Voormalige gemeente 2018: Littenseradiel

Gemeentelijke herindeling (opslitsing 2018): voormalige gemeente Littenseradiel, ontvangende gemeenten: Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Waadhoeke.
Gemeentelijke herindeling (opslitsing 2018): voormalige gemeente Littenseradiel, ontvangende gemeenten: Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Waadhoeke.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Gemeente Waadhoeke / Gemeente Súdwest-Fryslân / Gemeente Leeuwarden / Ranglijst grootste en kleinste gemeenten in Nederland / Definities / Alle gemeenten in 2022

Deze pagina geeft een overzicht van de splisting in 2018 van de gemeente Littenseradiel in de gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Waadhoeke. Bijna jaarlijks worden er in Nederland gemeenten "heringedeeld". Een gemeentelijke herindeling kan bestaan uit (1) het toevoegen van een gemeente aan een andere gemeente, (2) het tot een nieuwe gemeente samenvoegen van meerdere gemeenten of (3) het splitsen en over andere gemeenten verdelen van een gemeente. Rond 1900 waren in Nederland nog ruim 1100 gemeenten. Per 1 januari 2000 waren dit er 537. En in 2022 is het aantal gemeenten door gemeentelijke herindelingen afgenomen tot 345. Zie het overzicht van het aantal gemeenten en herindelingen per jaar.

Alle herindelingen
Aantal inwoners per gemeente per jaar

Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners per gemeente per jaar.

Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.

Gemeenten
Kaart van de gemeente Littenseradiel in 2017, AlleCijfers.nl

Kaart van de ligging van de Littenseradiel in 2017 die in 2018 is opgesplitst in de gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Waadhoeke.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo