Nieuwe gemeente 2018: Westerwolde

Gemeentelijke herindeling (samenvoeging 2018): nieuwe gemeente Westerwolde, ontstaan vanuit de gemeenten: Bellingwedde en Vlagtwedde.
Gemeentelijke herindeling (samenvoeging 2018): nieuwe gemeente Westerwolde, ontstaan vanuit de gemeenten: Bellingwedde en Vlagtwedde.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Gemeente Westerwolde / Ranglijst grootste en kleinste gemeenten in Nederland / Definities / Alle gemeenten in 2022

Deze pagina geeft een overzicht van de samenvoeging in 2018 van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde tot de gemeente Westerwolde. Bijna jaarlijks worden er in Nederland gemeenten "heringedeeld". Een gemeentelijke herindeling kan bestaan uit (1) het toevoegen van een gemeente aan een andere gemeente, (2) het tot een nieuwe gemeente samenvoegen van meerdere gemeenten of (3) het splitsen en over andere gemeenten verdelen van een gemeente. Rond 1900 waren in Nederland nog ruim 1100 gemeenten. Per 1 januari 2000 waren dit er 537. En in 2022 is het aantal gemeenten door gemeentelijke herindelingen afgenomen tot 345. Zie het overzicht van het aantal gemeenten en herindelingen per jaar.

Alle herindelingen
Aantal inwoners per gemeente per jaar

Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners per gemeente per jaar.

Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.

Gemeenten
Kaart van de gemeente Westerwolde in 2018

Kaart van de ligging van de voormalige gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde die sinds 2018 samen de nieuwe gemeente Westerwolde vormen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo