BMW 2-serie active tourer: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

BMW 2-serie active tourerModel gegevens
Aantal actieve registraties11.225
Jaren eerste toelating2014 t/m 2022
Aantal verkocht (2020 t/m 2022)1.308
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€42.220
Gemiddeldvermogen106 kW / 145 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de BMW 2-serie active tourer.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
BMW 2-serie active tourer verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de BMW 2-serie active tourer per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met oktober 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de BMW 2-serie active tourer in deze periode is 38 per maand.

BMW 2-serie active tourer verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de BMW 2-serie active tourer per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de BMW 2-serie active tourer voor de jaren 2020 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 1.308 exemplaren van de BMW 2-serie active tourer verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 436 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met oktober. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de BMW 2-serie active tourer per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de BMW 2-serie active tourer dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de BMW 2-serie active tourer dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 9 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de BMW 2-serie active tourer dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de BMW 2-serie active tourer die op 4 november 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van BMW 2-serie active tourer. Er zijn momenteel 4.111 auto's van de BMW 2-serie active tourer die in het grijs rondrijden. Dat is 37% van het totaal.

Advertentie:

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van BMW 2-serie active tourer. Het betreft alle BMW 2-serie active tourer personenauto's die op 4 november 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van BMW 2-serie active tourer rondrijden. Er zijn momenteel 9.024 auto's van BMW 2-serie active tourer met benzine als energiebron. Dat is 80% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van BMW 2-serie active tourer (gegevens op basis van de personenauto's die op 4 november 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De BMW 2-serie active tourer komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 11.218 auto's van BMW 2-serie active tourer met stationwagen als type carrosserie (dat is 100%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de BMW 2-serie active tourer

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de BMW 2-serie active tourer. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine9.02480,39%
Diesel1.43312,77%
Benzine+Elektriciteit7666,82%
Benzine+LPG20,02%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LPG00,00%
Onbekend00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de BMW 2-serie active tourer rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 4 november 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Hatchback10%
Onbekend60%
Stationwagen11.218100%

Met welk type carrosserie komt de BMW 2-serie active tourer het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de BMW 2-serie active tourer er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
3.08.46075%
4.02.76525%

Met hoeveel cilinders komt de BMW 2-serie active tourer het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de BMW 2-serie active tourer er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20225234,66%
20212722,42%
20204534,04%
20198757,80%
20181.37712,27%
20171.58314,10%
20162.10018,71%
20153.08727,50%
20149558,51%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de BMW 2-serie active tourer. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram00,00%
1.100-1.200 kilogram00,00%
1.200-1.300 kilogram1.42612,70%
1.300-1.400 kilogram7.29765,01%
1.400-1.500 kilogram1.85116,49%
1.500-1.750 kilogram5945,29%
1.750-2.000 kilogram570,51%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de BMW 2-serie active tourer er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 4 november 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de BMW 2-serie active tourer geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs4.11136,62%
Zwart3.20028,51%
Blauw1.68014,97%
Wit1.45212,94%
Bruin3463,08%
Rood2181,94%
Geel1251,11%
Groen550,49%
Oranje380,34%

Welke kleur van de BMW 2-serie active tourer komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de BMW 2-serie active tourer er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
BMW218I ACTIVE TOURER6.91061,56%
BMW220I ACTIVE TOURER1.64414,65%
BMW218D ACTIVE TOURER8977,99%
BMW225XE ACTIVE TOURER5424,83%
BMW216D ACTIVE TOURER3983,55%
BMW216I ACTIVE TOURER3623,22%
BMW225I ACTIVE TOURER1361,21%
BMW225I XDRIVE ACTIVE TOURER910,81%
BMW214D ACTIVE TOURER690,61%
BMW225E XDRIVE ACTIVE TOURER530,47%
BMW223I ACTIVE TOURER440,39%
BMW220D ACTIVE TOURER400,36%
BMW220D XDRIVE ACTIVE TOURER200,18%
BMW218D XDRIVE ACTIVE TOURER50,04%
BMW230E XDRIVE ACTIVE TOURER40,04%
BMW218D Active Tourer20,02%
BMW220i Active Tourer20,02%
BMW223I XDRIVE ACTIVE TOURER20,02%
BMW216D Active Tourer10,01%
BMW218d Active Tourer10,01%
BMW218i ACTIVE TOURER10,01%
BMW225XE IPERFORMANCE ACTIVE TOUERER10,01%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de BMW 2-serie active tourer. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs4.11136,62%
Zwart3.20028,51%
Blauw1.68014,97%
Wit1.45212,94%
Bruin3463,08%
Rood2181,94%
Geel1251,11%
Groen550,49%
Oranje380,34%

Welke kleur van de BMW 2-serie active tourer komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de BMW 2-serie active tourer er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend11.225100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de BMW 2-serie active tourer er per zuinigheidslabel in de RDW data van 4 november 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: