AlleCijfers.nl op basis van open data en enthousiasme!

AlleCijfers.nl op basis van open data en enthousiasme!

Veel informatie op basis van open data, gemaakt met enthousiasme. Heb je een vraag? Neem contact op!

Over ons, over AlleCijfers.nl

Leuk dat je hier bent (virtueel welliswaar :) ) en dit leest! De paginatitel is ‘over ons’, dat is koninklijk meervoud moet je maar denken:

Ik heb deze site gemaakt omdat ik het leuk vind! Voor sommigen is het misschien raar, voor mij is het waar: het geeft echt voldoening om van ‘open data’ interessante webpagina’s te maken:

  • Het is gaaf om met (nieuwe) technolgieën te werken en hierover te lezen en leren door het te gebruiken.
  • Het voelt goed om zelf iets te maken. Met AlleCijfers.nl kan ik lekker zelf schrijven, programmeren, experimenteren en resultaten opleveren.
  • Het is spannend om de bezoekersaantallen te volgen en helemaal leuk als hier ook nog advertentie inkomsten uit voortkomen!
  • Ik vind het ook een goed voorbeeld voor mijn 2 zoons om te laten zien wat je zelf allemaal met de computer kunt. Zowel technisch als qua ondernemerschap. Natuurlijk vinden zij dat de ‘maps’ die ze in hun favoriete spel ‘Minecraft’ maken net zoiets zijn :)
  • Transparantie en openheid zijn een groot goed. De overheid en diverse andere instanties bieden steeds meer gegevens als ‘open data’ aan en stimuleren burgers en bedrijven om hier informatie van te maken. Dat is geweldig, het ontsluiten van de data leidt tot meer inzicht in allerlei onderwerpen. Analyses en discussie naar aanleiding hiervan komt de kwaliteit en efficiëntie van de (publieke) dienstverlening ten goede en daar worden we allemaal beter van!

AlleCijfers is gemaakt met- en dankzij- open data & open source. Zie deze beschrijving van de wijze waarop AlleCijfers is gemaakt.

Hulp bij data zoeken, structureren, analyseren en als informatie presenteren:

Kun je hulp gebruiken bij het zoeken naar data en het structureren, analyseren en als informatie presenteren? Bekijk dan de data-verzamelaar service!

Contact gegevens:

Heb je een vraag of idee of heb je ergens een fout op de site gevonden? Alle suggesties zijn welkom! Dit heeft al veel verbeteringen opgeleverd, openstaande veranderingen vind je in het overzicht van ideeën voor wijzigingen van AlleCijfers.

Neem contact met me op:

Email: Wouter van Bijsterveld

LinkedIn profiel: LinkedIn

Vriendelijke groet, Wouter

Contact gegevens AlleCijfers.nl

Foto van het hoofdkantoor van het CBS met toegangspas voor deelname aan de jaarlijks door het CBS georganiseerde ‘gebruikersmiddag open data’.
Deelname aan de CBS open data middag.
Interessant? Deel deze pagina!:

Deel deze pagina op Facebook!

Deel deze pagina op Google+!

Deel deze pagina op LinedIn!

Deel deze pagina op Twitter!

Pagina laatst gewijzigd: 14-10-2018.
Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op!