Maatwerk informatie service

Ben je op zoek naar informatie? Of kun je hulp gebruiken bij het handig verwerken van data? Neem contact op!
Ben je op zoek naar informatie? Of kun je hulp gebruiken bij het handig verwerken van data? Neem contact op!

Maatwerk informatie service:

Diensten voor het vinden, structureren, analyseren en presenteren van data.

Er is eindeloos veel data beschikbaar. En de groei in beschikbare data neemt exponentieel toe. In al die data zit heel veel nuttige informatie verstopt.

Ben je op zoek naar bepaalde gegevens maar kun je het niet vinden? Heb je data maar mis je de tijd, vaardigheden of middelen om tot de informatie te komen die je zoekt? Ik ben je graag van dienst!

Dankzij het gebruik van de “agile werkwijze” is mijn manier van werken sterk gericht op het opleveren van waarde. Hierdoor zie je snel resultaat en kun je eventuele volgende werkzaamheden goed bijsturen. Dit zorgt voor focus op wat het meest relevant is.

Ook mijn achtergrond als bedrijfskundige draagt bij aan deze focus op waarde: de inhoudelijke kant van de cijfers interesseert me en duidelijke communicatie vind ik zeer belangrijk.

Voor het verwerken van data gebruik ik krachtige data analyse software. Met name “pandas voor Python”. Hiermee kunnen belangrijke taken worden uitgevoerd, zoals het inlezen van data uit alle mogelijke bronnen, het opschonen van data (omgaan met missende data en aanpassen van data formaten en transformeren van schrijfwijzes), het aanbrengen van de juiste structuren, het combineren van bronnen, het groeperen van onderwerpen, het berekenen van samenvattende statistieken, het uitvoeren van analyses, het vinden van verbanden, het visualiseren van data in grafieken en kaarten, het inzichtelijk maken van tijdreeksen, enzovoorts.

Stel je vraag!

Neem contact op en ik laat je weten of ik kan helpen, hoe snel en wat de kosten zijn. Bel even of stuur een email. In de email kun je aangeven wat je wilt bereiken, of je informatie over een specifiek onderwerp zoekt, of het voor een bepaalde datum klaar moet zijn en op welke wijze je de informatie gepresenteerd wilt krijgen.

Vriendelijke groet, Wouter van Bijsterveld

Contactgegevens

AlleCijfers logo

Afbeelding van mijn laptop en het boek over data analyse met behulp van pandas door de maker van pandas: Wes McKinney.
Het Python software ecosysteem biedt zeer krachtige mogelijkheden voor data analyse.
Foto van het hoofdkantoor van het CBS met toegangspas voor deelname aan de jaarlijks door het CBS georganiseerde ‘gebruikersmiddag open data’.
Deelname aan de CBS open data middag.
Afbeelding van de archieven bij het Kadaster (uit 1922 in dit geval).

Bladeren door oude registers uit de archieven van het Kadaster.