Nieuwe gemeente 2019: Beekdaelen

Gemeentelijke herindeling (samenvoeging 2019): nieuwe gemeente Beekdaelen, ontstaan vanuit de gemeenten: Nuth, Onderbanken en Schinnen.
Gemeentelijke herindeling (samenvoeging 2019): nieuwe gemeente Beekdaelen, ontstaan vanuit de gemeenten: Nuth, Onderbanken en Schinnen.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Gemeente Beekdaelen / Ranglijst grootste en kleinste gemeenten in Nederland / Definities / Alle gemeenten in 2022

Deze pagina geeft een overzicht van de samenvoeging in 2019 van de gemeenten Nuth, Onderbanken en Schinnen tot de gemeente Beekdaelen. Bijna jaarlijks worden er in Nederland gemeenten "heringedeeld". Een gemeentelijke herindeling kan bestaan uit (1) het toevoegen van een gemeente aan een andere gemeente, (2) het tot een nieuwe gemeente samenvoegen van meerdere gemeenten of (3) het splitsen en over andere gemeenten verdelen van een gemeente. Rond 1900 waren in Nederland nog ruim 1100 gemeenten. Per 1 januari 2000 waren dit er 537. En in 2022 is het aantal gemeenten door gemeentelijke herindelingen afgenomen tot 345. Zie het overzicht van het aantal gemeenten en herindelingen per jaar.

Alle herindelingen
Aantal inwoners per gemeente per jaar

Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners per gemeente per jaar.

Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.

Gemeenten
Kaart van de gemeente Beekdaelen in 2019

Kaart van de ligging van de voormalige gemeenten Nuth, Onderbanken en Schinnen die sinds 2019 samen de nieuwe gemeente Beekdaelen vormen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo