Geboorte en sterfte per 1000 inwoners in Nederland

Geboorte en sterfte per 1000 inwoners in Nederland

Overzicht van de relatie tussen het aantal aantal geborenen- en overledenen in Nederland

Hoe veel verschilt het relatieve aantal geborenen en overledenen (per 1000 inwoners) in Nederland?

Onderstaande grafiek toont het relatieve aantal geborenen en overledenen in het jaar 2016:

Grafiek om het verband tussen het aantal aantal geborenen- en overledenen in Nederland te tonen.

Rood toont de gemeente, wijken zijn geel en elke buurt is blauw gekleurd. Door met de muis boven de bubbel te zweven zie je de naam van de wijk of buurt en de overige gegevens.

De omvang van de bubbel toont het aantal inwoners. Horizontaal staat het aantal geborenen- en vertikaal het aantal overledenen per 1000 inwoners.

Het aantal geborenen is gebasserd op alle levendgeborenen van 1 januari tot en met 31 december in 2016. Levendgeborenen zijn kinderen die na geboorte enig teken van leven hebben vertoond, ongeacht de zwangerschapsduur.

Het sterfte getal is gebaseerd op alle overledenen van 1 januari tot en met 31 december in 2016 waarbij een bevoegde arts een overlijdensakte heeft ondertekend.

Doordat het totaal aantal geborenen- en overledenen is gedeeld door het aantal inwoners op 1 januari kunnen in bijzondere gevallen wat extremere cijfers ontstaan. Bijvoorbeeld: In nieuwbouwwijken kan het aantal inwoners sterk groeien in een jaar. Zo kunnen er in 1 jaar 10 kinderen geboren worden in een wijk waarin op 1 januari slechts 10 inwoners wonen, maar aan het eind van het jaar bijvoorbeeld 200 inwoners. En: in een buurt met een verpleeghuis kunnen op 1 januari 100 mensen wonen, maar door overlijdensgevallen komen er steeds nieuwe inwoners (bewoners van het verpleeghuis). Zo kan het aantal overlijdensgevallen ook 100 zijn, terwijl er inmiddels al vele mensen in die buurt (of dat verpleeghuis) hebben gewoond.

De cijfers zijn afkomstig van het CBS, zie deze bronvermelding.

Blader door de analyses:
Interessant? Deel deze pagina!:

Deel deze pagina op Facebook!

Deel deze pagina op Google+!

Deel deze pagina op LinedIn!

Deel deze pagina op Twitter!

© AlleCijfers 2016-2019 Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op!