Hoogste woningwaarde van gemeenten in Nederland

Hoogste woningwaarde van gemeenten in Nederland

Wat zijn de 100 gemeenten in Nederland met de hoogste gemiddelde WOZ woningwaarde? Bekijk het hier!

Ranglijst van de 100 gemeenten in Nederland met de hoogste WOZ woningwaarde:

Onderstaande tabel toont de ranglijst van 100 gemeenten in Nederland in één lijst. Je kunt de lijst sorteren door op de kolomnamen van de tabel te klikken. Deze ranglijst is er ook per provincie.


Heel even geduld alsjeblieft...

de tabel met de ranglijst gegevens wordt geladen!Wat zijn de 100 gemeenten in Nederland met de hoogste gemiddelde WOZ woningwaarde? Bekijk het hier!

De prijzen van woningen stijgen de laatste jaren weer flink. Bekijk hier de lijst met de top 100 van gemeenten gerangschikt op de duurste woningen (hoogste gemiddelde woningwaarde = hoogste gemiddelde WOZ waarde). Dit is de gemiddelde waarde van onroerende zaken van woonobjecten gebaseerd op de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ-waarde). Voor de bepaling van de gemiddelde woningwaarde wordt alleen gebruik gemaakt van die WOZ objecten omschreven als woningen dienend tot hoofdverblijf (WOZ-objectcode 10) en woningen met praktijkruimte (WOZ-objectcode 11) met een waarde groter dan nul euro. De (voorlopig) gemiddelde woningwaarde wordt bepaald met de waardepeildatum van voorgaand jaar, bijvoorbeeld 2018: waardepeildatum 1 januari 2017. Wanneer de woningvoorraad kleiner is dan 20 woningen of het aantal WOZ-objecten kleiner is dan 50 wordt er geen WOZ-waarde opgenomen.

Cijfers over je gemeente, wijk en buurt op AlleCijfers.nl. Ranglijst en cumulatieve verdeling. Hoogste WOZ woningwaarde.
Grafiek gemiddelde woningwaarde (WOZ in veelvouden van 1000 Euro) gemeenten Nederland:

In bovenstaande grafiek zie je de 'cumulatieve verdeling' van de top 100 gemeenten in Nederland met de hoogste gemiddelde WOZ waarde. De cumulatieve verdeling toont elk van deze gemeenten uit de lijst hiernaast als stip. Hierbij toont de horizontale as van de grafiek de gemiddelde huizenprijs waarbij de verticale as van 0% tot 100% toont voor hoeveel van de gemeenten dit minimaal deze gemiddelde geldt. De rode diamantjes in de grafiek tonen de 'percentiel punten' van 2,5%, 25%, 50% (de mediaan -> 50% van de gemeenten in Nederland hebben een waarde van 296250 of lager), 75% en 97,5%. Zie ook deze uitleg over gemiddelde, percentiel en mediaan.

Blader door de ranglijsten:
Interessant? Deel deze pagina!:

Deel deze pagina op Facebook!

Deel deze pagina op Google+!

Deel deze pagina op LinedIn!

Deel deze pagina op Twitter!

Over deze pagina:

© AlleCijfers 2016-2018 Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op!