Vrije School in Weert

Aantal leerlingen per schooljaar
(8 leerlingen in schooljaar 2022-2023)

Aantal leerlingen per jaar, Vrije School. Gegevens voor het schooljaar 2022-2023 (momenteel zijn nog geen gegevens over andere jaren beschikbaar). Vrije School telt 8 leerlingen in schooljaar 2022-2023.

Kaart met scholen in de omgeving

Vrije School (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.


Vrije School biedt primair onderwijs van het type "Basisonderwijs" met de denominatie "Antroposofisch" aan 8 leerlingen in schooljaar 2022-2023. Er zijn 22 scholen met "Vrije School" in hun naam.

Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2022-2023, Vrije School


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode van de huisadressen van de leerlingen van Vrije School in schooljaar 2022-2023.

De meeste (3) leerlingen van Vrije School wonen in schooljaar 2022-2023 in postcodegebied 6002.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaar 2022-2023, Vrije School


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor Vrije School. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.
Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2022-2023, Vrije School


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor Vrije School in Weert.

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: Vrije School.

BRIN en vestigingsnummer: 31VX00.

Denominatie: Antroposofisch.

Soort onderwijs: Basisonderwijs.

Schoolnaam: Vrije School.

Schoolbestuur: Stichting Pallas. Bestuursnummer: 41246.

Adres: Kazernelaan 101-M24, 6006 SP, Weert. Gemeente Weert, Limburg. Telefoon: 0475333160.

Website van de school: geen internetadres bekend.

Organisatiestructuur: Vrije School is de enige vestiging binnen de school Vrije School en 1 van de 18 vestigingen binnen het bestuur Stichting Pallas. Daarbij vallen er 17 verschillende scholen onder dit bestuur. Er zijn 6.026 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met 1 vestiging per school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 7.065 schoolvestigingen).

Advertentie:

Personeelsgegevens

Er zijn voor de Vrije Schoolsnaam helaas geen gegevens over het aantal personeelsleden per jaar bekend.

Personeel naar dienstverband

Er zijn voor de Vrije Schoolsnaam helaas geen gegevens over de onderverdeling naar dienstverband bekend. Gegevens van DUO over het personeel onderverdeeld naar de aard van het dienstverband van personeel (in vaste of tijdelijke dienst). Gebruik het filter boven de grafiek om de data in aantal personen of in FTE (voltijdsmedewerkers) weer te geven.

Personeel naar geslacht

Er zijn voor de Vrije Schoolsnaam helaas geen gegevens over het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in personen of FTE bekend. Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Stichting Pallas.

Personeel per functiegroep

Er zijn voor de Vrije Schoolsnaam helaas geen gegevens over de onderverdeling naar functiegroep bekend. Gebruikte functiegroepen: 1 - Onderwijsgevend personeel, 2 - Onderwijsondersteunend personeel (OOP/OBP), 3- Leraren in opleiding (LIO), 4 - Directie & 5 - Functiegroep onbekend. Onbekend is gebruikt als er minder dan 5 medewerkers in een groep voorkomen. En als de functiegroep van de dienstverbanden vanuit de salarisadministratie niet aan DUO is aangeleverd.

Personeel naar leeftijd

Er zijn voor de Vrije Schoolsnaam helaas geen gegevens over het percentage personeelsleden per leeftijdsgroep beschikbaar. Overzicht van het percentage personeelsleden in personen of FTE per leeftijdsgroep. Er zijn 7 leeftijdsgroepen gedefinieerd. De eerste groep begint bij ‘jonger dan 15 jaar’ en loopt met stappen van 10 jaar uit tot de laatste leeftijdscategorie die eindigt bij ‘65 jaar en ouder’.

Personeel naar FTE percentage

Er zijn voor de Vrije Schoolsnaam helaas geen gegevens over het percentage personeelsleden naar FTE percentage bekend. FTE is een rekeneenheid. 1 FTE staat voor 1 voltijdsmedewerker. Dat is iemand die een volledige werkweek werkt. FTE is Engels voor ‘fulltime-equivalent’. Er zijn 3 categorieën voor het FTE percentage gedefinieerd. Dit zijn: 1 - personen met een betrekkingsomvang tussen de 0 en 0,5 FTE, 2 - personen met een betrekkingsomvang tussen de 0,5 en 0,8 FTE & 3- personen met een betrekkingsomvang die meer is dan 0,8 FTE.

Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging is geen recent onderzoek van de onderwijsinspectie bekend. Voor het bestuur van de school zijn wel inspectieresultaten gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Oordeel over het financiële beheerVoldoende25 juni 2019Toezicht BestuurStichting Pallas
Financieel beheerVoldoende25 juni 2019Onderzoek BestuurStichting Pallas
ContinuïteitVoldoende25 juni 2019Onderzoek BestuurStichting Pallas
DoelmatigheidGeen oordeel25 juni 2019Onderzoek BestuurStichting Pallas
RechtmatigheidVoldoende25 juni 2019Onderzoek BestuurStichting Pallas
KwaliteitszorgVoldoende25 juni 2019Onderzoek BestuurStichting Pallas
KwaliteitscultuurGoed25 juni 2019Onderzoek BestuurStichting Pallas
Verantwoording en dialoogVoldoende25 juni 2019Onderzoek BestuurStichting Pallas

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Advertentie:

Basisschool Vrije School ligt in de buurt Kazernelaan.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Kazernelaan getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

2.712 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Weert is 1.950 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in buurt Kazernelaan: 12%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de buurt Kazernelaan.

Meer over buurt Kazernelaan
Inkomen in buurt Kazernelaan: €39.600


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor buurt Kazernelaan.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Weert via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Weert. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de buurt Kazernelaan wonen 180 jongeren en zijn 42 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 8 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 11 bij gastouders (VGO) en 23 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,23 opvangplaats per jongere in de buurt van Vrije School is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij Vrije School beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Weert):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
BSO Vlinder Villa Kazernelaan8BSOKazernelaan 101 Weert
KDV Vlinder Villa Kazernelaan8KDVKazernelaan 101 Weert
Zelm5VGOBoshoverbeek 29 Weert
Clonie Mac Lennan6VGONobellaan 6 Weert
Kinderopvang het Vrolijke Noo(r)tje15KDVAltweerterkapelstraat 1 Weert
Ramakers-Pollaert4VGOValenakkerweg 8J Weert
Hoef6VGOKeulerstraat 7 Weert
KDV Happy Kids + Peuteropvang de Keent'jes43KDVSint Jozefslaan 102 Weert
BSO Markant30BSOSint Jozefslaan 102 Weert
Peuteropvang de Koelekopkes16KDVMariënhagelaan 2 Weert
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzichtspagina voor het schoolbestuur Stichting Pallas.

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Weert op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Weert.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van Vrije School in Weert op de buurtpagina voor Kazernelaan.

Aanmelden bij de basisschool in Weert?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.