Nieuwe gemeente 2022: Land van Cuijk

Nieuwe gemeente 2022: Land van Cuijk

Gemeentelijke herindeling (samenvoeging 2022): nieuwe gemeente Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.
Gemeentelijke herindeling (samenvoeging 2022): nieuwe gemeente Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.
Inhoud en meer informatie:

Gemeente Boxmeer / Gemeente Cuijk / Gemeente Grave / Gemeente Mill en Sint Hubert / Gemeente Sint Anthonis / Ranglijst grootste en kleinste gemeenten in Nederland / Definities / Alle gemeenten in 2021

Deze pagina geeft een overzicht van de samenvoeging in 2022 van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis tot de gemeente Land van Cuijk. Bijna jaarlijks worden er in Nederland gemeenten "heringedeeld". Een gemeentelijke herindeling kan bestaan uit (1) het toevoegen van een gemeente aan een andere gemeente, (2) het tot een nieuwe gemeente samenvoegen van meerdere gemeenten of (3) het splitsen en over andere gemeenten verdelen van een gemeente. Rond 1900 waren in Nederland nog ruim 1100 gemeenten. Per 1 januari 2000 waren dit er 537. En in 2021 is het aantal gemeenten door gemeentelijke herindelingen afgenomen tot 352. Zie het overzicht van het aantal gemeenten en herindelingen per jaar.

Alle herindelingen
Aantal inwoners per gemeente per jaar

Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners per gemeente per jaar.

Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.

Gemeenten
Kaart van de gemeente Land van Cuijk in 2022

Kaart van de ligging van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis die vanaf 2022 samen de nieuwe gemeente Land van Cuijk zullen vormen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo