f'Nederland Regionale data in cijfers en grafieken

f'Nederland Regionale data in cijfers en grafieken

Pagina’s met regionale informatie:

Klik op de naam van een pagina om de pagina openen.

Overzicht van gebieden in Nederland

Bekijk de informatie over meer dan 100 onderwerpen voor Nederland en alle provincies, gemeenten, woonplaatsen, postcodegebieden, wijken en buurten!

Statistieken Nederland

Bekijk de informatie over meer dan 100 onderwerpen voor Nederland. Met duidelijke tabellen, grafieken en uitleg bij de cijfers. Deze onderwerpen zijn op AlleCijfers ook per provincie, gemeente, woonplaats, postcode, wijk of buurt te vinden.

Statistieken per provincie

Bekijk de statistieken voor de 12 Nederlandse provincies. Zoek hier op provincie en bekijk alle cijfers en grafieken over meer dan 100 onderwerpen binnen de thema’s bevolking, wonen, misdaad, verkiezingen, inkomen en bedrijven!

Gemeenten, wijken en buurten

Bekijk de cijfers per gemeente, wijk en buurt. Per gemeente wordt een overzichtspagina getoond met de wijken en buurten in die gemeente. Voor de gemeente en voor iedere wijk en buurt in de gemeente is er een aparte pagina met meer dan 100 onderwerpen in duidelijke cijfers en grafieken.

Cijfers over alle woonplaatsen in Nederland

Bekijk de statistieken voor meer dan 2.500 woonplaatsen in Nederland. Zoek hier op woonplaats en bekijk alle cijfers en grafieken over meer dan 100 onderwerpen binnen de thema’s bevolking, wonen, misdaad, verkiezingen, inkomen en bedrijven!

Cijfers over alle postcodegebieden in Nederland

Op AlleCijfers.nl vind je informatie over meer dan 50 onderwerpen voor iedere postcode! Voor heel veel onderwerpen vind je grafieken, uitleg en links naar meer informatie.

Alle adressen in Nederland: overzicht per gemeente

Bekijk de adressen per gemeente, woonplaats, wijk en buurt in Nederland. Zoek op gemeentenaam en bekijk de tabel met adressen voor die gemeente. De adresgegevens komen uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) van het Kadaster. De adresdata zijn verrijkt met diverse andere datasets. Er zijn meer dan 50 kenmerken op adresniveau beschikbaar.

Ranglijsten over diverse onderwerpen en regio’s

Bekijk verschillende ranglijsten en vergelijk de regio’s (zoals gemeenten, wijken of buurten) binnen een gebied (heel Nederland of een provincie of gemeente) op diverse onderwerpen (zoals de leeftijd van inwoners, de gemiddelde woningwaarde, het stemgedrag, migratie of religie).

Gemeentelijke herindelingen

Informatie over de oude en nieuwe gemeenten per gemeentelijke herindeling. Met een kaart van de betrokken gemeenten en een overzicht van het aantal inwoners per gemeente.

Gebieden in Nederland: Gemeente, woonplaats, wijk, buurt, postcode, adressen

Beschrijving van de betekenis van gemeenten, woonplaatsen, wijken en buurten voor het verzamelen van gegevens in Nederland.

Aantal gemeenten en herindelingen per jaar

Overzicht van het aantal gemeenten in Nederland per jaar. Met een overzicht van de gemeentelijke herindelingen.

Definities van alle onderwerpen bij de regionale cijfers

Bekijk de definities van de meer dan 100 regionale onderwerpen. Op AlleCijfers.nl vind je héél véél informatie voor Nederland en per provincie, gemeente, woonplaats, wijk en buurt!

Verkiezingsuitslagen per regio

Verkiezingsuitslagen voor Nederland en per provincie of gemeente. Met uitslagen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, de Gemeenteraad, de Provinciale Staten, het Europees parlement en het Waterschap.

Toelichting:

Bovenstaande lijst toont alle pagina's over Nederland regionaal op AlleCijfers.nl. Klik op een paginanaam in de lijst om de informatie op die pagina te bekijken. Er kan in de lijst gezocht door het zoekveld boven de lijst te gebruiken. Of doorzoek heel AlleCijfers voor alle pagina's en onderwerpen.

Advertentie:

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: