Basisschool Het Avontuur Hagestein

Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen over de leerlingen, het personeel en de resultaten van de school.
Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Contactgegevens / Leerlingen per jaar / Kaart / Kinderopvang / Onderwijsinspectie / Personeel / Zittenblijvers / Bronnen en definities

Basisschool Het Avontuur Hagestein biedt primair onderwijs van het type "Basisonderwijs" met de denominatie "Protestants-Christelijk" aan 81 leerlingen in schooljaar 2021-2022. Er zijn 16 scholen met "Avontuur / Avonturier / Avonturijn" in hun naam.

Scholen gemeente Vijfheerenlanden
Aantal leerlingen per schooljaar (81 leerlingen in schooljaar 2021-2022)
Schooljaren 2019-2020 t/m 2021-2022, Het Avontuur

Aantal leerlingen per jaar, Het Avontuur Hagestein. Gegevens voor de schooljaren 2019-2020 tot en met 2021-2022. Het Avontuur Hagestein telt 81 leerlingen in schooljaar 2021-2022.

Kaart met scholen in de omgeving

Het Avontuur Hagestein (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.
Percentage zittenblijvers
Schooljaren van 2013 tot en met 2021

Onderstaande grafiek toont het percentage groep 8 leerlingen van 12 jaar of ouder, die meer dan 8 jaar op de basisschool hebben gezeten.


Heel even geduld alsjeblieft...

de zittenblijvers gegevens

worden geladen!Percentage groep 8 leerlingen dat in zijn of haar schoolcarrière is blijven zitten.


Toelichting op de informatie over zittenblijvers / leerlingen die doubleren:
Zittenblijvers worden geteld als kinderen die in groep 8 zitten en die al 9 jaar of langer op de basisschool zitten, en dus op enig moment in hun schoolloopbaan een jaar over hebben gedaan. Met andere woorden: het aantal leerlingen van 12 jaar of ouder, in leerjaar 8, met meer dan 8 verblijfsjaren in het onderwijs in het betreffende schooljaar (bijna altijd is dit 9 jaar omdat je op de basisschool in principe maar 1 keer mag doubleren).
Aantal zittenblijvers
Schooljaren van 2013 tot en met 2021

Onderstaande grafiek toont per schooljaar hoeveel leerlingen er dat jaar in groep 8 zaten. Daarnaast wordt per jaar getoond of- en zo ja hoeveel- leerlingen langer dan 8 jaar over het doorlopen van de basisschool gedaan hebben.


Heel even geduld alsjeblieft...

de lijngrafiek met zittenblijfgegevens

voor Het Avontuur Hagestein wordt geladen!Zittenblijvers per jaar voor Het Avontuur Hagestein.

Bron zittenblijven
Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2021-2022, Het Avontuur


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode van de huisadressen van de leerlingen van Het Avontuur in schooljaar 2021-2022.

De meeste (72) leerlingen van Het Avontuur wonen in schooljaar 2021-2022 in postcodegebied 4125.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaren 2019-2020 t/m 2021-2022, Het Avontuur


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor Basisschool Het Avontuur Hagestein. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.
Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2021-2022, Het Avontuur


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor Het Avontuur Hagestein in Hagestein.

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: Basisschool Het Avontuur Hagestein.

BRIN en vestigingsnummer: 31LJ00.

Denominatie: Protestants-Christelijk.

Soort onderwijs: Basisonderwijs.

Schoolnaam: Het Avontuur.

Schoolbestuur: Fluenta Stichting voor Protestants-Christelijk Onderwijs in de regio Utrecht. Bestuursnummer: 41528.

Adres: Maatgraaf 4, 4124 BE, Hagestein. Gemeente Vijfheerenlanden, Utrecht. Telefoon: 0347215005.

Website van de school: https://basisschoolhetavontuur.nl/

Titel van de website: Op basisschool Het Avontuur ontdekken wij de toekomst - Home

Beschrijving van de website: Op basisschool Het Avontuur in Hoef en Haag ontdekken wij de toekomst.

Organisatiestructuur: Basisschool Het Avontuur Hagestein is de enige vestiging binnen de school Het Avontuur en 1 van de 20 vestigingen binnen het bestuur Fluenta Stichting voor Protestants-Christelijk Onderwijs in de regio Utrecht. Daarbij vallen er 19 verschillende scholen onder dit bestuur. Er zijn 6.042 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met 1 vestiging per school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 7.087 schoolvestigingen).

Personeelsgegevens

Hier worden vier grafieken met personeelsgegevens getoond voor de vestiging Basisschool Het Avontuur Hagestein. Vanuit DUO zijn personeelsgegevens beschikbaar in zowel aantallen personen als aantallen FTE. De aantallen worden onderverdeeld naar type functie en soort dienstverband en naar geslacht en leeftijd van de medewerkers. De gegevens zijn beschikbaar per bestuur (bevoegd gezag) en per school (instelling, niveau BRIN nummer). De gegevens zijn beschikbaar per jaar sinds 2011.

Aantal personeelsleden per functie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden naar functie per schooljaar voor de vestiging Basisschool Het Avontuur Hagestein.

Aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per schooljaar voor de vestiging Basisschool Het Avontuur Hagestein.

Percentage vrouwen en mannen in dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in FTE per schooljaar voor de vestiging Basisschool Het Avontuur Hagestein.

Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Fluenta Stichting voor Protestants-Christelijk Onderwijs in de regio Utrecht.

Aantal FTE in tijdelijke of vaste dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het totaal aantal FTE personeel met een tijdelijk of vast dienstverband per schooljaar voor de vestiging Basisschool Het Avontuur Hagestein.

Meer personeelsgegevens
Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel21 mei 2019Toezicht PO vestigingHet Avontuur
Oordeel over het financiële beheerVoldoende21 mei 2019Toezicht BestuurFluenta Stichting voor Protestants-Christelijk Onderwijs in de regio Utrecht

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

1.247 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Vijfheerenlanden is 4.231 meter. Basisschool Het Avontuur Hagestein ligt in buurt Hagestein buitengebied zuid.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Vijfheerenlanden via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Vijfheerenlanden. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Tip: Spelend leren met je kleuter voor groep 1 en 2
Thuis spelend oefenen voor kleuters op de relevante ontwikkelingsgebieden die in bijvoorbeeld de Cito-toets voor eind groep 2 voorkomen

Spelend leren. Dat doen kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Toch kan het zijn dat je kind een extra zetje nodig heeft. Daar wil je als ouder bij helpen! En dat kan met de ideeën in dit document met een schat aan materiaal om met je kind te gebruiken. Dat kan de hele dag, zonder dat je kind het door heeft. Het is gezellig en leerzaam!

Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de buurt Hagestein buitengebied zuid wonen 10 jongeren en zijn 88 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 24 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 0 bij gastouders (VGO) en 64 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 8,80 opvangplaats per jongere in de buurt van Het Avontuur Hagestein is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij Het Avontuur Hagestein beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Vijfheerenlanden):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
Kinderdagverblijf Hagestein64KDVMaatgraaf 4 Hagestein
BSO De Vos dependance24BSOMaatgraaf 4 Hagestein
BSO De Vos66BSOBongerd 2 Hagestein
BSO Wijs! Hoef en Haag40BSOBongerd 4 Hagestein
Peuterclub 't Kleine Vosje16KDVBongerd 4 Hagestein
Kleuver van den Berg6VGOWillem v Duvenvoordestr 30 Vianen
Peuterhuis Klimop De Hagen64KDVGrote Geusplein 3 Vianen
Koçak - Erozturk3VGOVijfheerenlanden 446 Vianen
Mol5VGOMaximastraat 12 Vianen
Cyntje6VGOBolgerijsekade 9 Vianen
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzichtspagina voor het schoolbestuur Fluenta Stichting voor Protestants-Christelijk Onderwijs in de regio Utrecht.

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Hagestein op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Hagestein.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van Basisschool Het Avontuur Hagestein op de buurtpagina voor Hagestein buitengebied zuid.

Aanmelden bij de basisschool in Hagestein?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.