School voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof in Heerlen

School voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof in Heerlen

Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen over de leerlingen, het personeel en de resultaten van de school.
Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Contactgegevens / Leerlingen per jaar / Kaart / Kinderopvang / Onderwijsinspectie / Personeel / buurt Ziekenhuis / Bronnen en definities

School voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof biedt primair onderwijs van het type "(Voortgezet) Speciaal Onderwijs" met de denominatie "Algemeen bijzonder" aan 285 leerlingen in schooljaar 2021-2022. Er zijn 2 scholen met "De Buitenhof" in hun naam.

Scholen gemeente Heerlen
Aantal leerlingen per schooljaar (285 leerlingen in schooljaar 2021-2022)
Schooljaren 2010-2011 t/m 2021-2022, De Buitenhof

Aantal leerlingen per jaar, De Buitenhof. Gegevens voor de schooljaren 2010-2011 tot en met 2021-2022. De Buitenhof telt 285 leerlingen in schooljaar 2021-2022.

Kaart met scholen in de omgeving

De Buitenhof (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Speciaal Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.
Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2021-2022, De Buitenhof


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode voor de 8 meest voorkomende postcodes van de huisadressen van de leerlingen van De Buitenhof in schooljaar 2021-2022.

De meeste (17) leerlingen van De Buitenhof wonen in schooljaar 2021-2022 in postcodegebied 6413.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaren 2010-2011 t/m 2021-2022, De Buitenhof


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor School voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.
Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2021-2022, De Buitenhof


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor De Buitenhof in Heerlen.

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: School voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof.

BRIN en vestigingsnummer: 01UO00.

Denominatie: Algemeen bijzonder.

Soort onderwijs: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs.

Schoolnaam: De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Schoolbestuur: Stichting Alterius. Bestuursnummer: 41821.

Adres: Kloosterkensweg 6, 6419 PJ, Heerlen. Gemeente Heerlen, Limburg. Telefoon: 0455711896.

Website van de school: https://www.buitenhof-school.nl/

Titel van de website: home | de Buitenhof

Beschrijving van de website: De Buitenhof is een school voor speciaal onderwijs. Onze school biedt onderdak aan leerlingen in het so en het vso.

Organisatiestructuur: School voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof is 1 van de 2 vestigingen in het primair onderwijs binnen de school De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs. En 1 van de 5 primair onderwijs vestigingen binnen het bestuur Stichting Alterius. Daarbij vallen er 2 verschillende scholen binnen dit bestuur. Er zijn 551 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met meer dan 1 vestiging bij 1 school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 7.087 primair onderwijs schoolvestigingen).

Personeelsgegevens

Hier worden vier grafieken met personeelsgegevens getoond voor de school De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs.
Vestiging School voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof is 1 van de 2 primair onderwijs vestigingen binnen de school De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs en school De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs valt samen met 2 andere scholen onder het bestuur Stichting Alterius. De personeelsgegevens zijn alleen beschikbaar voor de school als geheel, de gegevens zijn helaas niet beschikbaar op het niveau van de vestiging. Vanuit DUO zijn personeelsgegevens beschikbaar in zowel aantallen personen als aantallen FTE. De aantallen worden onderverdeeld naar type functie en soort dienstverband en naar geslacht en leeftijd van de medewerkers. De gegevens zijn beschikbaar per bestuur (bevoegd gezag) en per school (instelling, niveau BRIN nummer). De gegevens zijn beschikbaar per jaar sinds 2011.

Aantal personeelsleden per functie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden naar functie per schooljaar voor de school De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per schooljaar voor de school De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Percentage vrouwen en mannen in dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in FTE per schooljaar voor de school De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Stichting Alterius.

Aantal FTE in tijdelijke of vaste dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het totaal aantal FTE personeel met een tijdelijk of vast dienstverband per schooljaar voor de school De Buitenhof School voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Meer personeelsgegevens
Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel25 mei 2020Toezicht SO vestigingDe Buitenhof
Vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel25 mei 2020Toezicht SO vestigingDe Buitenhof
Oordeel over het financiële beheerVoldoende25 mei 2020Toezicht BestuurStichting Alterius

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Basisschool De Buitenhof ligt in de buurt Ziekenhuis.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Ziekenhuis getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

8.426 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Heerlen is 4.144 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in buurt Ziekenhuis: 0,00%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de buurt buurt Ziekenhuis.

Inkomen in buurt Ziekenhuis: €15.500


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor buurt Ziekenhuis.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Heerlen via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Heerlen. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Tip: Spelend leren met je kleuter voor groep 1 en 2
Thuis spelend oefenen voor kleuters op de relevante ontwikkelingsgebieden die in bijvoorbeeld de Cito-toets voor eind groep 2 voorkomen

Spelend leren. Dat doen kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Toch kan het zijn dat je kind een extra zetje nodig heeft. Daar wil je als ouder bij helpen! En dat kan met de ideeën in dit document met een schat aan materiaal om met je kind te gebruiken. Dat kan de hele dag, zonder dat je kind het door heeft. Het is gezellig en leerzaam!

Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de wijk Welten-Benzenrade wonen 395 jongeren en zijn 244 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 64 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 0 bij gastouders (VGO) en 180 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,62 opvangplaats per jongere in de wijk van De Buitenhof is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Bron kinderopvang
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij De Buitenhof beschikbaar (download de volledige lijst):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
BSO Toff42BSODe Doom 11 Heerlen
Martijntje16KDVDe Doom 11 Heerlen
kdv TOFF!50KDVDe Doom 7 Heerlen
Dribbel16KDVBenzenraderweg 270 Heerlen
Mix&Match Welten24KDVWeltertuijnstraat 42B Heerlen
Sport BSO Bekkerveld40BSOTacitusstraat 130 Heerlen
Koch Pasmans5VGOHoratiusstraat 17 Heerlen
Beerengoed I en II56KDVOvidiusstraat 135 Heerlen
Peutertuin16KDVVan Weerden Poelmanstraat 192 Heerlen
Buitenschoolse opvang Windekind33BSOVan Weerden Poelmanstr 192 Heerlen
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzicht van vestigingen met het schoolbestuur Stichting Alterius:

  • Vestiging 01UO00 (deze pagina): De Buitenhof

  • Vestiging 01UO01: Buitenhof

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Heerlen op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Heerlen.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van School voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs De Buitenhof in Heerlen op de buurtpagina voor Ziekenhuis.

Aanmelden bij de basisschool in Heerlen?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.