Brugjaar Meerwegen College in Amersfoort

Aantal leerlingen per schooljaar
(39 leerlingen in schooljaar 2022-2023)

Aantal leerlingen per jaar, Brugjaar Meerwegen College. Gegevens voor het schooljaar 2022-2023 (momenteel zijn nog geen gegevens over andere jaren beschikbaar). Brugjaar Meerwegen College telt 39 leerlingen in schooljaar 2022-2023.

Kaart met scholen in de omgeving

Brugjaar Meerwegen College (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.


Brugjaar Meerwegen College biedt een brugjaar met de denominatie "Bijzonder". Met een aparte brugklas kunnen de leerlingen in een kleinere groep wennen aan de middelbare school. Er zijn 7 scholen met "Meerwegen College" in hun naam.

Advertentie:

Aantal leerlingen naar klas of leerjaar
Schooljaar 2022-2023, Meerwegen College


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar klas of leerjaar voor Brugjaar Meerwegen College.

Klas, leergang, leerjaar of verblijfsjaar? Zie de toelichting.


Defintie van een klas (leergang):
Een klas wordt ook wel een leergang, leerjaar of verblijfsjaar genoemd. Leerjaar wordt gebruikt in het vmbo, de havo en het vwo. Voor het praktijkonderwijs is sprake van een verblijfsjaar omdat leerlingen in het praktijkonderwijs niet kunnen blijven zitten.
Leesvoorbeeld:
Het aantal leerlingen in klas 1 in 2019 zal meestal overeenkomen met het aantal leerlingen in klas 2 in 2020. Het verschil komt eventueel door zij-instroom, zij-uitstroom en zittenblijvers in zowel het 'oude' als het 'nieuwe' klassejaar. Zij-instroom komt van leerlingen die van een andere middelbareschool zijn gekomen. Zij-uitstroom zijn leerlingen die de school voor het behalen van een diploma hebben verlaten.
Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2022-2023, Meerwegen College


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode van de huisadressen van de leerlingen van Meerwegen College in schooljaar 2022-2023.

De meeste (39) leerlingen van Meerwegen College wonen in schooljaar 2022-2023 in postcodegebied 3744.

Aantal leerlingen per type opleiding per schooljaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de examen gegevens

worden geladen!Bovenstaande grafiek toont het aantal leerlingen per type opleiding per schooljaar. Met het filter boven de grafiek kan het aantal mannelijke of vrouwelijke leerlingen weergegeven worden. Omdat sommige scholen gecombineerde brugklassen kennen, is het niet altijd duidelijk of een leerling onder VMBO, HAVO of VWO valt. Daarom zijn voor VMBO, HAVO en VWO de eerste 2 leerjaren onder de noemer 'Brugjaar' geplaatst. HAVO VWO combinatieklassen in leerjaar 3 worden als 'HAVO/VWO' weergegeven.

Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging is geen recent onderzoek van de onderwijsinspectie bekend. Voor het bestuur van de school zijn wel inspectieresultaten gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Oordeel over het financiële beheerVoldoende10 april 2019Toezicht BestuurStichting voor Protestants Christelijk Voortgezet Onderwijs Eemland
Financieel beheerVoldoende10 april 2019Onderzoek BestuurStg. voor Protestants Christ. Voortgezet Onderwijs Eemland
ContinuïteitVoldoende10 april 2019Onderzoek BestuurStg. voor Protestants Christ. Voortgezet Onderwijs Eemland
DoelmatigheidGeen oordeel10 april 2019Onderzoek BestuurStg. voor Protestants Christ. Voortgezet Onderwijs Eemland
RechtmatigheidVoldoende10 april 2019Onderzoek BestuurStg. voor Protestants Christ. Voortgezet Onderwijs Eemland
KwaliteitszorgVoldoende10 april 2019Onderzoek BestuurStg. voor Protestants Christ. Voortgezet Onderwijs Eemland
KwaliteitscultuurGoed10 april 2019Onderzoek BestuurStg. voor Protestants Christ. Voortgezet Onderwijs Eemland
Verantwoording en dialoogVoldoende10 april 2019Onderzoek BestuurStg. voor Protestants Christ. Voortgezet Onderwijs Eemland

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Advertentie:

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: Brugjaar Meerwegen College.

BRIN en vestigingsnummer: 14RC15.

Denominatie: Bijzonder.

Soort onderwijs: Brugjaar.

Schoolnaam: Meerwegen College.

Schoolbestuur: Stichting voor Protestants Christelijk Voortgezet Onderwijs Eemland. Bestuursnummer: 41297.

Adres: Watersteeg 91, 3824 EL, Amersfoort. Gemeente Amersfoort, Utrecht. Telefoon: 0332000324.

Website van de school: geen internetadres bekend.

Organisatiestructuur: Brugjaar Meerwegen College is 1 van de 8 vestigingen in het voortgezet onderwijs binnen de school Meerwegen College. En 1 van de 12 voortgezet onderwijs vestigingen binnen het bestuur Stichting voor Protestants Christelijk Voortgezet Onderwijs Eemland. Daarbij vallen er 4 verschillende scholen binnen dit bestuur. Er zijn 953 vestigingen in het voortgezet onderwijs met deze organisatiestructuur met meer dan 1 vestiging bij 1 school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 1.604 voortgezet onderwijs schoolvestigingen).

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Amersfoort via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (voortgezet) onderwijs in de gemeente gemeente Amersfoort. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel sheets met filters en grafieken.

Download!

Advertentie:

Middelbare school Brugjaar Meerwegen College ligt in de buurt Centrum / Waterpark

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Centrum / Waterpark getoond worden: (1) Het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar. En (2) het aantal bij de politie gemelde misdrijven per 1.000 inwoners per jaar.

Inkomen in de buurt Centrum / Waterpark
€30.100 bruto per inwoner per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld bruto inkomen per inwoner per jaar.

Misdrijven in de buurt Centrum / Waterpark
54 per 1.000 inwoners per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de buurtgegevens worden geladen!Misdaad per buurt: aantal misdrijven totaal per 1.000 inwoners per jaar.

Aantal leerlingen per klas per schooljaar
Schooljaar 2022-2023, Meerwegen College


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen per klas (leergang) per jaar voor Brugjaar Meerwegen College.

Bovenstaande lijngrafiek toont het totaal aantal leerlingen per klas en per schooljaar.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Tips bij de keuze van een middelbare school
  1. Wat is het door de basisschool afgegeven advies qua niveau (praktijkschool, VMBO, HAVO of VWO)? Met name als het niveau nog niet volledig duidelijk is kan het prettig zijn als de middelbare school ruimte biedt om dit nader te bepalen. Dan is een brede school met meer niveaus en 1 of 2 brugklasjaren een voordeel.
  2. Heb je voorkeur voor een school met een bepaalde geloofsovertuiging of een specifiek onderwijsconcept? Voelt je kind zich prettiger op een grotere of kleinere schoolvestiging qua aantal leerlingen?
  3. Hoe gaat de school om met kinderen met dyslexie of andere leerproblemen? Zijn er speciale regels zoals minder strenge beoordeling en extra tijd?
  4. Hoe ziet het rooster van de school eruit? Naast een traditioneel klassikaal rooster bieden steeds meer scholen flexibele roosters waarbij leerlingen naar behoefte een deel van de lesuren zelf kunnen invullen om extra ondersteuning of extra uitdaging te vinden.
  5. Is er buiten de reguliere lessen extra aandacht voor bepaalde thema's? Bijvoorbeeld op het gebied van sport, extra talen, informatietechnologie of cultuur?
  6. Welke keuzevakken biedt de school? In de derde van de HAVO en het VWO wordt de profielkeuze gemaakt. Er is keuze uit vier verschillende profielen. Elke middelbare school biedt alle vier de profielen aan. Daarnaast wordt een keuze gemaakt voor één of twee profielkeuzevakken. Hierbij biedt iedere middelbare school een andere selectie aan keuzevakken. De verschillen hiertussen zijn groot. Op de ene school kun je kiezen tussen filosofie, muziek, drama en kunstgeschiedenis. Op een andere school tussen informatica, natuur, leven & technologie of Chinees.
Gebruikte open data bronnen

Voor de informatie over middelbare scholen op deze pagina zijn verschillende bronnen over het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs gecombineerd. Veel van de bronnen hebben een aparte dataset per jaar. In totaal zijn meer dan 10 data bestanden gebruikt. Deze bestanden komen van de Dienst Uitvoering Onderwijs en van de Onderwijs inspectie. Zie de bronbeschrijving voor meer informatie:

Bronbeschrijving
Gerelateerde informatie

Bekijk het overzicht van de 25 middelbare scholen in de gemeente Amersfoort op de overzichtspagina voor Amersfoort.

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo