Laagste inkomens voor inkomensontvangers van de wijken in Zuid-Holland

Laagste inkomens voor inkomensontvangers van de wijken in Zuid-Holland

Wat zijn de 100 wijken in Zuid-Holland met het laagste gemiddelde inkomen per inkomensontvanger? Bekijk het hier!

Ranglijst van de 100 wijken in Zuid-Holland met het laagste gemiddelde inkomen per inkomensontvanger

Onderstaande tabel toont de ranglijst van 100 wijken in Zuid-Holland in één lijst. Je kunt de lijst sorteren door op de kolomnamen van de tabel te klikken. Deze ranglijst is er ook voor heel Nederland.


Heel even geduld alsjeblieft...

de tabel met de ranglijst gegevens wordt geladen!Wat zijn de 100 wijken in Zuid-Holland met het laagste gemiddelde inkomen per inkomensontvanger? Bekijk het hier!

Bekijk hier de lijst met de laagste 100 wijken voor Zuid-Holland gerangschikt op het gemiddeld inkomen per inkomensontvanger. Het gemiddeld inkomen per inkomensontvanger is het rekenkundig gemiddeld persoonlijk inkomen op basis van personen met persoonlijk inkomen die deel uitmaken van particuliere huishoudens (er zijn ook ranglijsten voor het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner op basis van de totale bevolking).

De tabel toont tevens het aandeel personen in particuliere huishoudens die behoren tot de landelijke 40% met laagste persoonlijk inkomen. Personen met persoonlijk inkomen in particuliere huishoudens zijn ingedeeld naar hoogte van het persoonlijk inkomen. De indeling vindt plaats nadat alle personen landelijk zijn gerangschikt van laag naar hoog persoonlijk inkomen. Tot de laagste 40-procent-groep worden de veertig procent personen met het laagste persoonlijk inkomen gerekend. Het persoonlijk inkomen omvat inkomen uit arbeid, inkomen uit eigen onderneming, uitkering inkomensverzekeringen en uitkering sociale voorzieningen (met uitzondering van kinderbijslag).

Cijfers over je gemeente, wijk en buurt op AlleCijfers.nl. Ranglijst en cumulatieve verdeling.
Grafiek aantal inkomensontvangers wijken Zuid-Holland:

In bovenstaande grafiek zie je de 'cumulatieve verdeling' van de wijken met de laagste inkomens in Zuid-Holland. De cumulatieve verdeling toont elk van de 100 wijken uit de lijst hiernaast als een stip. Hierbij toont de horizontale as van de grafiek het gemiddelde inkomen (in veelvouden van 1000 Euro) per inkomensontvanger. De verticale as toont hierbij van 0% tot 100% hoeveel inkomensontvangers van de wijken dit gemiddelde inkomen (in veelvouden van 1000 Euro) hebben. De rode diamantjes in de grafiek tonen de 'percentiel punten' van 2,5%, 25%, 50% (de mediaan -> 50% van de wijken in Zuid-Holland hebben een waarde van 27174 of lager), 75% en 97,5%. Zie ook deze uitleg over gemiddelde, percentiel en mediaan.

Blader door de ranglijsten:
Interessant? Deel deze pagina!:

Deel deze pagina op Facebook!

Deel deze pagina op Google+!

Deel deze pagina op LinedIn!

Deel deze pagina op Twitter!

Over deze pagina:

© AlleCijfers 2016-2019 Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op!
[ AlleCijfers.nl is een website van OpenInfo ]