Vlag van Bonaire, Sint-Eustatius en Saba Bonaire, Sint-Eustatius en Saba in cijfers en grafieken

Vlag van Bonaire, Sint-Eustatius en Saba Bonaire, Sint-Eustatius en Saba in cijfers en grafieken

Aantal inwoners in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba

Er zijn voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba geen gegevens over het aantal inwoners bekend. De gegevens over het aantal inwoners per jaar in België komen uit de dataset met bevolkingsschattingen en -projecties van de Wereld Bank. De bevolkingsaantallen zijn gebaseerd op het totaal aantal inwoners in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, ongeacht hun wettelijke status of burgerschap. De getoonde waarden zijn schattingen voor het midden van ieder jaar. De gegevens worden tweemaal per jaar bijgewerkt.

Over het land Bonaire, Sint-Eustatius en Saba

Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn drie eilanden in de Caribische zee die samen het Caribisch Nederland vormen. Ze zijn alledrie speciale gemeenten van Nederland en hebben een bevolking van 26.221 inwoners in 2019. Bonaire is het grootste eiland en de hoofdstad is Kralendijk. Deze eilanden zijn bekend om hun prachtige natuur en zijn populair bij duikers en andere toeristen. Er zijn prachtige stranden en koraalriffen.

Bevolking naar leeftijdsgroep en geslacht
Vrouwen en mannen voor tien leeftijdsgroepen per jaar in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba

Er zijn voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba geen gegevens over de inwoners naar leeftijdsgroep bekend. De gegevens over het aantal inwoners naar leeftijd en geslacht voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba komen uit de dataset met bevolkingsstatistieken van de Wereldbankgroep.

Aantal vaccinaties per 100 inwoners in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba


Even geduld alsjeblieft...

de vaccinatiecijfers worden geladen!Grafiek met het aantal vaccinaties per 100 inwoners: het totaal aantal vaccinaties per 100 inwoners, het aantal gevaccineerde personen per 100 inwoners en het aantal volledig gevaccineerde personen per 100 inwoners. Gegevens per dag voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, laatst bijgewerkt op 15 september 2023.

Het aantal vaccinaties wordt gerapporteerd op basis van het totaal aantal toegediende doses. Een vaccinatie wordt geteld als een enkele dosis. Meestal zijn twee vaccinaties per persoon nodig. Dit is afhankelijk van het specifieke doseringsschema (zoals type vaccin, en beleid voor leeftijden of personen die al Corona hebben gehad).

Vergelijk met Nederland
Dagelijkse vaccinatiesnelheid in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba


Even geduld alsjeblieft...

de vaccinatiecijfers worden geladen!Grafiek met de vaccinatiesnelheid, uitgedrukt als het aantal vaccinaties dat dagelijks per 1 miljoen inwoners wordt gegeven. Gegevens per dag voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, laatst bijgewerkt op 15 september 2023.

De grafiek toont het dagelijkse aantal vaccinaties per miljoen inwoners in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. De gegevens in deze en de vorige grafiek worden dagelijks bijgewerkt en komen van OurWorldInData.org.

Aantal positief geteste personen per week in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba


Even geduld alsjeblieft...

de Coronacijfers worden geladen!Grafiek met het aantal personen dat positief op Corona getest is. Gegevens per week voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, laatst bijgewerkt op 15 september 2023.

Wekelijkse cijfers van het Europese Centrum voor ziekte preventie en controle (ECDC, European Centre for Disease Prevention and Control).


Toelichting op de cijfers over het aantal positieve tests:

Het aantal nieuw gemelde positieve tests op Corona in een land wordt beïnvloed door de lokale teststrategie, de laboratoriumcapaciteit en de effectiviteit van de virusbewakingssystemen (zoals het bron en contact onderzoek). Het is van belang om hier rekening mee te houden bij het tussen landen vergelijken van de epidemiologische situatie met betrekking tot Corona. Op het niveau van het individuele land kunnen de hier getoonde indicatoren wel nuttig zijn voor het volgen van de nationale situatie in de tijd.

Wekelijkse cijfers van het ECDC

Land: Bonaire, Sint-Eustatius en SabaData
Datum gegevens31 oktober 2022
Positieve tests totaal11.804
Overledenen totaal41
Positieve tests afgelopen week0
Overledenen afgelopen week0
Positieve tests per 100.000 inwoners afgelopen 14 dagen26,70
Overleden per 1.000.000 inwoners afgelopen 14 dagen0,00

Tabel met gegevens van het ECDC, het Europese Centrum voor ziekte preventie en controle. Meest recente gegevens voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, laatst bijgewerkt op 15 september 2023.

Vergelijk landen

Advertentie:

Definities
Bonaire, Sint-Eustatius en Saba is een land in Amerika.
Landcodes: BQ (ISO-alpha2 code), BES (ISO-alpha3 code).
Internationale namen: Duits: Bonaire, St. Eustatius und Saba, Engels: Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Frans: Bonaire, Saint-Eustache et Saba, Nederlands: Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.
Officiële internationale namen: Duits: Bonaire, St. Eustatius und Saba, Engels: Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Frans: Bonaire, Saint-Eustache et Saba, Nederlands: Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.
Landen en werelddelen
Een land wordt vaak aangeduid als hoogste niveau bij de bepaling van een plaats of adres. Het doel van een plaats of adres is om een bepaalde locatie, zoals van een huis, woning, gebouw of faciliteit aan te duiden. Zo kan de locatie waar zich iets heeft voorgedaan (zoals een geboorte) worden gespecificeerd. Het verschil tussen een adres en een plaats is dat het adres de actuele toestand is. Het land van de geboorteplaats kan bijvoorbeeld Oost-Duitsland zijn, maar dat bestaat inmiddels niet meer en kan dus niet als adres gebruikt worden. Het land van het adres is in dit voorbeeld Duitsland geworden. Op AlleCijfers.nl wordt zoveel mogelijk de data voor alle actuele landen, zoals die in adresaanduidingen voorkomen, weergegeven.
Landen identificeren ook een territoriaal gebied dat wereldwijd erkend wordt. Er zijn officiële codesystemen in gebruik om landen te identificeren. Een voorbeeld hiervan is de ISO-3166-1 standaard. Voor (bijna) elk territorium zijn in die systemen unieke representatiecodes vastgesteld. De ISO-code van Bonaire, Sint-Eustatius en Saba is bijvoorbeeld "BES". Echter, niet alle gebieden met een representatiecode worden uniform als land erkend. Taiwan heeft bijvoorbeeld de ISO-code "TWN" maar wordt onder druk van China door weinig landen officieel als land erkend. In de data van het CBS wordt Taiwan echter wel herkend als migratieland en Taiwanees als nationaliteit. In de data van het ECDC komt Taiwan ook voor (soms met de alternatieve code "CNG1925". In de bevolkingsstatistieken van de Wereldbank echter niet.
Gerelateerde begrippen
Migratieachtergrond: De migratieachtergrond is een kenmerk dat weergeeft met welk land een persoon verbonden is op basis van het geboorteland van de ouders of van zichzelf.
Nationaliteit: Het wettelijk onderdaan zijn van een bepaalde staat (staatsburgerschap).
Geboorteland: Het geboorteland is het land waar een persoon geboren is.
Zie de pagina's over migratie, nationaliteiten en geboortelanden van de inwoners in Nederland.
Gebruikte databronnen
Voor de gegevens op deze pagina zijn de data van Centraal Bureau voor de Statistiek, het ECDC, Eurostat en de Wereldbank gebruikt.
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: