Ranglijst: leeftijdsgroepen van de inwoners per wijk in de gemeente Katwijk

Ranglijst: leeftijdsgroepen van de inwoners per wijk in de gemeente Katwijk

Welke wijken in de gemeente Katwijk hebben het hoogste percentage senioren en in welke wijken wonen juist de meeste jongeren? Bekijk hier de data over de leeftijdsgroepen voor alle wijken in de gemeente Katwijk.
Welke wijken in de gemeente Katwijk hebben het hoogste percentage senioren en in welke wijken wonen juist de meeste jongeren? Bekijk hier de data over de leeftijdsgroepen voor alle wijken in de gemeente Katwijk.
Inhoud en meer informatie:

Deze pagina toont informatie over het percentage inwoners per leeftijdsgroep voor de wijken in de gemeente Katwijk. Hierbij zijn de inwoners in de volgende leeftijdsgroepen verdeeld: 0 tot 15 jaar, 15 tot 25 jaar, 25 tot 45 jaar, 45 tot 65 jaar en 65 jaar of ouder.


Het percentage inwoners per leeftijdsgroep is bepaald op basis van het aantal personen zoals dat op 1 januari 2021 in het bevolkingsregister van de gemeenten bekend was. Data over leeftijdsgroepen worden vaak gebruikt om de verhouding tussen het aantal personen dat werkt en het aantal personen dat niet werkt te berekenen. Hierbij worden de jongeren soms de groene druk genoemd en de inwoners van 65 jaar en ouder de grijze druk. Samen vormen zijn als meestal minder productieve deel van de bevolking de demografische druk. Zie ook de analyse over de demografische druk in Nederland.

Leeftijdsgroepen per wijk in de gemeente Katwijk

Kies een categorie met het filter boven de grafiek:


Even geduld alsjeblieft...

de ranglijstgrafiek wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont het percentage inwoners per leeftijdsgroep (gebruik het filter boven de grafiek om een keuze te maken) per wijk in de gemeente Katwijk. De gegevens gelden voor 2021.

De wijk t Heen heeft met 33% het hoogste percentage inwoners in de leeftijd van 65 jaar of ouder van alle wijken in de gemeente Katwijk.

Toon tabel
Verdeling van het percentage inwoners van 65 jaar en ouder per wijk in de gemeente Katwijk


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de verdelingen wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van de wijken in de gemeente Katwijk naar het percentage inwoners van 65 jaar en ouder per wijk. Om dit overzicht te maken zijn alle wijken in de gemeente Katwijk in een percentage leeftijdsgroep klasse ingedeeld. Deze percentage leeftijdsgroep klasse bestaat uit de volgende categorieën: <12%, 12%-15%, 15%-18%, 18%-20%, 20%-25%, 25%-30% en 30%+. Deze categorieën zijn zo bepaald dat elke klasse uit de percentage leeftijdsgroep klasse bij de verdeling voor alle buurten in Nederland ongeveer even groot is.

Frequentieverdeling van het percentage inwoners van 65 jaar en ouder per wijk in de gemeente Katwijk


Even geduld alsjeblieft...

de cumulatieve frequentieverdeling wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont de 'cumulatieve verdeling' van de wijken met het percentage inwoners van 65 jaar en ouder in de gemeente Katwijk. De cumulatieve verdeling toont elk van de 7 wijken in de gemeente Katwijk als een stip . Klik op de stippen om de gegevens te tonen. Hierbij toont de horizontale as van de grafiek het percentage inwoners van 65 jaar en ouder per wijk. De verticale as toont van 0% tot 100% toont hoeveel procent van de wijken minimaal dit gemiddelde inkomen hebben.

Ranglijst van het percentage inwoners per leeftijdsgroep voor de wijken in de gemeente Katwijk

Onderstaande tabel toont het percentage inwoners per leeftijdsgroep per wijk. Er zijn 7 wijken in de gemeente Katwijk waarvoor de gegevens over het percentage inwoners van 65 jaar en ouder bekend zijn. Deze worden allemaal in onderstaande tabel getoond. Door op een kolomnaam te klikken worden de rijen in de tabel gesorteerd. De tabel kan gefilterd worden door een wijknaam in het zoekveld in te voeren. Klik op een wijknaam om de pagina met alle informatie voor die wijk weer te geven.

Wijknaam% 0 tot 15 jaar% 15 tot 25 jaar% 25 tot 45 jaar% 45 tot 65 jaar% 65 jaar of ouder
KatNoord18%12%26%25%19%
t Heen0%0%33%33%33%
Kataan den Rijn17%14%23%29%17%
Kataan Zee17%12%24%26%21%
Landelijk gebied Katwijk45%12%24%14%5%
Rijnsburg17%13%25%27%18%
Valkenburg23%11%29%25%12%
Toelichting op de tabel:

Bovenstaande tabel toont de gegevens per wijk in de gemeente Katwijk. De data in deze tabel is zo actueel mogelijk en is het meest recent bijgewerkt op 17 november 2021.

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechtsbovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Ranglijsten
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo