Bijna 150 duizend elektrische auto’s en 2,5 miljoen elektrische fietsen in Nederland.

Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van elektriciteit om ons te verplaatsen. Dit is het geval bij de auto’s en zeker ook bij de fietsen. Beide elektrische vervoersmiddelen blijken steeds populairder te worden. De verkoop van de duurzame voertuigen ging in 2020 namelijk heel hard, zo blijkt uit de Elektrisch Rijden Monitor 2020 van de ANWB. Dit is een onderzoek naar het elektrisch autorijden in Nederland. Daarnaast kozen de consumenten in ons land er ook veel vaker voor om een elektrische fiets aan te schaffen. Hieronder lees je er meer over:

145 duizend elektrische auto’s op de Nederlandse wegen

In 2020 hebben de consumenten in ons land dus steeds vaker voor een elektrische auto gekozen bij de aanschaf van een nieuwe vierwieler. Dit heeft onder andere te maken met de aanschafsubsidie die door de Nederlandse overheid geboden werd. Het totale aantal elektrische auto’s is dan ook erg gestegen op de Nederlandse wegen. Sterker nog, het is zelfs verdubbeld ten opzichte van 2019. Inmiddels rijden er namelijk bijna 150 duizend elektrische auto’s rond in ons land. Dit is op het totaal aantal auto’s dat Nederland telt nog niet zo veel maar het aantal elektrische modellen neemt sterk toe en het percentage nieuw verkochte auto’s dat elektrisch is daarmee ook. De kans is groot dat het aandeel elektrische auto’s de komende jaren sterk door zal stijgen.

Bijna 2,5 miljoen elektrische fietsen in ons land

Niet alleen de elektrische auto’s doen het goed in Nederland. De inwoners van ons kikkerlandje kiezen ook steeds vaker voor een elektrische fiets. Naar schatting zijn er inmiddels zelfs zo’n 2,5 miljoen e-bikes te vinden in Nederland. Dit is een vrij fors aandeel van het totaal aantal fietsen. Naar schatting zijn er namelijk beschikken alle inwoners van ons land namelijk over circa 23 miljoen fietsen. Het aandeel van de elektrische bikes is dus ruim 10 procent, wat naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst nog hoger zal liggen.

Duurzaam gebruik maken van de elektrische vervoersmiddelen

Het gebruik van elektrische auto’s en fietsen kan een goede bijdrage leveren aan een beter milieu. Bij fietsen geldt dit als een elektrische fiets ervoor zorgt dat de auto vaker blijft staan. En wat daarbij zeker helpt is om duurzaam opgewekte elektriciteit te gebruiken. Een keuze voor een leverancier maak je eenvoudig met behulp van Easyswitch. Stroom en gas vergelijken is namelijk mogelijk op deze site. Je kunt hierbij aangeven dat je gebruik wilt maken van een groen contract. Dit houdt in dat je duurzame energie zult gebruiken, wat natuurlijk beter is voor het milieu. Mogelijk kun je ook nog eens besparen, waar je portemonnee zeer blij van zal worden.

Afbeelding van de oplaadeenheid van een elektrische auto.

Advertentie:

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!