Verkiezingsuitslagen voor de NVU - Nederlandse Volks Unie

Percentage stemmen op de NVU bij de verschillende verkiezingen
(0,03% bij de verkiezingen voor de gemeenteraad van 2006 gemiddeld in heel Nederland)


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het percentage opkomst van de kiesgerechtigden per jaar wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont het percentage stemmen op de NVU voor Nederland als geheel voor alle verkiezingen waarvan deelname door de NVU - Nederlandse Volks Unie bekend is.

Het percentage geeft aan hoeveel procent van de bij de verkiezingen opgekomen kiezers op de NVU heeft gestemd.

Advertentie:

Percentage stemmen op de NVU per provincie

Kies een verkiezingsuitslag met het filter boven de grafiek:


Even geduld alsjeblieft...

de ranglijstgrafiek wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont het percentage stemmen dat per provincie op de NVU is uitgebracht. Hierbij zijn de provincies zo gesorteerd dat de provincies waar de NVU relatief meer stemmen heeft behaald hoger in de grafiek en met een donkerdere kleur worden weergegeven. Met het filter boven de grafiek kunnen verschillende beschikbare verkiezingsuitslagen gekozen worden. Voor iedere soort verkiezingen zijn de (maximaal) vier meest recent bekende uitslagen beschikbaar. Gebruikte afkortingen in het filter boven de grafiek: GR-2006: Gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006, PS-2003: Provinciale Staten verkiezingen van 11 maart 2003 en TK-1982: Tweede Kamer verkiezingen van 8 september 1982.

De grafiek van de Gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 toont dat de NVU het populairst is in de provincie Gelderland: daar stemde 0,20% van de kiesgerechtigden op de NVU.

Verdeling van het percentage stemmen op de NVU per gemeente

Kies een verkiezingsuitslag met het filter boven de grafiek:


Even geduld alsjeblieft...

de cumulatieve frequentieverdeling wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont de 'cumulatieve verdeling' met het percentage stemmen op de NVU per gemeente. De cumulatieve verdeling toont elke gemeente als een stip (hierbij worden alleen de gemeenten getoond waar de NVU aan de verkiezingen heeft deelgenomen). Klik op de stippen om de gegevens te tonen. Hierbij toont de horizontale as van de grafiek het percentage stemmen op de NVU. De verticale as toont van 0% tot 100% hoeveel procent van de gemeenten minimaal dit percentage stemmen op de NVU hebben. Gebruikte afkortingen in het filter boven de grafiek: GR-2006: Gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006, PS-2003: Provinciale Staten verkiezingen van 11 maart 2003 en TK-1982: Tweede Kamer verkiezingen van 8 september 1982.

Uit de grafiek van de Gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 valt af te lezen dat de NVU in de helft van de gemeenten 0,65% van de stemmen heeft gekregen. Met andere woorden: in 50% van de gemeenten scoorde de NVU minder dan 0,65% van de stemmen en in 50% van de gemeenten stemde meer dan 0,65% van de kiesgerechtigden op de NVU. Dit komt overeen met de positie van 0,65% op de x-as van de grafiek bij 50% op de y-as van de grafiek.

Gebruikte open data bronnen

De informatie op deze pagina is samengesteld op basis van cijfers die door de Kiesraad, OpenState en het CBS als open data zijn gepubliceerd. Zie deze bronbeschrijving.

Bekijk ook de video-animaties over de verkiezingen op het YouTube kanaal van AlleCijfers.

In welke gemeente is het meest op de NVU gestemd?:

Onderstaande tabel toont het percentage stemmen op de NVU per gemeente, per provincie en voor Nederland:

Onderstaande tabel toont het percentage stemmen en het aantal stemmen dat per regio (Nederland, provincie, gemeente) op de NVU is uitgebracht. De gegevens worden in aparte kolommen getoond voor de meest recente verkiezingen voor elke soort verkiezingen. Gebruikte afkortingen in de tabel: GR-2006: Gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006, PS-2003: Provinciale Staten verkiezingen van 11 maart 2003 en TK-1982: Tweede Kamer verkiezingen van 8 september 1982. Klik op de naam van een regio om de pagina met alle informatie over de verkiezingen voor die regio weer te geven. Door op een kolomnaam te klikken worden de rijen in de tabel gesorteerd. De tabel kan gefilterd worden door een partijnaam in het zoekveld in te voeren.

Advertentie:

Toelichting op de tabel:

Bovenstaande tabel toont de gegevens per regio voor de NVU. De data in deze tabel is zo actueel mogelijk en wordt zo snel mogelijk na iedere verkiezingen bijgewerkt.

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechts bovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Op kleine schermen: Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Politieke partijen
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo