Ranglijst: autochtoon en migratieachtergrond van de inwoners per wijk in de gemeente Zwolle

Top 10 wijken met het hoogste percentage autochtone inwoners of het hoogste percentage inwoners met een migratieachtergrond in de gemeente Zwolle

Kies een categorie met het filter boven de grafiek:


Even geduld alsjeblieft...

de ranglijstgrafiek wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont de top 10 wijken met het hoogste percentage autochtone inwoners of het hoogste percentage inwoners met een migratieachtergrond in de gemeente Zwolle. De gegevens gelden voor 2022.

De wijk Holtenbroek heeft met 16% het hoogste percentage inwoners met een overige niet-westerse achtergrond van alle wijken in de gemeente Zwolle.

Toon tabel

Advertentie:

Definitie

Deze pagina toont informatie over het percentage autochotone inwoners en het percentage inwoners met een migratieachtergrond per wijk in de gemeente Zwolle. Nederlanders met een migratieachtergrond zijn personen van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren.


Eerste generatie migratieachtergrond: Persoon die in het buitenland is geboren met ten minste één in het buitenland geboren ouder. Tweede generatie migratieachtergrond: Persoon die in Nederland is geboren met ten minste één in het buitenland geboren ouder. De data over personen met een migratieachtergrond zijn hier beschikbaar voor het personen met een westerse migratie achtergrond (dit zijn inwoners met als herkomstgroepering een van de landen in de werelddelen Europa (exclusief Turkije), Noord-Amerika en Oceanië of Indonesië of Japan), personen met een Marokkaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond, personen met een migratieachtergrond uit de (voormalige) Nederlandse Antillen of Aruba en personen met een overige niet westerse achtergrond. De gegevens gelden voor 2022.

Verdeling van het percentage autochtone inwoners per wijk in de gemeente Zwolle


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de verdelingen wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van de wijken in de gemeente Zwolle naar het percentage autochtone inwoners per wijk. Om dit overzicht te maken zijn alle wijken in de gemeente Zwolle in een percentage autochtoon klasse ingedeeld. Deze percentage autochtoon klasse bestaat uit de volgende categorieën: <70%, 70%-75%, 75%-80%, 80%-85%, 85%-90%, 90%-95% en 95%+. Deze categorieën zijn zo bepaald dat elke klasse uit de percentage autochtoon klasse bij de verdeling voor alle buurten in Nederland ongeveer even groot is.

Frequentieverdeling van het percentage autochtone inwoners per wijk in de gemeente Zwolle


Even geduld alsjeblieft...

de cumulatieve frequentieverdeling wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont de 'cumulatieve verdeling' van de wijken met het percentage autochtonen inwoners in de gemeente Zwolle. De cumulatieve verdeling toont elk van de 16 wijken in de gemeente Zwolle als een stip. Klik op de stippen om de gegevens te tonen. Hierbij toont de horizontale as van de grafiek het percentage autochtone inwoners per wijk. De verticale as toont van 0% tot 100% toont hoeveel procent van de wijken minimaal dit percentage autochtone inwoners hebben.

Ranglijst van de migratieachtergrond van inwoners per wijk in de gemeente Zwolle

Onderstaande tabel toont het percentage autochtone inwoners en inwoners met een migratieachtergrond per wijk. Er zijn 16 wijken in de gemeente Zwolle waarvoor de gegevens over het percentage van de bevoking dat autochtoon is bekend zijn. Deze worden allemaal in onderstaande tabel getoond. Door op een kolomnaam te klikken worden de rijen in de tabel gesorteerd. De tabel kan gefilterd worden door een wijknaam in het zoekveld in te voeren. Klik op een wijknaam om de pagina met alle informatie voor die wijk weer te geven.

Wijknaam% Autochtoon% Westers totaal% Marokko% Nederlandse Antillen en Aruba% Suriname% Turkije% Overig niet-westers
Binnenstad82%10%0%1%1%1%5%
Diezerpoort74%8%1%2%1%4%10%
Wipstrik87%7%0%1%1%1%3%
Assendorp85%8%0%1%1%1%4%
Kamperpoort-Veerallee84%7%0%1%1%1%5%
Poort van Zwolle92%4%0%0%1%0%3%
Westenholte91%4%0%1%1%0%3%
Stadshagen81%7%1%1%1%3%6%
Holtenbroek60%9%2%3%2%7%16%
Aa-landen78%8%1%2%1%3%8%
Vechtlanden92%5%0%0%0%0%1%
Berkum90%5%0%1%1%0%3%
Marsweteringlanden89%5%0%1%0%1%3%
Schelle89%6%0%1%1%1%3%
Ittersum87%6%0%1%1%0%4%
Soestweteringlanden94%3%0%1%1%0%2%

Advertentie:

Toelichting op de tabel:

Bovenstaande tabel toont de gegevens per wijk in de gemeente Zwolle. De data in deze tabel is zo actueel mogelijk en is het meest recent bijgewerkt op 16 mei 2024.

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechts bovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Op kleine schermen: Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Ranglijsten
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: