij de basisschool in Valkenburg (Valkenburg aan de Geul)?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.