f'Verkiezingen Verkiezingen en politiek in cijfers en grafieken

f'Verkiezingen Verkiezingen en politiek in cijfers en grafieken

Pagina’s over verkiezingen & politiek:

Klik op de naam van een pagina om de pagina openen.

Verkiezingsuitslagen per regio

Verkiezingsuitslagen voor Nederland en per provincie of gemeente. Met uitslagen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, de Gemeenteraad, de Provinciale Staten, het Europees parlement en het Waterschap.

Politieke partijen

Verkiezingsuitslagen per politieke partij. Met een aparte pagina voor alle politieke partijen waarvoor uitslagen bekend zijn.

Opkomst

Overzicht van het opkomstpercentage bij de verschillende soorten verkiezingen sinds 1970. Met een vergelijking tussen de jaren en tussen de provincies en gemeenten. Met gegevens over de opkomst bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer, de Gemeenteraad, de Provinciale Staten, het Europees parlement en het Waterschap.

Peilingen

Hoe doen de politieke partijen het in de peilingen? En is dit een goede voorspelling van de verwachte verkiezingsuitslagen? Welke partijen staan ze er beter of juist slechter voor dan bij de laatste verkiezingen? Bekijk het overzicht van de peilingen in duidelijke cijfers en grafieken, de data worden maandelijks bijgewerkt!

Uitslag Tweede Kamer verkiezingen 2023

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van woensdag 22 november 2023 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Provinciale Staten verkiezingen 2023

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van woensdag 15 maart 2023 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Waterschapsverkiezingen 2023

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor het waterschap van woensdag 15 maart 2023 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van woensdag 16 maart 2022 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Tweede Kamer verkiezingen 2021

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van woensdag 17 maart 2021 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Europees Parlement verkiezingen 2019

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement van donderdag 23 mei 2019 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Open data bronnen verkiezingsuitslagen

Bron beschrijving van de gebruikte bronnen voor de informatie over de verkiezingen en politiek.

Uitslag Waterschapsverkiezingen 2019

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor het waterschap van woensdag 20 maart 2019 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Provinciale Staten verkiezingen 2019

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van woensdag 20 maart 2019 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van woensdag 21 maart 2018 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Tweede Kamer verkiezingen 2017

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van woensdag 15 maart 2017 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Waterschapsverkiezingen 2015

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor het waterschap van woensdag 18 maart 2015 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Provinciale Staten verkiezingen 2015

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van woensdag 18 maart 2015 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Europees Parlement verkiezingen 2014

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement van donderdag 22 mei 2014 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van woensdag 19 maart 2014 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Tweede Kamer verkiezingen 2012

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van woensdag 12 september 2012 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Provinciale Staten verkiezingen 2011

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van woensdag 2 maart 2011 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Tweede Kamer verkiezingen 2010

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van woensdag 9 juni 2010 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2010

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van woensdag 3 maart 2010 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Europees Parlement verkiezingen 2009

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement van donderdag 4 juni 2009 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Provinciale Staten verkiezingen 2007

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van woensdag 7 maart 2007 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Tweede Kamer verkiezingen 2006

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van woensdag 22 november 2006 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.

Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2006

Bekijk de uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van dinsdag 7 maart 2006 met een overzicht van het percentage stemmen per politieke partij voor Nederland en per provincie en per gemeente.


Toelichting:

Bovenstaande lijst toont alle pagina's over de verkiezingen op AlleCijfers.nl. Klik op een paginanaam in de lijst om de informatie op die pagina te bekijken. Er kan in de lijst gezocht door het zoekveld boven de lijst te gebruiken. Of doorzoek heel AlleCijfers voor alle pagina's en onderwerpen.

Advertentie:

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: