(Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Ark Gouda

Aantal leerlingen per schooljaar
(144 leerlingen in schooljaar 2021-2022)

Aantal leerlingen per jaar, De Ark Gouda. Gegevens voor de schooljaren 2010-2011 tot en met 2021-2022. De Ark Gouda telt 144 leerlingen in schooljaar 2021-2022.

Kaart met scholen in de omgeving

De Ark Gouda (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Speciaal Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.


(Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Ark Gouda biedt primair onderwijs van het type "(Voortgezet) Speciaal Onderwijs" met de denominatie "Openbaar" aan 144 leerlingen in schooljaar 2021-2022. Er zijn 30 scholen met "De Ark" in hun naam.

Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2021-2022, De Ark


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode voor de 8 meest voorkomende postcodes van de huisadressen van de leerlingen van De Ark in schooljaar 2021-2022.

De meeste (19) leerlingen van De Ark wonen in schooljaar 2021-2022 in postcodegebied 2804.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaren 2010-2011 t/m 2021-2022, De Ark


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Ark Gouda. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.
Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2021-2022, De Ark


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor De Ark Gouda in Gouda.

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Ark Gouda.

BRIN en vestigingsnummer: 19XZ00.

Denominatie: Openbaar.

Soort onderwijs: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs.

Schoolnaam: De Startbaan.

Schoolbestuur: Stichting Klasse. Bestuursnummer: 41527.

Adres: Clematislaan 2, 2803 AG, Gouda. Gemeente Gouda, Zuid-Holland. Telefoon: 0182679096.

Website van de school: https://www.destartbaangouda.nl/

Organisatiestructuur: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Ark Gouda is de enige vestiging binnen de school De Startbaan en 1 van de 13 vestigingen binnen het bestuur Stichting Klasse. Daarbij vallen er 13 verschillende scholen onder dit bestuur. Er zijn 6.025 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met 1 vestiging per school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 7.069 schoolvestigingen).

Advertentie:

Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
HerstelonderzoekVoldoende28 augustus 2018Toezicht SO vestigingDe Ark
HerstelonderzoekVoldoende28 augustus 2018Toezicht SO vestigingDe Ark
Oordeel over het financiële beheerVoldoende05 juni 2018Toezicht BestuurStichting Klasse
Financieel beheerVoldoende05 juni 2018Onderzoek BestuurStichting Klasse
ContinuïteitVoldoende05 juni 2018Onderzoek BestuurStichting Klasse
RechtmatigheidVoldoende05 juni 2018Onderzoek BestuurStichting Klasse
KwaliteitszorgVoldoende05 juni 2018Onderzoek BestuurStichting Klasse
KwaliteitscultuurGoed05 juni 2018Onderzoek BestuurStichting Klasse
Verantwoording en dialoogVoldoende05 juni 2018Onderzoek BestuurStichting Klasse

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Advertentie:

Basisschool De Ark Gouda ligt in de Windrooskwartier en Heesterbuurt.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de Windrooskwartier en Heesterbuurt getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

5.340 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Gouda is 3.037 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in Windrooskwartier en Heesterbuurt: 19,65%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de Windrooskwartier en Heesterbuurt.

Meer over Windrooskwartier en Heesterbuurt
Inkomen in Windrooskwartier en Heesterbuurt: €27.800


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor Windrooskwartier en Heesterbuurt.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Gouda via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Gouda. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de Windrooskwartier en Heesterbuurt wonen 720 jongeren en zijn 180 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 90 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 28 bij gastouders (VGO) en 62 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,25 opvangplaats per jongere in de buurt van De Ark Gouda is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij De Ark Gouda beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Gouda):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
bso Avonturiers50BSOLivingstonelaan 60 Gouda
Bos Benschop6VGOKamperfoelielaan 19 Gouda
De Boerderij35KDVBloemendaalseweg 46 Gouda
het Zomerhuis35KDVBloemendaalseweg 46a Gouda
Steenland4VGOAlbrechtsveld 47 Gouda
Peutergroep De Schaapskooi16KDVBloemendaalseweg 46b Gouda
Wolff5VGORibeslaan 9 Gouda
het Schateiland40BSOMercatorhof 7 Gouda
Berg-Blaauwendraad6VGOHeesterlaan 47 Gouda
Twinkel Gouda62KDVWillem Barentszlaan 36 Gouda
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzichtspagina voor het schoolbestuur Stichting Klasse.

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Gouda op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Gouda.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van (Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Ark Gouda op de buurtpagina voor Windrooskwartier en Heesterbuurt.

Aanmelden bij de basisschool in Gouda?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.