f'Nieuws Nieuws in cijfers en grafieken

f'Nieuws Nieuws in cijfers en grafieken

Nieuwspagina’s:

Klik op de naam van een pagina om de pagina openen.

Gasprijzen, gasverbruik en gasreserves in cijfers

Overzicht van de belangrijkse cijfers over de gasmarkt: de gasprijzen, het gasverbruik en de vulling van de Nederlandse gasopslag in cijfers en grafieken. De data worden dagelijks bijgewerkt.

Politiedata over misdaad

Hoe ontwikkelt de misdaad zich in Nederland? Bekijk de data van de politie en het CBS over misdrijven naar type delict, regio en het verloop hiervan in de tijd. De data worden iedere maand bijgewerkt.

Sterfte en doodsoorzaken

Hoeveel sterftes waren er de afgelopen periode? En is de sterfte hoger of lager dan verwacht, is er sprake van oversterfte of ondersterfte? En wat waren de doodsoorzaken? Bekijk de informatie op de pagina over sterftes.

Corona statistieken dagelijks bijgewerkt

Dagelijks bijgewerkte Corona cijfers en grafieken met gegevens uit diverse officiële bronnen. Wat kunnen statistieken over het verloop van de Corona pandemie ons leren? Hoeveel personen in Nederland zijn volgens de RIVM cijfers besmet? En hoeveel patiënten zijn in het ziekenhuis opgenomen? Bekijk meer dan 25 verschillende statistieken over het Coronavirus op deze pagina!

Gezondheidszorg: cijfers over ziekenhuisopnames en de gezondheid van inwoners

Hoe staat het met de volksgezondheid en de (ziekenhuis)zorg in Nederland? Bekijk de data over ziekenhuisopnames en de gezondheid van inwoners in duidelijke cijfers en grafieken! Op deze pagina is het mogelijk om de data uit de gezondheidsmonitor tussen Nederland, provincies en gemeenten te vergelijken.

Autoregistraties per merk

Overzicht van het aantal auto’s in Nederland per merk naar de eerste datum waarop het kenteken geregistreerd is. De aantallen zijn geteld per maand, jaar of decennium. Op basis van de open data van de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer).

Autoregistraties per model

Overzicht van het aantal auto’s in Nederland per model naar de eerste datum waarop het kenteken geregistreerd is. De aantallen zijn geteld per maand, jaar of decennium. Op basis van de open data van de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer).

Overzicht van de verkopen van personenauto’s per merk

Overzicht van de verkoopcijfers voor alle merken personenauto’s in Nederland van 1983 tot en met december 2022. Met gegevens per maand en per jaar. Op basis van de open data van de RAI en de BOVAG. [met meer dan 100 verschillende automerken!]

Overzicht van de verkopen van personenauto’s per model

Overzicht van de verkoopcijfers voor alle modellen personenauto’s in Nederland van 1983 tot en met december 2022. Met gegevens per maand en per jaar. Op basis van de open data van de RAI en de BOVAG.

Politieke peilingen: verwachte verkiezingsuitslagen

Hoe doen de politieke partijen het in de peilingen? En is dit een goede voorspelling van de verwachte verkiezingsuitslagen? Welke partijen staan ze er beter of juist slechter voor dan bij de laatste verkiezingen? Bekijk het overzicht van de peilingen in duidelijke cijfers en grafieken, de data worden maandelijks bijgewerkt!

Corona statistieken per land wereldwijd

Aantal besmettingen en overledenen per land wereldwijd op basis van de gegevens van het ECDC en OWID.

Corona percentage gevaccineerden per vaccinatieronde per gemeente

Overzicht van het percentage inwoners dat voor Corona gevaccineerd is voor de basisserie en voor de 2022 najaarsprik. Cijfers per gemeente op basis van de data van het RIVM. Wekelijks bijgewerkt.

Corona percentage gevaccineerden per vaccinatieronde per wijk

Overzicht van het percentage inwoners dat voor Corona gevaccineerd is voor de basisserie en voor de 2022 najaarsprik. Cijfers per wijk op basis van de data van het RIVM. Wekelijks bijgewerkt.

Aantal sterftes per regio per week

Tabel met het aantal overledenen onder de bevolking per week voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de cijfers van het CBS. Wekelijks bijgewerkt.

Corona ziekenhuisopnames per regio (cumulatief)

Het totaal aantal ziekenhuisopnames met het Coronavirus (COVID-19) per dag voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM.

Dag op dag verschil in Corona ziekenhuisopnames per regio

Het verschil per dag in het aantal ziekenhuisopnames met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM.

Bevestigde besmettingen met het Coronavirus per regio (cumulatief)

Het totaal aantal bevestigde besmettingen met het Coronavirus (COVID-19) per dag voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM.

Dag op dag verschil in positieve Corona tests per regio

Het verschil per dag in het aantal bevestigde besmettingen met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM.

Overledenen met het Coronavirus per regio (cumulatief)

Het totaal aantal overledenen met het Coronavirus (COVID-19) per dag voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 31 december 2022. [Gearchiveerd overzicht: De data over het aantal overleden personen met Corona zijn vanaf 1 januari 2023 niet meer beschikbaar]

Dag op dag verschil in overledenen met het Coronavirus per regio

Het verschil per dag in het aantal overledenen met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 31 december 2022. [Gearchiveerd overzicht: De data over het aantal overleden personen met Corona zijn vanaf 1 januari 2023 niet meer beschikbaar]

Regionale voertuigdata

Hoe ontwikkelt het aantal elektrische auto’s zich op regionaal niveau? Bekijk de overzichten met het aantal voertuigen in Nederland, per provincie of gemeente uitgesplitst naar het soort voertuig, het type energiebron (brandstof) en de ontwikkeling van de aantallen per maand. De data worden maandelijks bijgewerkt.

Pensioen in Nederland: belangrijke cijfers en waarom je nu moet beginnen met opbouwen

Deze pagina biedt een uitgebreid overzicht van pensioenen in Nederland, met een focus op de belangrijke cijfers die je moet kennen. We bespreken de pensioengerechtigde leeftijd, de rol van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), en de unieke uitdagingen waar ZZP’ers voor staan. Daarnaast geven we inzicht in hoeveel pensioen je nodig hebt om comfortabel te kunnen leven na je pensioen, en bieden we tips voor het oplossen van een eventueel pensioengat. Ongeacht je huidige leeftijd of beroep, het is essentieel om nu al te beginnen met het opbouwen van je pensioen. Ontdek waarom en krijg inzicht in de cijfers die er echt toe doen.

Bijna 150 duizend elektrische auto’s en 2,5 miljoen elektrische fietsen in Nederland.

Sterke groei van het aantal elektrische auto’s en elektrische fietsen: Nederland telt nu bijna 150 duizend elektrische personenauto’s en 2,5 miljoen elektrische fietsen.

Nederland telt 8,7 miljoen personenauto’s

Groei van het aantal personenauto’s groter dan het aantal potentiële autobestuurders. Mijlpaal van meer dan een miljoen personenauto’s op naam van een bedrijf in Nederland.

CBS open data gebruikersmiddag

Verslag van de CBS open data gebruikersmiddag: ontwikkelingen bij het CBS op het gebied van open data.

Cijfers over de aanbieders van online kansspelen

Eind 2021 werd online gokken gelegaliseerd. Nederland telt inmiddels bijna 30 legale aanbieders van online kansspelen. Hoeveel verdienen deze bedrijven? En welke andere partijen hebben voordeel van de legalisering? Bekijk de informatie op deze pagina.

De legalisering van de online gokmarkt in cijfers

De laatste cijfers rondom de legalisering van de online gokmarkt in Nederland: cijfers over 2021, 2022 en 2023. Ruim twee jaar geleden werd de online gokmarkt in Nederland gelegaliseerd. Welke cijfers zijn er over de ontwikkeling van de markt en het aantal personen met een gokverslaving?

Cijfers over (online) gamen en gokken

Wat laten de cijfers over (online) gamen en gokken zien? Hoeveel personen in Nederland spelen wel eens online een spel of bezoeken een virtueel casino? Bekijk dit overzicht met diverse statistieken over online gaming en gokken.

Groei in de IT dienstverlening

Groei op alle linies in de IT-dienstverlening

Social media steeds populairder onder ouderen

De afgelopen jaren waagden steeds meer 65-plussers zich op apps als Facebook en WhatsApp. De grootste stijging is te zien bij 65- tot 75-jarigen.

Nieuwe regionale informatie 2020

De meest recente gebiedsindelingen en bijgewerkte gegevens over Nederland, de provincies, gemeenten, postcodes, woonplaatsen, wijk en buurten op AlleCijfers.nl

Kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen 2019

Bekijk de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019 met de gemeente en woonplaats per kandidaat

Uitslagen van de verkiezingen voor het waterschap, de provinciale staten en het Europees parlement in 2019 per gemeente gepubliceerd

Verkiezingsuitslagen voor het waterschap, de provinciale staten en het Europees parlement per gemeente gepubliceerd.

Nieuwe onderwijs informatie schooljaar 2018-2019

Meer onderwerpen en bijgewerkte informatie over het primair en voortgezet onderwijs op AlleCijfers.nl

Gemiddelde eindtoetsscores en schooladviezen schooljaar 2016-2017.

Nieuwe informatie: Gemiddelde eindtoetsscores en schooladviezen schooljaar 2016-2017

17 miljoen inwoners in Nederland (2016)

Op 21 maart 2016 verwelkomden wij de 17 miljoenste Nederlander. Is de 17 miljoenste Nederlander een baby of een immigrant? De kans is groter dat het een immigrant is, zegt het CBS. En het is het meest waarschijnlijk dat nummer 17.000.000 er in de Randstad bij is gekomen, want daar groeit de bevolking het hardst. In sommige delen van Nederland krimpt de bevolking juist.

Palingvangst beroepsvissers

Het gaat heel slecht met de paling, een aal soortige. Dat stond maandag 9 mei 2016 in het Algemeen Dagblad. Het artikel bevat naast slecht nieuws een aantal interessante cijfers...

Uitslag referendum Associatieovereenkomst met Oekraïne

Uitslag referendum Associatieovereenkomst met Oekraïne

Onderzoek onder de Arabische jeugd 2016

Onderzoek naar de mening van de jeugd in het Midden Oosten en Noord Afrika

Verkoop elektrische auto’s

Nieuwe bijtellingsregels drukken verkoop elektrische auto’s

Toelichting:

Bovenstaande lijst toont alle nieuwspagina’s op AlleCijfers.nl. Klik op een paginanaam in de lijst om de informatie op die pagina te bekijken. Er kan in de lijst gezocht door het zoekveld boven de lijst te gebruiken. Of doorzoek heel AlleCijfers voor alle pagina's en onderwerpen.

Advertentie:

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: