(Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Boerderij in Wijdenes

Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen over de leerlingen, het personeel en de resultaten van de school.
Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Contactgegevens / Leerlingen per jaar / Kaart / Kinderopvang / Onderwijsinspectie / Personeel / buurt Wijdenes / Bronnen en definities

(Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Boerderij biedt primair onderwijs van het type "(Voortgezet) Speciaal Onderwijs" met de denominatie "Algemeen bijzonder".

Scholen gemeente Drechterland
Leerlinggegevens per schooljaar
Voor De Boerderij in zijn helaas geen leerlinggegevens bekend.

Bekijk de gegevens van het schoolbestuur en eventuele andere scholen die onder hetzelfde bestuur vallen.

Kaart met scholen in de omgeving

De Boerderij (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Speciaal Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.
Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Boerderij Zoeg en behandelcentrum.

BRIN en vestigingsnummer: 04GJ02.

Denominatie: Algemeen bijzonder.

Soort onderwijs: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs.

Schoolnaam: De Eenhoorn Zmlk.

Schoolbestuur: Stichting Trigoon. Bestuursnummer: 42635.

Adres: Zuideruitweg 43, 1608 EV, Wijdenes. Gemeente Drechterland, Noord-Holland. Telefoon: Onbekend..

Website van de school: geen internetadres bekend.

Organisatiestructuur: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Boerderij is 1 van de 2 vestigingen in het primair onderwijs binnen de school De Eenhoorn Zmlk. En 1 van de 7 primair onderwijs vestigingen binnen het bestuur Stichting Trigoon. Daarbij vallen er 5 verschillende scholen binnen dit bestuur. Er zijn 551 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met meer dan 1 vestiging bij 1 school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 7.087 primair onderwijs schoolvestigingen).

Personeelsgegevens

Hier worden vier grafieken met personeelsgegevens getoond voor de school De Eenhoorn Zmlk.
Vestiging (Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Boerderij is 1 van de 2 primair onderwijs vestigingen binnen de school De Eenhoorn Zmlk en school De Eenhoorn Zmlk valt samen met 5 andere scholen onder het bestuur Stichting Trigoon. De personeelsgegevens zijn alleen beschikbaar voor de school als geheel, de gegevens zijn helaas niet beschikbaar op het niveau van de vestiging. Vanuit DUO zijn personeelsgegevens beschikbaar in zowel aantallen personen als aantallen FTE. De aantallen worden onderverdeeld naar type functie en soort dienstverband en naar geslacht en leeftijd van de medewerkers. De gegevens zijn beschikbaar per bestuur (bevoegd gezag) en per school (instelling, niveau BRIN nummer). De gegevens zijn beschikbaar per jaar sinds 2011.

Aantal personeelsleden per functie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden naar functie per schooljaar voor de school De Eenhoorn Zmlk.

Aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per schooljaar voor de school De Eenhoorn Zmlk.

Percentage vrouwen en mannen in dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in FTE per schooljaar voor de school De Eenhoorn Zmlk.

Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Stichting Trigoon.

Aantal FTE in tijdelijke of vaste dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het totaal aantal FTE personeel met een tijdelijk of vast dienstverband per schooljaar voor de school De Eenhoorn Zmlk.

Meer personeelsgegevens
Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
VeiligheidVoldoende24 oktober 2017Onderzoek (V)SO vestigingDe Stormvogel
Pedagogisch klimaatGoed24 oktober 2017Onderzoek (V)SO vestigingDe Stormvogel
De leraren die het onderwijs verzorgen, zijn daartoe bevoegd (WEC, art. 3).Ja09 september 2016Onderzoek (V)SO vestigingDe Stormvogel
De school behaalt met haar leerlingen resultaten die ten minste in overeenstemming zijn met de gestelde norm.5: niet te beoordelen09 september 2016Onderzoek (V)SO vestigingDe Stormvogel
De leerlingen behalen sociale en maatschappelijke competenties op het niveau dat ten minste in overeenstemming is met de gestelde norm.5: niet te beoordelen09 september 2016Onderzoek (V)SO vestigingDe Stormvogel

Klik hier en toon alle 23 rijen met inspectieresultaten...

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Basisschool De Boerderij ligt in de buurt Wijdenes.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Wijdenes getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

5.129 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Drechterland is 4.271 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in buurt Wijdenes: 14,71%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de buurt Wijdenes.

Meer over buurt Wijdenes
Inkomen in buurt Wijdenes: €28.452


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor buurt Wijdenes.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Drechterland via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Drechterland. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Tip: Spelend leren met je kleuter voor groep 1 en 2
Thuis spelend oefenen voor kleuters op de relevante ontwikkelingsgebieden die in bijvoorbeeld de Cito-toets voor eind groep 2 voorkomen

Spelend leren. Dat doen kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Toch kan het zijn dat je kind een extra zetje nodig heeft. Daar wil je als ouder bij helpen! En dat kan met de ideeën in dit document met een schat aan materiaal om met je kind te gebruiken. Dat kan de hele dag, zonder dat je kind het door heeft. Het is gezellig en leerzaam!

Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de buurt Wijdenes wonen 175 jongeren en zijn 16 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 0 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 0 bij gastouders (VGO) en 16 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,09 opvangplaats per jongere in de buurt van De Boerderij is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij De Boerderij beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Drechterland):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
Peuterschool t Kwetternest16KDVMolenweg 27 Wijdenes
KDV Berend Botje, locatie Schellinkhout8KDVDorpsweg 109A Schellinkhout
KC Berend Botje Drechterland, locatie Schellinkhout 36BSODorpsweg 109A Schellinkhout
F. El Hajami6VGOJohn Raedeckerhof 73 Hoorn
R. Bahramithash Fadai4VGOVan Goghhof 62 Hoorn
J. Langedijk6VGOVan Goghhof 91 Hoorn
N. Bult-Schoenmaker 6VGOBreitnerhof 93 Hoorn
M.C.M.J. Mirrer-Hulscher6VGOMatissehof 120 Hoorn
BSO DreamKids31BSOCharlotte van Pallandthof 1 Hoorn
DreamKids40KDVCharlotte v Pallandthof 1 Hoorn
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzicht van vestigingen met het schoolbestuur Stichting Trigoon:

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Wijdenes op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Wijdenes.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van (Voortgezet) Speciaal Onderwijs De Boerderij in Wijdenes op de buurtpagina voor Wijdenes.

Aanmelden bij de basisschool in Wijdenes?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.