Open data bronnen verkiezingsuitslagen

Open data bronnen verkiezingsuitslagen

Bron beschrijving van de gebruikte bronnen voor de informatie over de verkiezingen in Nederland

21 maart 2018 mocht Nederland weer naar de stembus. Voor gemeenteraadverkiezingen (op enkele gemeenten na waar deze verkiezingen door herindelingen op een ander moment gepland worden) en voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Een mooie aanleiding om informatie over de verkiezingsuitslagen aan AlleCijfers toe te voegen:

Alle uitslagen van landelijke verkiezingen, gemeenteraadsverkiezingen en verkiezingen bij gemeentelijke herindelingen sinds 2010 zijn ingeladen en worden op een pagina per gemeente getoond.

De informatie komt van de Kiesraad die deze gegevens als open data publiceert.

Het niveau van de gegevens is op dit moment de gemeente. Hiermee kunnen totalen per provincie en voor heel Nederland getoond worden.

Het staat nog op de (lange) lijst met mogelijke toekomstige uitbreidingen van AlleCijfers om ook de gegevens per wijk, buurt of postcode toe te voegen. Op dit moment zijn de gegevens per stem bureau echter niet uniform waardoor dit een aanzienlijke tijdsinvestering zal vereisen en andere uitbreidingen voorrang krijgen :)

Er is informatie beschikbaar voor alle gemeenten die ook voorkomen in de CBS rapportages met kerncijfers per gemeente, wijk of buurt. Bovendien zijn verkiezingsuitslagen beschikbaar voor Saba, Bonaire en Sint Eustasius.

Zoek hier de verkiezingsuitslagen per gemeente!

De datum waarop de gegevens over de verkiezingen voor het laatst zijn bijgewerkt vind je in het overzicht van de meeste recente bijwerkingen van de bron data op AlleCijfers.nl.

Blader door de definities:
Bron beschrijving van de gebruikte bronnen voor de informatie over de verkiezingen in Nederland.
Interessant? Deel deze pagina!:

Deel deze pagina op Facebook!

Deel deze pagina op Google+!

Deel deze pagina op LinedIn!

Deel deze pagina op Twitter!

© AlleCijfers 2016-2019 Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op!