Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind in Dordrecht

Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind in Dordrecht

Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen over de leerlingen, het personeel en de resultaten van de school.
Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Contactgegevens / Leerlingen per jaar / Kaart / Kinderopvang / Onderwijsinspectie / Personeel / buurt Geldelozepad en omgeving / Bronnen en definities

Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind biedt primair onderwijs van het type "Basisonderwijs" met de denominatie "Algemeen bijzonder".

Scholen gemeente Dordrecht
Leerlinggegevens per schooljaar
Voor Land. Stg. Ond. Varende Kind in zijn helaas geen leerlinggegevens bekend.

Bekijk de gegevens van het schoolbestuur en eventuele andere scholen die onder hetzelfde bestuur vallen.

Kaart met scholen in de omgeving

Land. Stg. Ond. Varende Kind (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.
Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind.

BRIN en vestigingsnummer: 27MK00.

Denominatie: Algemeen bijzonder.

Soort onderwijs: Basisonderwijs.

Schoolnaam: Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen.

Schoolbestuur: Stichting voor L.O. aan Varende Kinderen (LOVK). Bestuursnummer: 41519.

Adres: Papeterspad 5, 3311 WT, Dordrecht. Gemeente Dordrecht, Zuid-Holland. Telefoon: 0782003333.

Website van de school: https://www.lovk.nl/home/

Titel van de website: Home | LOVK

Beschrijving van de website: Home

Organisatiestructuur: Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind is de enige vestiging binnen de school Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen en binnen het bestuur Stichting voor L.O. aan Varende Kinderen (LOVK). Er zijn 336 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur van 1 vestiging bij 1 school bij 1 bestuur (op een totaal van 7.087 schoolvestigingen).

Personeelsgegevens

Hier worden vier grafieken met personeelsgegevens getoond voor de vestiging Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind (inclusief eventuele bovenschoolse medewerkers voor het bestuur Stichting voor L.O. aan Varende Kinderen (LOVK)). Vanuit DUO zijn personeelsgegevens beschikbaar in zowel aantallen personen als aantallen FTE. De aantallen worden onderverdeeld naar type functie en soort dienstverband en naar geslacht en leeftijd van de medewerkers. De gegevens zijn beschikbaar per bestuur (bevoegd gezag) en per school (instelling, niveau BRIN nummer). De gegevens zijn beschikbaar per jaar sinds 2011.

Aantal personeelsleden per functie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden naar functie per schooljaar voor de vestiging Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind (inclusief eventuele bovenschoolse medewerkers van het bestuur).

Aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per schooljaar voor de vestiging Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind (inclusief eventuele bovenschoolse medewerkers van het bestuur).

Percentage vrouwen en mannen in dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in FTE per schooljaar voor de vestiging Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind (inclusief eventuele bovenschoolse medewerkers van het bestuur).

Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Stichting voor L.O. aan Varende Kinderen (LOVK).

Aantal FTE in tijdelijke of vaste dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het totaal aantal FTE personeel met een tijdelijk of vast dienstverband per schooljaar voor de vestiging Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind (inclusief eventuele bovenschoolse medewerkers van het bestuur).

Meer personeelsgegevens
Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel09 april 2020Toezicht PO vestigingLandelijk Onderwijs aan Varende Kinderen
AanbodGoed09 april 2020Onderzoek PO vestigingLandelijk Onderwijs aan Varende Kinderen
Zicht op ontwikkelingVoldoende09 april 2020Onderzoek PO vestigingLandelijk Onderwijs aan Varende Kinderen
SamenwerkingGoed09 april 2020Onderzoek PO vestigingLandelijk Onderwijs aan Varende Kinderen
Pedagogisch klimaatGoed09 april 2020Onderzoek PO vestigingLandelijk Onderwijs aan Varende Kinderen
Oordeel over het financiële beheerVoldoende09 april 2020Toezicht BestuurStichting Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind ligt in de buurt Geldelozepad en omgeving.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Geldelozepad en omgeving getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

5.129 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Dordrecht is 4.210 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in buurt Geldelozepad en omgeving: 10,19%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de buurt buurt Geldelozepad en omgeving.

Inkomen in buurt Geldelozepad en omgeving: €27.000


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor buurt Geldelozepad en omgeving.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Dordrecht via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Dordrecht. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Tip: Spelend leren met je kleuter voor groep 1 en 2
Thuis spelend oefenen voor kleuters op de relevante ontwikkelingsgebieden die in bijvoorbeeld de Cito-toets voor eind groep 2 voorkomen

Spelend leren. Dat doen kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Toch kan het zijn dat je kind een extra zetje nodig heeft. Daar wil je als ouder bij helpen! En dat kan met de ideeën in dit document met een schat aan materiaal om met je kind te gebruiken. Dat kan de hele dag, zonder dat je kind het door heeft. Het is gezellig en leerzaam!

Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de buurt Geldelozepad en omgeving wonen 55 jongeren en zijn 142 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 48 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 6 bij gastouders (VGO) en 88 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 2,58 opvangplaats per jongere in de buurt van Land. Stg. Ond. Varende Kind is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Bron kinderopvang
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij Land. Stg. Ond. Varende Kind beschikbaar (download de volledige lijst):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
SDK Mulo Burgt48BSOSingel 443 Dordrecht
H3O Peuteropvang De Horizon16KDVSingel 441 Dordrecht
SDK Kleine Burgt72KDVSingel 451 Dordrecht
Bambino Coole Kikkers26BSOSpuiweg 110 Dordrecht
Bambino Coole Kikkers28KDVSpuiweg 110 Dordrecht
Pinkster-Verheij6VGOGeldelozepad 88 Dordrecht
Widt6VGORozenhof 15 Dordrecht
Happy4kids16KDVBeverwijckstraat 65 Dordrecht
Alle Hens KDV16KDVBurgemeester de Raadtsingel 93A Dordrecht
De Singel BSO70BSOBurgemeester de Raadtsingel 93A Dordrecht
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzichtspagina voor het schoolbestuur Stichting voor L.O. aan Varende Kinderen (LOVK).

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Dordrecht op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Dordrecht.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van Basisschool Land. Stg. Ond. Varende Kind in Dordrecht op de buurtpagina voor Geldelozepad en omgeving.

Aanmelden bij de basisschool in Dordrecht?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.