Ranglijst: autochtoon en migratieachtergrond van de inwoners per wijk in de gemeente Apeldoorn

Welke wijken in de gemeente Apeldoorn hebben het hoogste percentage autochtone inwoners? En in welke wijken wonen juist veel personen met een migratieachtergrond? Bekijk hier de data voor alle wijken in de gemeente Apeldoorn.
Welke wijken in de gemeente Apeldoorn hebben het hoogste percentage autochtone inwoners? En in welke wijken wonen juist veel personen met een migratieachtergrond? Bekijk hier de data voor alle wijken in de gemeente Apeldoorn.
Inhoud en meer informatie:

Deze pagina toont informatie over het percentage autochotone inwoners en het percentage inwoners met een migratieachtergrond per wijk in de gemeente Apeldoorn. Nederlanders met een migratieachtergrond zijn personen van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren.


Eerste generatie migratieachtergrond: Persoon die in het buitenland is geboren met ten minste één in het buitenland geboren ouder. Tweede generatie migratieachtergrond: Persoon die in Nederland is geboren met ten minste één in het buitenland geboren ouder. De data over personen met een migratieachtergrond zijn hier beschikbaar voor het personen met een westerse migratie achtergrond (dit zijn inwoners met als herkomstgroepering een van de landen in de werelddelen Europa (exclusief Turkije), Noord-Amerika en Oceanië of Indonesië of Japan), personen met een Marokkaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond, personen met een migratieachtergrond uit de (voormalige) Nederlandse Antillen of Aruba en personen met een overige niet westerse achtergrond. De gegevens gelden voor 2022.

Top 10 wijken met het hoogste percentage autochtone inwoners of het hoogste percentage inwoners met een migratieachtergrond in de gemeente Apeldoorn

Kies een categorie met het filter boven de grafiek:


Even geduld alsjeblieft...

de ranglijstgrafiek wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont de top 10 wijken met het hoogste percentage autochtone inwoners of het hoogste percentage inwoners met een migratieachtergrond in de gemeente Apeldoorn. De gegevens gelden voor 2022.

De wijk Centrum heeft met 10% het hoogste percentage inwoners met een overige niet-westerse achtergrond van alle wijken in de gemeente Apeldoorn.

Toon tabel

Advertentie:

Verdeling van het percentage autochtone inwoners per wijk in de gemeente Apeldoorn


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de verdelingen wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van de wijken in de gemeente Apeldoorn naar het percentage autochtone inwoners per wijk. Om dit overzicht te maken zijn alle wijken in de gemeente Apeldoorn in een percentage autochtoon klasse ingedeeld. Deze percentage autochtoon klasse bestaat uit de volgende categorieën: <70%, 70%-75%, 75%-80%, 80%-85%, 85%-90%, 90%-95% en 95%+. Deze categorieën zijn zo bepaald dat elke klasse uit de percentage autochtoon klasse bij de verdeling voor alle buurten in Nederland ongeveer even groot is.

Frequentieverdeling van het percentage autochtone inwoners per wijk in de gemeente Apeldoorn


Even geduld alsjeblieft...

de cumulatieve frequentieverdeling wordt geladen!Bovenstaande grafiek toont de 'cumulatieve verdeling' van de wijken met het percentage autochtonen inwoners in de gemeente Apeldoorn. De cumulatieve verdeling toont elk van de 16 wijken in de gemeente Apeldoorn als een stip . Klik op de stippen om de gegevens te tonen. Hierbij toont de horizontale as van de grafiek het percentage autochtone inwoners per wijk. De verticale as toont van 0% tot 100% toont hoeveel procent van de wijken minimaal dit gemiddelde inkomen hebben.

Ranglijst van de migratieachtergrond van inwoners per wijk in de gemeente Apeldoorn

Onderstaande tabel toont het percentage autochtone inwoners en inwoners met een migratieachtergrond per wijk. Er zijn 16 wijken in de gemeente Apeldoorn waarvoor de gegevens over het percentage van de bevoking dat autochtoon is bekend zijn. Deze worden allemaal in onderstaande tabel getoond. Door op een kolomnaam te klikken worden de rijen in de tabel gesorteerd. De tabel kan gefilterd worden door een wijknaam in het zoekveld in te voeren. Klik op een wijknaam om de pagina met alle informatie voor die wijk weer te geven.

Wijknaam% Autochtoon% Westers totaal% Marokko% Nederlandse Antillen en Aruba% Suriname% Turkije% Overig niet-westers
Centrum73%12%1%1%1%3%10%
West82%9%1%1%1%3%5%
Zuidwest85%7%0%0%0%2%5%
Zuid75%9%1%1%1%6%6%
Zuidoost81%10%1%1%1%2%5%
Oost84%7%0%1%1%3%4%
Noordoost74%9%1%1%1%5%10%
Noord85%9%0%1%0%1%4%
Uddel en omgeving95%4%0%0%0%0%1%
Hoog Soeren en Radio Kootwijk90%9%0%0%0%0%1%
Hoenderloo en omgeving90%6%1%0%0%1%2%
Loenen en omgeving92%6%0%0%0%0%1%
Beekbergen en omgeving86%10%0%0%1%0%2%
Lieren en omgeving95%4%0%1%0%0%0%
Klarenbeek en omgeving94%5%0%0%0%0%0%
Wenum Wiesel Beemte93%5%0%0%0%0%1%

Advertentie:

Toelichting op de tabel:

Bovenstaande tabel toont de gegevens per wijk in de gemeente Apeldoorn. De data in deze tabel is zo actueel mogelijk en is het meest recent bijgewerkt op 27 december 2022.

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechts bovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Ranglijsten
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo