Cijfers in het nieuws:

Cijfers in het nieuws:

Cijfers zijn nieuws: aantallen, percentages, indices en enquête resultaten... Kranten, nieuwssites, radio en tv berichten vaak over statistieken en onderzoeken. Universiteiten, onderzoeksinstituten en commerciële bureaus leveren deze gegevens aan. Ook de overheid rapporteert levert veel gegevens over burgers en instellingen. Dit levert veel interessant cijfermateriaal op voor de media. En zo verschijnen dagelijks aantallen, procenten & procentpunten, lijstjes met rangordes, gemiddelenden en andere kerngetallen in het nieuws. Cijfers zijn een super interessante nieuwsbron, hier vind je een interessante selectie van onderwerpen met het nieuws uitgedrukt in cijfers! En je vindt op AlleCijfers.nl zoveel mogelijk detail rapportages over deze onderwerpen.

Kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen 2019 - woensdag 20 maart 2019


Bekijk de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019 met de gemeente en woonplaats per kandidaat.

Nieuwe onderwijs informatie schooljaar 2018-2019 - maandag 7 januari 2019


Meer onderwerpen en bijgewerkte informatie over het primair en het voortgezet onderwijs op AlleCijfers.nl Januari 2019: De informatie op AlleCijfers.nl over het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs is bijgewerkt. Nieuwe informatie voor het primair onderwijs: Leerlingenaantallen voor schooljaar 2018-2019 Eindtoets resultaten voor schooljaar 2017-2018 Uitstroom van de basisschool naar de middelbareschool voor schooljaar 2017-2018 Het percentage zittenblijvers voor schooljaar 2017-2018 Slagingspercentages voor het eindexamen voor schooljaar 2017-2018 Overzicht van leerlingen per opleidingsprofiel per examenjaar voor schooljaar 2017-2018 Informatie over kinderdagverblijven Informatie over de gemiddelde afstand tussen woning en school Nieuwe informatie voor het voortgezet onderwijs: Lees verder…

Nieuwe informatie gemeente wijken buurten november 2018 - maandag 19 november 2018


Meer onderwerpen en bijgewerkte informatie over gemeenten, wijken en buurten op AlleCijfers.nl November 2018: er is veel nieuwe informatie over gemeenten, wijken buurten toegevoegd op AlleCijfers.nl. Bekijk de informatie via het gemeente-overzicht. Nieuwe onderwerpen zijn onder andere: criminaliteit, inkomensvergelijking, top 10 kenmerken per gemeente, wijk of buurt met het grootste verschil met Nederland. Bijgewerkte informatie is er voor alle onderwerpen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek ververst de data die over wijken en buurten beschikbaar is meerdere keren per jaar. Lees verder…

CBS open data gebruikersmiddag. Ontwikkelingen bij het CBS op het gebied van open data voor gebruikers.

CBS open data gebruikersmiddag - donderdag 29 maart 2018


Donderdag 29 maart 2018 heb ik deelgenomen aan de jaarlijks door het CBS georganiseerde ‘gebruikersmiddag open data’. Dit is een gebruikersmiddag met als doel kennisuitwisseling tussen het CBS en gebruikers van open data en tussen gebruikers onderling. Tijdens de bijeenkomst heeft het CBS duidelijke informatie gegeven over de ontwikkelingen bij het CBS op het gebied van open data. Er was een demonstratie door de makers van het data-kompas als voorbeeld van een toepassing van open data (extern van het CBS). Lees verder…

Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

Gemiddelde eindtoetsscores en schooladviezen schooljaar 2016-2017 - woensdag 28 november 2017


De informatie over het primair onderwijs op AlleCijfers.nl is bijgewerkt met de gemiddelde eindtoetsscores en de schooladviezen voor schooljaar 2016-2017. Deze informatie is te zien op de pagina’s per schoolvestiging en op de pagina’s met informatie over de scholen per woonplaats. De schooladviezen bepalen net zoals vorig jaar de doorstroom van leerlingen van de basisschool naar de volgende niveau’s op de middelbare school: PRO: praktijkonderwijs VSO: voortgezet speciaal onderwijs VMBO BL: basisberoepsgerichte leerweg VMBO BL-KL: basis- en kaderberoepsgerichte leerweg VMBO KL: kaderberoepsgerichte leerweg VMBO KL-GT: kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde/theoretische leerweg (het voormalige mavo) VMBO GT: gemengde/theoretische leerweg VMBO GT-HAVO: gemengde/theoretische leerweg en havo HAVO: hoger algemeen voortgezet onderwijs HAVO / VWO: hoger algemeen voortgezet onderwijs / voorbereidend wetenschappelijk onderwijs VWO: Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs De gemiddelde eindtoetsscores zijn dit jaar verdeeld over 6 verschillende toetsen die hiervoor gebruikt kunnen worden: Lees verder…

Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

Nieuw record voor het website gebruik van AlleCijfers! - woensdag 1 november 2017


Een nieuw record voor het aantal bezoekers en pagina weergaven in 1 maand op AlleCijfers.nl: in oktober 2017 waren er op AlleCijfers.nl 25.515 unieke bezoekers en 87.819 pagina weergaven! Een nieuw record! Zie het overzicht van alle website gegevens uit Google analytics.

Lees verder…

Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

Palingvangst beroepsvissers - woensdag 11 mei 2016


Het gaat heel slecht met de paling, een aal soortige. Dat stond maandag 9 mei 2016 in het Algemeen Dagblad. Het artikel bevat naast slecht nieuws een aantal interessante cijfers: Er zijn ruim een miljoen sportvissers in Nederland. De Combinatie van Beroepsvissers beweert dat sportvissers jaarlijks de sterfte van 300 ton aal zouden veroorzaken. Sportvisserij Nederland is het hier totaal niet mee eens. Volgens de Combinatie van Beroepsvissers zou uit onderzoek blijken dat sportvissers jaarlijks honderden tonnen aal onttrekken. Lees verder…

Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

Groei in de IT dienstverlening - maandag 9 mei 2016


Groei op alle linies in de IT-dienstverlening: Tarieven IT sector stijgen voor het eerst sinds 2010: Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de tarieven in de IT-sector vorig jaar voor het eerst sinds 2010 zijn gestegen (gemeten op jaarbasis). De tarieven zijn nog wel 8 procent lager zijn dan 6 jaar terug. Onder IT-dienstverleners vallen onder onder andere software-ontwikkelaars, netwerkbeheerders en IT-consultants. In 2015 waren de tarieven van IT-dienstverleners 2,1 procent hoger dan in 2014. Lees verder…

Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

Verkoop elektrische auto's - vrijdag 29 april 2016


Het aantal nieuwe elektrische personenauto’s en hybrides met een stekker lag afgelopen kwartaal 60 procent lager dan een jaar eerder. Dit blijkt uit verkoopcijfers die de Europese brancheorganisatie ACEA vrijdag publiceerde. De wijziging in de bijtellingsregels per 1 januari is naar alle waarschijnlijkheid de reden voor deze daling in de verkoop van elektrische wagens in Nederland .

Lees verder…

Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

23 miljoen fietsen - vrijdag 22 april 2016


Een kort weetje: er zijn zo’n 23 miljoen fietsen in Nederland. Twintig jaar geleden lag dit aantal nog op 16 miljoen. Nederland is, blijft en wordt steeds meer Fietsland! :)


Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

Onderzoek onder de Arabische jeugd 2016 - dinsdag 12 april 2016


Het ‘arab youth survey’ is een onderzoek naar de mening van de jeugd in het Midden Oosten en Noord Afrika. Het onderzoek is gedaan door interviews te houden met 3500 mannen en vrouwen. De deelnemers hadden een leeftijd van 18 tot 24 jaar en leven in 16 verschillende landen.

Het doel van het onderzoek is om inzicht te verschaffen in de houdingen van de Arabische jeugd.

De deelnemers zijn diepgaand geïnterviewd over zowel politieke als persoonlijke onderwerpen. De vragen gaan over de zorgen en verlangens van de Arabische jeugd, hun visie op de economie, de gevolgen van werkloosheid en de dalende olieprijzen, hun opvattingen over de rechten van vrouwen, de impact van de Arabische Lente en hun media consumptiegedrag.

Lees verder…

Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

Uitslag referendum Associatieovereenkomst met Oekraïne - woensdag 6 april 2016


De uitslag van het raadgevend referendum over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne is bekend:

De meeste kiezers hebben zich zich tegen de wet uitgesproken: 61% stemde tegen (2.509.395 kiezers), 38.21% voor (1.571.874 kiezers ) en 0,79% blanco (32.344 kiezers). Dit betreft geldige stemmen. Van alle stemmen was 0,92% ongeldig (38.000 stemmen).

Lees verder…

Cijfers in het nieuws en weetjes op AlleCijfers.nl.

17 miljoen inwoners - maandag 21 maart 2016


Op 21 maart 2016 verwelkomden wij de 17 miljoenste Nederlander. En dat zo snel na de nummer 1 hit “15 Miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde, 15 miljoen mensen, die laat je in hun waarde”. Hoewel snel, ik heb het even opgezocht maar dat was in 1996 :)

Is de 17 miljoenste Nederlander een baby of een immigrant? De kans is groter dat het een immigrant is, zegt het CBS. En het is het meest waarschijnlijk dat nummer 17.000.000 er in de Randstad bij is gekomen, want daar groeit de bevolking het hardst. In sommige delen van Nederland krimpt de bevolking juist.

Lees verder…
© AlleCijfers 2016-2019 Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op!