(Voortgezet) Speciaal Onderwijs Het Warandecollege in Oosterhout (Oosterhout)

Aantal leerlingen per schooljaar
(33 leerlingen in schooljaar 2022-2023)

Aantal leerlingen per jaar, Het Warandecollege. Gegevens voor de schooljaren 2010-2011 tot en met 2022-2023. Het Warandecollege telt 33 leerlingen in schooljaar 2022-2023.

Advertentie:

Kaart met scholen in de omgeving

Het Warandecollege (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Speciaal Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.
Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2022-2023, Het Warandecollege


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode voor de 8 meest voorkomende postcodes van de huisadressen van de leerlingen van Het Warandecollege in schooljaar 2022-2023.

De meeste (2) leerlingen van Het Warandecollege wonen in schooljaar 2022-2023 in postcodegebied 4902.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaren 2010-2011 t/m 2022-2023, Het Warandecollege


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Het Warandecollege. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.

Advertentie:

Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2022-2023, Het Warandecollege


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor Het Warandecollege in Oosterhout (Oosterhout).

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Het Warandecollege.

BRIN en vestigingsnummer: 23GY00.

Denominatie: Algemeen bijzonder.

Soort onderwijs: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs.

Schoolnaam: Het Warandecollege.

Schoolbestuur: Stichting Het Driespan. Bestuursnummer: 41200.

Adres: Bredaseweg 140, 4904 SC, Oosterhout (Oosterhout). Gemeente Oosterhout, Noord-Brabant. Telefoon: 0162453749.

Website van de school: https://www.koraal.nl/speciaal-onderwijs/het-driespan

Titel van de website: Het Driespan

Beschrijving van de website: In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Er zijn vijf scholen voor speciaal onderwijs (so) die onderwijs verzorgen aan leerlingen van ongeveer 4 tot 13 jaar.

Organisatiestructuur: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Het Warandecollege is 1 van de 4 vestigingen in het primair onderwijs binnen de school Het Warandecollege. En 1 van de 13 primair onderwijs vestigingen binnen het bestuur Stichting Het Driespan. Daarbij vallen er 3 verschillende scholen binnen dit bestuur. Er zijn 566 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met meer dan 1 vestiging bij 1 school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 7.069 primair onderwijs schoolvestigingen).

Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Herstelonderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel07 april 2021Toezicht SO vestigingHet Warandecollege
KwaliteitszorgVoldoende07 april 2021Onderzoek BestuurStichting 'Het Driespan'
Oordeel over het financiële beheerVoldoende21 februari 2019Toezicht BestuurStichting 'Het Driespan'
Financieel beheerVoldoende21 februari 2019Onderzoek BestuurStichting 'Het Driespan'
ContinuïteitVoldoende21 februari 2019Onderzoek BestuurStichting 'Het Driespan'
RechtmatigheidVoldoende21 februari 2019Onderzoek BestuurStichting 'Het Driespan'
KwaliteitscultuurVoldoende21 februari 2019Onderzoek BestuurStichting 'Het Driespan'
Verantwoording en dialoogVoldoende21 februari 2019Onderzoek BestuurStichting 'Het Driespan'

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Advertentie:

Basisschool Het Warandecollege ligt in de buurt Bosgebied-Oosterhout.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Bosgebied-Oosterhout getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

23.575 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Oosterhout is 2.217 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in buurt Bosgebied-Oosterhout: 12,50%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de buurt Bosgebied-Oosterhout.

Meer over buurt Bosgebied-Oosterhout
Inkomen in buurt Bosgebied-Oosterhout: €32.700


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor buurt Bosgebied-Oosterhout.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Oosterhout via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Oosterhout. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Tip: Spelend leren met je kleuter voor groep 1 en 2
Thuis spelend oefenen voor kleuters op de relevante ontwikkelingsgebieden die in bijvoorbeeld de Cito-toets voor eind groep 2 voorkomen

Spelend leren. Dat doen kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Toch kan het zijn dat je kind een extra zetje nodig heeft. Daar wil je als ouder bij helpen! En dat kan met de ideeën in dit document met een schat aan materiaal om met je kind te gebruiken. Dat kan de hele dag, zonder dat je kind het door heeft. Het is gezellig en leerzaam!

Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de buurt Bosgebied-Oosterhout wonen 30 jongeren en zijn 6 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 0 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 6 bij gastouders (VGO) en 0 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,20 opvangplaats per jongere in de buurt van Het Warandecollege is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij Het Warandecollege beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Oosterhout):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
Willemen6VGOCoba Pulskensdreef 8 Oosterhout
Hillebrand6VGOMargrietstraat 6 Oosterhout
Westhoek De16KDVRidderstraat 34 Oosterhout
de Westhoek60BSORidderstraat 34 Oosterhout
Akkermans6VGOKoningin Emmastraat 75 Oosterhout
Oosterhout KOV32KDVGriegstraat 32 Oosterhout
voorschool Menorah16KDVGriegstraat 32 Oosterhout
Oosterhout BSO20BSOGriegstraat 32 Oosterhout
De Cocon60KDVZeislaan 2 Oosterhout
't Vlinderbos95BSOZeislaan 3 Oosterhout
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzicht van vestigingen met het schoolbestuur Stichting Het Driespan:

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Oosterhout (Oosterhout) op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Oosterhout (Oosterhout).

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Het Warandecollege in Oosterhout (Oosterhout) op de buurtpagina voor Bosgebied-Oosterhout.

Aanmelden bij de basisschool in Oosterhout (Oosterhout)?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.