Postcode gegevens Nederland: definities.

Tabel met definities van alle onderwerpen per postcode:

Bekijk de definities per onderwerp in onderstaande tabel:

OnderwerpDefinitie
PostcodePostcode ter identificatie van het postcodegebied. De postcode kan een lengte van 4 karakters hebben dit is het numerieke deel van de postcode (bijvoorbeeld 1234) Nederland telt ruim 4.000 numerieke postcodegebieden. Een volledige postcode is een postcode van 6 posities 4 cijfers en 2 letters. Nederland telt ruim 460.000 unieke postcodes. Een postcode5 is een postcode van 5 cijfers en 1 letter. Nederland telt ruim 33.000 postcode5 gebieden. Postcodegebieden worden gebruikt om regionale statistieken op een laag niveau te presenteren. De postcodedata is gebaseerd op de postcodes die in de BAG van het Kadaster voorkomen in combinatie met de postcodes waarover het CBS data publiceert. Het CBS maakt gebruik van de geometrie van postcodevlakken zoals ESRI™ Nederland die afleidt van BAG-adressen en beschikbaar stelt. Postcodes worden in principe vooral toegewezen aan adressen met een pand waar daadwerkelijk post bezorgd kan worden. Naast garages zijn bijvoorbeeld tranformatorhuisjes panden met een huisnummer maar zonder postcode. De officiële publicatie van het Convenant inzake Postcodes zoals gepubliceerd in de Staatscourant op 20 februari 2014 vermeldt de volgende uitgangspunten met betrekking tot postcodes: Gezien het belang van de postcode in het maatschappelijk verkeer is het noodzakelijk dat voor alle Adresseerbare Objecten waar natuurlijke of niet-natuurlijke personen kunnen verblijven (wonen / werken / verblijven / gevestigd zijn) en waaraan gemeenten conform de wet / regelgeving van de BAG een adres toekennen een postcode beschikbaar is en toegekend wordt. Hiermee wordt erkend dat de postcode een dubbele functie in zich heeft: namelijk de functie van postbezorging als de functie voor publieke en private dienstverlening.
InwonersHet aantal inwoners op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn.
MannenHet aantal mannen op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn.
VrouwenHet aantal vrouwen op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn.
0 tot 15 jaarInwoners tot 15 jaar op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn.
15 tot 25 jaarInwoners van 15 tot 25 jaar op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn.
25 tot 45 jaarInwoners van 25 tot 45 jaar op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn.
45 tot 65 jaarInwoners van 45 tot 65 jaar op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn.
65 jaar of ouderInwoners van 65 jaar of ouder op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn.
Geboorte totaalHet aantal levendgeborenen van 1 januari tot en met 31 december van het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn. Levendgeborenen zijn kinderen die na geboorte enig teken van leven hebben vertoond ongeacht de zwangerschapsduur.
HuishoudensHet aantal huishoudens op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn. Partculiere huishoudens bestaan uit één of meer inwoners die alleen of samen in een woonruimte zijn gehuisvest en zelf in hun dagelijks onderhoud voorzien. Naast eenpersoonshuishoudens bestaan er meerpersoonshuishoudens (niet-gehuwde paren niet-gehuwde paren met kinderen echtparen echtparen met kinderen eenouderhuishoudens en overige huishoudens). De insttutonele huishoudens worden hiertoe niet gerekend.
EenpersoonshuishoudensHet aantal huishoudens bestaande uit één inwoner.
MeerpersoonshuishoudensEen particulier huishouden bestaande uit twee of meer personen.
Meerpersoonshuishoudens zonder kinderenHet aantal meerpersoonshuishoudens zonder kinderen.
Meerpersoonshuishoudens met kinderenHet aantal meerpersoonshuishoudens met kinderen.
Huishoudens eenouder kinderenPartculier huishouden bestaande uit één ouder met thuiswonende kinderen.
Huishoudens twee ouders kinderenHuishouden bestaande uit twee ouders met ten minste één thuiswonend kind (en mogelijk ook overige leden).
Gemiddelde huishoudgrootteGemiddelde huishoudgroote: Het aantal in partculiere huishoudens levende inwoners gedeeld door het aantal partculiere huishoudens. Afgerond op één decimaal.
Mediaan huishoudinkomenMediaan huishoudinkomen: Per gebied wordt de mediaan van het gestandaardiseerde inkomen per huishouden vergeleken met de verdeling van dit inkomen voor alle huishoudens in het land en op basis hiervan ingedeeld in een groep; laag onder midden midden boven midden of hoog. Per gebied wordt het 99% betrouwbaarheidsinterval van het mediane inkomen bepaald. Wanneer dit in één klasse valt dan wordt deze met zekerheid als zodanig ingedeeld (bijvoorbeeld ‘midden’ of ‘hoog’). En wanneer het interval meerdere klassen omvat dan wordt dit bereik gerapporteerd (bijvoorbeeld ‘laag tot onder midden’ of ‘midden tot boven midden’). Het gestandaardiseerd inkomen is het besteedbaar inkomen gecorrigeerd voor verschillen in groote en samenstelling van het huishouden. Het besteedbaar inkomen op haar beurt is het bruto inkomen verminderd met betaalde inkomensoverdrachten premies inkomensverzekeringen premies ziektekostenverzekeringen en belastngen op inkomen en vermogen. Het mediane inkomen is gelijk aan het middelste inkomen indien alle huishoudens van laag naar hoog worden gerangschikt. Classificatie van het mediaan inkomen voor het jaar 2019: Laag: Mediaan inkomen beneden 18.400 Euro Onder midden: Mediaan inkomen tussen 18.400 Euro en 24.300 Euro Midden: Mediaan inkomen tussen 24.300 Euro en 31.000 Euro Boven midden: Mediaan inkomen tussen 31.000 Euro en 39.700 Euro Hoog: Mediaan inkomen 39.700 Euro en hoger De mediaan van het gestandaardiseerde inkomen per huishouden wordt weergegeven bij minimaal 10 huishoudens. Classifcatie van het mediaan inkomen voor het jaar 2015: Laag: Mediaan inkomen beneden 15.900 Euro Onder midden: Mediaan inkomen tussen 15.900 Euro en 21.000 Euro Midden: Mediaan inkomen tussen 21.000 Euro en 26.800 Euro Boven midden: Mediaan inkomen tussen 26.800 Euro en 34.600 Euro Hoog: Mediaan inkomen 34.600 Euro en hoger. lassificatie van het mediaan inkomen voor het jaar 2016: Laag: Mediaan inkomen beneden 16 800 Euro; Onder midden: Mediaan inkomen tussen 16 800 Euro en 22 200 Euro; Midden: Mediaan inkomen tussen 22 200 Euro en 28 400 Euro; Boven midden: Mediaan inkomen tussen 28 400 Euro en 36 600 Euro; Hoog: Mediaan inkomen 36 600 Euro en hoger. De mediaan van het gestandaardiseerde inkomen per huishouden wordt weergegeven bij minimaal 10 huishoudens.
Gemiddeld huishoudinkomenHet gemiddelde van het gestandaardiseerde inkomen per huishouden per gebied. Het gemiddeld gestandaardiseerd inkomen is vermeld wanneer in het gebied 100 huishoudens of meer woonachtig zijn. Bovendien mag er geen enkel huishouden zijn die 30 procent of meer van de totale inkomenssom van het gebied heeft. Dit gegeven is met ingang van publicatiejaar 2020 toegevoegd.
% laag huishoudinkomenHet aandeel lage inkomens (laagste 40-procent groep). Particuliere huishoudens (exclusief studenten) zijn hierbij ingedeeld naar hoogte van het besteedbaar huishoudensinkomen in drie groepen. De indeling vindt plaats nadat alle particuliere huishoudens in Nederland zijn gerangschikt van laag naar hoog besteedbaar huishoudensinkomen. Bij de laagste 40-procent-groep worden de huishoudens geteld behorend tot de veertig procent huishoudens met het laagste besteedbaar inkomen. Het percentage ten opzichte van het totaal aantal particuliere huishoudens wordt vermeld bij minimaal 5 huishoudens met een laag inkomen en bij totaal minimaal 100 particuliere huishoudens per regio.
% hoog huishoudinkomenHet aandeel hoge inkomens. Particuliere huishoudens (exclusief studenten) zijn ingedeeld naar hoogte van het besteedbaar huishoudensinkomen in drie groepen. De indeling vindt plaats nadat alle particuliere huishoudens in Nederland zijn gerangschikt van laag naar hoog besteedbaar huishoudensinkomen. In de hoogste 20-procent-groep worden de huishoudens geteld behorend tot de twintig procent huishoudens met het hoogste besteedbaar inkomen. Het percentage ten opzichte van het totaal aantal particuliere huishoudens wordt vermeld bij minimaal 5 huishoudens met een hoog inkomen en bij totaal minimaal 100 particuliere huishoudens per vierkant.
Inwoners met WW bijstand AO uitkeringInwoners met WW Bijstand en/of Arbeidsongeschiktheidsuitkering. Inwoners die een WW-uitkering ontvangen een bijstand- of bijstand gerelateerde uitkering dan wel een arbeidsongeschiktheidsuitkering . Het gaat om uitkeringen aan inwoners tot de AOW-leefijd. Een persoon die meerdere type uitkeringen ontvangt wordt éénmalig geteld.
WoningvoorraadHet totale aantal woningen op 1 januari in het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn. Woning: De kleinste binnen één of meer panden gelegen en voor woondoeleinden geschikte eenheid van gebruik ontsloten via een eigen toegang vanaf de openbare weg een erf of een gedeelde verkeersruimte. Alle verblijfsobjecten met minimaal een woonfunctie en eventueel één of meer andere gebruiksfuncties worden als woning aangemerkt. Voorbeelden zijn vrijstaande woningen eengezinswoningen flat- of portiekwoningen studentenhuizen. De woningvoorraad is afgeleid uit de Basisregistrate Adressen en Gebouwen. De gebruiksfuncties van een verblijfsobject worden afgeleid uit de bouwkundige gebruiksfunctie zoals vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Het betreft het toegestane gebruik niet de planologische bestemming of het feitelijk gebruik.
Niet bewoonde woningenNiet bewoonde woningen. Woningen waarop de peildatum 1 januari niemand stond ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).
MeergezinswoningenVoorraad meergezinswoningen op 1 januari. Elke woning die samen met andere woonruimten c.q. bedrijfsruimten een geheel pand vormt. Hieronder vallen flats galerij- portek- beneden- en bovenwoningen appartementen en woningen boven bedrijfsruimten voor zover deze zijn voorzien van een buiten de bedrijfsruimte gelegen toegangsdeur.
% HuurwoningenWoningen die niet bewoond worden door de eigenaar van de woning. Bij woningen waar geen bewoner geregistreerd is gaat het om woningen waarvan het aannemelijk is dat de woning bestemd is voor de huurmarkt.Woningen naar eigendom: Informate over huur- en koopwoningen wordt samengesteld uit een koppeling tussen de Basisregistrate Adressen en Gebouwen (BAG) en het WOZ-register met een aanvulling uit het woningbestand van het Kadaster.
% KoopwoningenWoningen die eigendom zijn van de (toekomstge) bewoner(s) of in gebruik als tweede woning. Het aandeel is vermeld als percentage van het totaal aantal woningen en wordt vermeld bij 10 woningen of meer per gebied en wanneer het aandeel woningen met eigendom onbekend 50 procent of minder bedroeg.
Huurwoningen corporatieHuurwoningen in eigendom van woningcorporate. Huurwoningen in eigendom van ‘toegelaten instellingen volkshuisvestng’.
Gemiddelde WOZ waardeGemiddelde WOZ-waarde. De gemiddelde voorlopige waarde van alle woningen met een bekende WOZ-waarde. Onroerende goederen worden getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar.
WOZ klasseGemiddelde woningwaarde (euro’s in klassen). Hierbij is de gemiddelde woningwaarde ingedeeld in de volgende klassen: 1 Minder dan 100 000 euro 2 100 000 tot 150 000 euro 3 150 000 tot 200 000 euro 4 200 000 tot 250 000 euro 5 250 000 tot 300 000 euro 6 300 000 tot 350 000 euro 7 350 000 tot 400 000 euro 8 400 000 tot 500 000 euro 9 500 000 tot 750 000 euro 10 750 000 euro of meer.
Woningen voor 1945Aantal woningen gebouwd voor 1945. Woningen naar bouwjaar: Het bouwjaar is het jaar waarin een pand waarin een woning zich bevindt oorspronkelijk als bouwkundig gereed is of wordt opgeleverd. Indien in latere jaren wijzigingen aan een pand worden aangebracht leidt dit niet tot wijziging van het bouwjaar.
Woningen 1945 tot 1965Aantal woningen gebouwd in de periode tussen 1945 en 1964.
Woningen 1965 tot 1975Aantal woningen gebouwd in de periode tussen 1965 en 1974.
Woningen 1975 tot 1985Aantal woningen gebouwd in de periode tussen 1975 en 1984.
Woningen 1985 tot 1995Aantal woningen gebouwd in de periode tussen 1985 en 1994.
Woningen 1995 tot 2005Aantal woningen gebouwd in de periode tussen 1995 en 2004.
Woningen 2005 tot 2015Aantal woningen gebouwd in de periode tussen 2005 en 2014.
Woningen 2015 en laterAantal woningen gebouwd in de periode tussen 2015 en later.
% Geboren in Nederland met een Nederlandse herkomstDe herkomstgroepering is een kenmerk dat weergeeft in welk land iemand geboren is of waar diens ouders geboren zijn. De herkomst van personen die in het buitenland zijn geboren wordt bepaald door hun eigen geboorteland. De herkomst van personen die in Nederland geboren zijn wordt bepaald door het geboorteland van de ouders. Wanneer beide ouders in het buitenland zijn geboren is het geboorteland van de moeder leidend in het bepalen van de herkomst. De geboortegegevens van de moeder zijn vaker bekend dan die van de vader. Wanneer de moeder in Nederland is geboren of het geboorteland van de moeder onbekend is dan wordt het geboorteland van de vader gebruikt. Het aandeel inwoners geboren in Nederland en van wie beide ouders in Nederland zijn geboren.
% Geboren in Nederland met een Europese herkomstHet aandeel inwoners geboren in Nederland van wie ten minste één ouder in Europa (exclusief Nederland) is geboren.
% Geboren in Nederland met herkomst buiten EuropaHet aandeel inwoners geboren in Nederland van wie ten minste één ouder buiten Europa is geboren in een van de landen van Afrika Azië Amerika en Oceanië.
% Geboren buiten Nederland met een Europese herkomstHet aandeel inwoners geboren in een van de Europese landen buiten Nederland.
% Geboren buiten Nederland met herkomst buiten EuropaHet aandeel inwoners geboren in een van de landen van Afrika Amerika Azië en Oceanië. Het aandeel wordt gegeven bij aanwezigheid van minimaal 5 personen met een niet-Europese herkomst en totaal minimaal 10 inwoners.
% Nederlandse achtergrondPercentage Nederlandse achtergrond. Autochtonen: Het aandeel inwoners van wie de beide ouders in Nederland zijn geboren ongeacht het eigen geboorteland. Het aandeel autochtonen wordt gegeven bij aanwezigheid van minimaal 5 autochtonen en minimaal 10 inwoners.
% Westerse migratie achtergrondWesterse allochtonen: Het aandeel inwoners van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren met als herkomstgroepering Europa (exclusief Turkije) Noord-Amerika Oceanië Indonesië of Japan. Het aandeel westerse allochtonen wordt gegeven bij aanwezigheid van minimaal 5 westerse allochtonen en minimaal 10 inwoners.
% Niet-westerse migratie achtergrondNiet-westerse allochtonen: Het aandeel inwoners van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren met als herkomstgroepering Afrika Latjns-Amerika Azië (exclusief Indonesië en Japan) of Turkije. Het aandeel niet-westerse allochtonen wordt gegeven bij aanwezigheid van minimaal 5 niet-westerse allochtonen en minimaal 10 inwoners.
Gemiddeld aardgasverbruik per woningGemiddeld aardgasverbruik: Het gemiddeld jaarverbruik voor aardgas van partculiere woningen berekend uit gegevens van de aansluitngenregisters van de energienetbedrijven. De berekening is inclusief woningen die zijn aangesloten op stadsverwarming. Deze woningen hebben een zeer laag of zelfs geen verbruik voor aardgas. Hierdoor valt in gebieden waar stadsverwarming aanwezig is het gemiddeld aardgasverbruik van woningen lager uit dan in gebieden zonder stadsverwarming. De aan het jaarbestand met peilmoment 1 januari gekoppeld gemiddeld elektriciteit verbruik per woning betref de periode over het voorgaand jaar. De cijfers zijn afgerond op vijfigtallen en worden vermeld bij 6 of meer (bewoonde) woningen.
Gemiddeld elektriciteitsverbruik per woningGemiddeld elektriciteitsverbruik: Het gemiddeld jaarverbruik voor elektriciteit op individuele aansluitngen van partculiere woningen berekend uit gegevens van de aansluitingenregisters van de energienetbedrijven. Collecteve verbruiken van bijvoorbeeld lifinstallates of hal-/galerijverlichtng zijn hierbij niet inbegrepen. Het verbruik is exclusief elektriciteit die eventueel in de partculiere woningen zelf wordt opgewekt bijvoorbeeld door zonnepanelen. De aan het jaarbestand met peilmoment 1 januari gekoppeld gemiddeld elektriciteit verbruik per woning betreft de periode over het voorgaand jaar. De cijfers zijn afgerond op vijfigtallen en worden vermeld bij 6 of meer (bewoonde) woningen.
Adressen met postcodeHet aantal adressen waarbij een postcode bekend is per postcodegebied. In de context van de gegevens per postcode zijn dit alle adressen. De adresgegevens komen uit de BAG (de Basisregistratie Adressen en Gebouwen van het Kadaster). In de BAG komen ook adressen zonder postcode voor. De documenten met gegevens voor Nederland en per provincie gemeente wijk en buurt bevatten ook het aantal adressen zonder postcode. De BAG bevat de officiële gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland. In de BAG zijn naast alle adressen alle panden verblijfsobjecten standplaatsen en ligplaatsen geregistreerd. Deze ‘objecttypen’ zijn afgebakend en voorzien van een unieke aanduiding. Adressen worden toegekend aan adresseerbare objecten uit de Basisregistratie Gebouwen: verblijfsobjecten ligplaatsen en standplaatsen. De definitie van adres: Door het bevoegde gemeentelijke orgaan aan een verblijfsobject een standplaats of een ligplaats toegekende benaming bestaande uit een combinatie van de naam van een openbare ruimte een nummeraanduiding en de naam van een woonplaats.
Adressen met woonfunctieHet aantal adressen waarbij een postcode bekend is en waarbij het verblijfsobject op het adres een woonfunctie heeft.
PandenHet aantal unieke identiticaties van panden per postcodegebied. Een onderdeel van de BAG registratie vormen de gebruiksdoelen van het verblijfsobject. Per object in de BAG registratie is het gebruiksdoel vastgelegd. Een woning heeft bijvoorbeeld als gebruiksdoel de “Woonfunctie”. Het komt ook voor dat aan één object verschillende gebruiksdoelen worden toegekend. Als de woning bijvoorbeeld ook als kantoor wordt gebruikt dan zal het gebruiksdoel voor dat object “Woonfunctie en Kantoorfunctie” zijn.
PercelenHet aantal unieke identiticaties van percelen per postcodegebied. Kadastrale percelen zijn gebieden die worden bepaald door kadastrale registers of een equivalent daarvan. De gegevens over percelen komen uit de Basisregistratie Kadaster (BRK).
OmgevingsadressendichtheidOmgevingsadressendichtheid adressen per km2. Het CBS gebruikt de Omgevingsadressendichtheid (OAD) ter bepaling van de mate van concentrate van menselijke actviteit - wonen winkelen en werken. De OAD wordt berekend met behulp van alle adressen in Nederland. De OAD van een adres is het aantal adressen binnen een cirkel met een straal van één kilometer rondom dat adres gedeeld door het oppervlakte van de cirkel. De OAD wordt uitgedrukt in adressen per vierkante kilometer.
StedelijkheidDe stedelijkheid is een categorisering van de Omgevingsadressendichtheid. Er zijn vijf stedelijkheidsklassen: 1. Zeer sterk stedelijk (omgevingsadressendichtheid van 2 500 of meer adressen/km2). 2. Sterk stedelijk (omgevingsadressendichtheid van 1 500 tot 2 500 adressen/km2). 3. Matg stedelijk (omgevingsadressendichtheid van 1 000 tot 1 500 adressen/km2). 4. Weinig stedelijk (omgevingsadressendichtheid van 500 tot 1 000 adressen/km2). 5. Niet-stedelijk (omgevingsadressendichtheid van minder dan 500 adressen/km2).
Panden voor 1700Panden uit de oudste bouwperiode van voor 1700. Het aantal panden per bouwperiode en per regio is berekend op basis van het bouwjaar per pand in de BAG data van het Kadaster.
Panden 1700 tot 1900Panden uit de bouwperiode van 1700 tot 1900.
Panden 1900 tot 1925Panden uit de bouwperiode van 1900 tot 1925.
Panden 1925 tot 1950Panden uit de bouwperiode van 1925 tot 1950.
Panden 1950 tot 1970Panden uit de bouwperiode van 1950 tot 1970.
Panden 1970 tot 1980Panden uit de bouwperiode van 1970 tot 1980.
Panden 1980 tot 1990Panden uit de bouwperiode van 1980 tot 1990.
Panden 1990 tot 2000Panden uit de bouwperiode van 1990 tot 2000.
Panden 2000 tot 2010Panden uit de bouwperiode van 2000 tot 2010.
Panden 2010 tot 2020Panden uit de bouwperiode van 2010 tot 2020.
Panden 2020 en laterPanden uit de bouwperiode van 2020 en later.
Woningtype appartementPercentage van de adressen dat volgens de Kadaster informatie het woningtype appartement heeft. Woningtypering bestaande uit de volgende typen woningen: appartement hoekwoning twee-onder-één-kapwoning tussen- of geschakelde woning vrijstaande woning. Het type woning is geografisch-algoritmisch bepaald.
Woningtype tussen of geschakelde woning% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Woningtype hoekwoning% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Woningtype tweeonder1kap% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Woningtype vrijstaande woning% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Woningtype standplaats% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Woningtype ligplaats% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Woningtype verschillend% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Woningtype onbekend% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Woningtype niet van toepassing% van het adressen naar woningtype obv de Kadaster informatie.
Energielabels DefinitiefHet aantal definitieve energielabels op basis van de data van het RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Hierbij is G het slechtste energielabel en A++++ het beste. Tot augustus 2020 werd voor woningen zonder definitief energielabel een voorlopig label berekend. Wanneer geen definitief energielabel bekend is maar wel een voorlopig label dan wordt dat gebruikt.
Energielabels VoorlopigHet aantal adressen waarvoor geen definitief energielabel bekend is maar nog wel een voorlopig energielabel op basis van de oude RVO data.
Energielabels OnbepaaldHet aantal adressen zonder energielabel. Er is (nog) geen definitief energielabel bekend en er is ook geen voorlopig energielabel bekend.
Energielabels A+++++Het aantal A+++++ energielabels in een gebied.
Energielabels A++++Het aantal A++++ energielabels in een gebied.
Energielabels A+++Het aantal A+++ energielabels in een gebied.
Energielabels A++Het aantal A++ energielabels in een gebied.
Energielabels A+Het aantal A+ energielabels in een gebied.
Energielabels AHet aantal A energielabels in een gebied.
Energielabels BHet aantal B energielabels in een gebied.
Energielabels CHet aantal C energielabels in een gebied.
Energielabels DHet aantal D energielabels in een gebied.
Energielabels EHet aantal E energielabels in een gebied.
Energielabels FHet aantal F energielabels in een gebied.
Energielabels GHet aantal G energielabels in een gebied.
Huisartsenpraktjk - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde huisartsenpraktjk. De gemiddelde afstand van alle inwoners tot de dichtstbijzijnde huisartsenpraktjk berekend over de weg. Een huisartsenpraktjk is een pand of ruimte waarin één of meer huisartsen (samen)werken. De afstand tot dependances wordt meegewogen.
Huisartsenpost - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde huisartsenpost. De gemiddelde afstand van alle inwoners tot de dichtstbijzijnde huisartsenpost berekend over de weg. Een huisartsenpost is een plaats waar de huisartsen uit de regio de avond- nacht- en weekendspoeddiensten verzorgen. Voor een aantal huisartsenposten geldt een wisseldienst. De kortste afstand van een woonadres tot een van de locaties in een cluster van wisseldiensten is het gemiddelde van de afstanden tot alle huisartsposten binnen dat cluster.
Huisartsenpraktjk - aantal 1 KMAantal huisartsenpraktjken binnen 1 kilometer: Het gemiddeld aantal huisartsenpraktjken binnen 1 kilometer over de weg voor alle inwoners van een gebied.
Huisartsenpraktjk - aantal 3 KMAantal huisartsenpraktjken binnen 3 kilometer: Het gemiddeld aantal huisartsenpraktjken binnen 3 kilometer over de weg voor alle inwoners van een gebied.
Huisartsenpraktjk - aantal 5 KMAantal huisartsenpraktjken binnen 5 kilometer: Het gemiddeld aantal huisartsenpraktjken binnen 5 kilometer over de weg voor alle inwoners van een gebied.
Ziekenhuis ex buitenpoli - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde ziekenhuis excl. Buitenpolikliniek: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde ziekenhuis berekend over de weg. In een ziekenhuis kunnen patënten voor meer dan 24 uur opgenomen worden en er kunnen grote operates worden uitgevoerd. Een buitenpolikliniek is een locate van een ziekenhuis waar niet bedlegerige patënten worden behandeld of gecontroleerd. Patënten worden er niet voor meer dan 24 uur opgenomen en er worden geen grote operates uitgevoerd.
Ziekenhuis ex buitenpoli - aantal 5 KMAantal ziekenhuizen excl. Buitenpolikliniek binnen 5 kilometer.
Ziekenhuis ex buitenpoli - aantal 10 KMAantal ziekenhuizen excl. Buitenpolikliniek binnen 10 kilometer.
Ziekenhuis ex buitenpoli - aantal 20 KMAantal ziekenhuizen excl. buitenpolikliniek binnen 20 kilometer.
Ziekenhuis incl buitenpoli - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde ziekenhuis incl. buitenpolikliniek.
Ziekenhuis incl buitenpoli - aantal 5 KMAantal ziekenhuizen incl. buitenpolikliniek binnen 5 kilometer.
Ziekenhuis incl buitenpoli - aantal 10 KMAantal ziekenhuizen incl. buitenpolikliniek binnen 10 kilometer.
Ziekenhuis incl buitenpoli - aantal 20 KMAantal ziekenhuizen incl. buitenpolikliniek binnen 20 kilometer.
Supermarkt - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde grote supermarkt. De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde grote supermarkt berekend over de weg. Een grote supermarkt is een winkel met meerdere soorten dagelijkse artkelen en een minimale oppervlakte van 150 m2.
Supermarkt - aantal 1 KMAantal grote supermarkten binnen 1 kilometer.
Supermarkt - aantal 3 KMAantal grote supermarkten binnen 3 kilometer.
Supermarkt - aantal 5 KMAantal grote supermarkten binnen 5 kilometer.
Dagelijkse levensmiddelen - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde overige dagelijkse levensmiddelen: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde overige winkels voor dagelijkse levensmiddelen berekend over de weg. Voorbeelden van overige winkels voor dagelijkse levensmiddelen zijn groenteboer bakker vlaaienwinkel toko chocoladewinkel kofe/theewinkel delicatessenwinkel kaaswinkel mini supermarkt notenwinkel poelier reformwinkel slagerij slijterij tabakswinkel visboer zoetwarenwinkel nachtwinkel wijnwinkel en ziekenhuiswinkel.
Dagelijkse levensmiddelen - aantal 1 KMAantal overige dagelijkse levensmiddelen binnen 1 kilometer.
Dagelijkse levensmiddelen - aantal 3 KMAantal overige dagelijkse levensmiddelen binnen 3 kilometer.
Dagelijkse levensmiddelen - aantal 5 KMAantal overige dagelijkse levensmiddelen binnen 5 kilometer.
Warenhuis - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde warenhuis: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde koopwarenhuis berekend over de weg.
Warenhuis - aantal 5 KMAantal warenhuizen binnen 5 kilometer.
Warenhuis - aantal 10 KMAantal warenhuizen binnen 10 kilometer.
Warenhuis - aantal 20 KMAantal warenhuizen binnen 20 kilometer.
Café - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde café. De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde café kofehuis coffeeshop discotheek seks/nachtclub of partycentrum berekend over de weg.
Café - aantal 1 KMAantal cafés binnen 1 kilometer.
Café - aantal 3 KMAantal cafés binnen 3 kilometer.
Café - aantal 5 KMAantal cafés binnen 5 kilometer.
Cafetaria - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde cafetaria: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde cafetaria fastoodrestaurant grillroom/shoarmazaak lunchroom pannenkoekenhuis of ijssalon berekend over de weg.
Cafetaria - aantal 1 KMAantal cafetarias binnen 1 kilometer.
Cafetaria - aantal 3 KMAantal cafetarias binnen 3 kilometer.
Cafetaria - aantal 5 KMAantal cafetarias binnen 5 kilometer.
Hotel - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde hotel: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde hotel berekend over de weg.
Hotel - aantal 5 KMAantal hotels binnen 5 kilometer.
Hotel - aantal 10 KMAantal hotels binnen 10 kilometer.
Hotel - aantal 20 KMAantal hotels binnen 20 kilometer.
Restaurant - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde restaurant: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde restaurant café-restaurant of afaal/thuisbezorging berekend over de weg.
Restaurant - aantal 1 KMAantal restaurants binnen 1 kilometer.
Restaurant - aantal 3 KMAantal restaurants binnen 3 kilometer.
Restaurant - aantal 5 KMAantal restaurants binnen 5 kilometer.
Buitenschoolse opvang - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde buitenschoolse opvang: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde buitenschoolse opvang berekend over de weg. Hier worden kinderen in de basisschoolleefijd voor en/of na schooltjd tjdens studie- en adv-dagen van leraren en in de vakantes opgevangen.
Buitenschoolse opvang - aantal 1 KMAantal buitenschoolse opvang binnen 1 kilometer.
Buitenschoolse opvang - aantal 3 KMAantal buitenschoolse opvang binnen 3 kilometer.
Buitenschoolse opvang - aantal 5 KMAantal buitenschoolse opvang binnen 5 kilometer.
Kinderdagverblijf - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde kinderdagverblijf: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde kinderdagverblijf berekend over de weg. Op het kinderdagverblijf kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar gedurende één of meer dagdelen per week het hele jaar door worden opgevangen. Er kan voor meer dan 5 uur per dag van het kinderdagverblijf gebruik gemaakt worden en voor maximaal 10 dagdelen per week.
Kinderdagverblijf - aantal 1 KMAantal kinderdagverblijven binnen 1 kilometer.
Kinderdagverblijf - aantal 3 KMAantal kinderdagverblijven binnen 3 kilometer.
Kinderdagverblijf - aantal 5 KMAantal kinderdagverblijven binnen 5 kilometer.
Basisschool - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde basisschool: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde basisschool berekend over de weg. Het basisonderwijs omvat naast de reguliere basisscholen ook de scholen voor kinderen van mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats de zogenaamde rijdende scholen en de ligplaatsscholen voor varende kleuters. Het speciaal basisonderwijs en de speciale scholen zijn niet meegenomen. In Nederland zijn er ongeveer 10 rijdende scholen. Deze scholen hebben allen als ofciële vestgingsgemeente Geldermalsen. Het aantal basisscholen in Geldermalsen is hierdoor hoog vooral in het oostelijke deel. Ook in buurten van de omliggende gemeenten Buren Culemborg en Neerijnen is het effect van deze scholen nog zichtbaar. De cijfers zijn gebaseerd op het adressenbestand van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap met vestgingen van basisscholen. Als bekend is dat er onderwijs gevolgd kan worden op een dependance en dit een effect heef van meer dan 500 meter op de berekende gemiddelde afstand zijn deze gegevens van de buurten en wijken aanvullend geheim gemaakt.
Basisschool - aantal 1 KMAantal basisscholen binnen 1 kilometer.
Basisschool - aantal 3 KMAantal basisscholen binnen 3 kilometer.
Basisschool - aantal 5 KMAantal basisscholen binnen 5 kilometer.
Voortgezet onderwijs - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde voortgezet onderwijs: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde VMBO HAVO of VWO school berekend over de weg. Dit zijn scholen waar leerlingen door de overheid bekostgde voltjd voortgezet onderwijs kunnen volgen. Praktjkonderwijsscholen en speciale scholen zijn niet meegenomen.
Voortgezet onderwijs - aantal 3 KMAantal scholen voortgezet onderwijs binnen 3 kilometer.
Voortgezet onderwijs - aantal 5 KMAantal scholen voortgezet onderwijs binnen 5 kilometer.
Voortgezet onderwijs - aantal 10 KMAantal scholen voortgezet onderwijs binnen 10 kilometer.
VMBO - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde school VMBO. De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde VMBO school berekend over de weg. Dit zijn scholen waar leerlingen door de overheid bekostgde voltjd voortgezet onderwijs kunnen volgen als voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (VMBO). Praktjkonderwijsscholen en speciale scholen zijn niet meegenomen.
VMBO - aantal 3 KMAantal scholen VMBO binnen 3 kilometer.
VMBO - aantal 5 KMAantal scholen VMBO binnen 5 kilometer.
VMBO - aantal 10 KMAantal scholen VMBO binnen 10 kilometer.
HAVO VWO - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde school HAVO/VWO. De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde HAVO/VWO school berekend over de weg. Dit zijn scholen waar leerlingen door de overheid bekostgde voltjd voortgezet onderwijs kunnen volgen als hoger algemeen voortgezet onderwijs of voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (HAVO/VWO).
HAVO VWO - aantal 3 KMAantal scholen HAVO/VWO binnen 3 kilometer.
HAVO VWO - aantal 5 KMAantal scholen HAVO/VWO binnen 5 kilometer.
HAVO VWO - aantal 10 KMAantal scholen HAVO/VWO binnen 10 kilometer.
Oprit - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde oprit hoofdverkeersweg: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde oprit van een rijks- of provinciale weg berekend over de weg. Toegang tot een rijks- of provinciale weg. Als uitgangspunt voor de opriten is het Natonale Wegenbestand (een product van Adviesdienst Verkeer en Vervoer van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu) gebruikt.
Treinstation - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde treinstaton: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde treinstaton berekend over de weg.
Overstapstation - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde belangrijk overstapstaton: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde belangrijke overstapstaton berekend over de weg.
Bibliotheek - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde bibliotheek: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde bibliotheek berekend over de weg. Bibliotheken en hun vestgingen zoals deze zijn opgenomen in de database G!DS. Opgenomen zijn de vestgingen en de servicepunten. De miniservicepunten zelfedieningsbibliotheken en de bibliobussen zijn niet opgenomen. Een vestging voldoet aan de volgende criteria: minimaal 15 uur per week open digitale toegang tot de gehele collecte en actviteitenaanbod vraagbemiddeling culturele/literaire actviteiten aanbod voor scholieren/instellingen passend bij de keuzes die gemaakt zijn in het spreidings- en- marketngbeleid en studiemogelijkheden. Een servicepunt biedt minimaal het volgende dienstverleningsniveau: is minimaal 4 uur per week open biedt digitale toegang tot het totale actviteitenaanbod en voorziet in vraagbemiddeling (zowel persoonlijk als via internet).
Poppodium - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde poppodium: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde poppodium berekend over de weg. Festvals en locates met podiumkunsten als nevenactviteit worden hierbij niet opgenomen.
Podiumkunsten - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde locatie podiumkunsten: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde locates van schouwburgen concertgebouwen buurtcentra of pop podia berekend over de weg. Festvals en locates met podiumkunsten als nevenactviteit worden hierbij niet opgenomen.
Podiumkunsten - aantal 5 KMAantal locates podiumkunsten binnen 5 kilometer.
Podiumkunsten - aantal 10 KMAantal locates podiumkunsten binnen 10 kilometer.
Podiumkunsten - aantal 20 KMAantal locates podiumkunsten binnen 20 kilometer.
Attractiepark - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde atractiepark: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde pretpark dierentuin of binnenspeeltuin berekend over de weg.
Attractiepark - aantal 10 KMAantal atracteparken binnen 10 kilometer.
Attractiepark - aantal 20 KMAantal atracteparken binnen 20 kilometer.
Attractiepark - aantal 50 KMAantal atracteparken binnen 50 kilometer.
Zwembad - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde zwembad: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot het dichtstbijzijnde zwembad berekend over de weg. Het zwembad moet voldoen aan de volgende criteria: er is een gebouw aanwezig de actviteiten zijn commercieel opgezet en het is het hele jaar openbaar toegankelijk voor minimaal drie dagen per week.
Kunstijsbaan - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde kunstijsbaan.
Bioscoop - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde bioscoop:
Bioscoop - aantal 5 KMAantal bioscopen binnen 5 kilometer. Het gemiddeld aantal bioscopen binnen 5 kilometer over de weg voor alle inwoners van een gebied.
Bioscoop - aantal 10 KMAantal bioscopen binnen 10 kilometer.
Bioscoop - aantal 20 KMAantal bioscopen binnen 20 kilometer.
Sauna - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde sauna.
Zonnebank - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde zonnebank: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde zonnebank berekend over de weg.
Brandweer - afstandAfstand tot dichtstbijzijnde brandweerkazerne: De gemiddelde afstand van alle inwoners in een gebied tot de dichtstbijzijnde brandweerkazerne berekend over de weg. Exclusief locates van blusboten.
Apotheek - afstandAfstand tot apotheek
Museum - afstandAfstand tot museum
Museum - aantal 5 KMAantal musea binnen 5 kilometer
Museum - aantal 10 KMAantamusea binnen 10 kilometer
Museum - aantal 20 KMAantal musea binnen 20 kilometer
0 tot 5 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
5 tot 10 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
10 tot 15 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
15 tot 20 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
20 tot 25 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
25 tot 30 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
30 tot 35 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
35 tot 40 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
40 tot 45 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
45 tot 50 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
50 tot 55 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
55 tot 60 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
60 tot 65 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
65 tot 70 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
70 tot 75 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
75 tot 80 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
80 tot 85 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
85 tot 90 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
90 tot 95 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
95 jaar of ouderAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
15 tot 70 jaarAantal inwoners naar leeftijd. Alleen beschikbaar per postcode4.
Totaal inwoners naar achtergrondAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Nederlandse achtergrondAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Met migratieachtergrondAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond AfrikaAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond AmerikaAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond AziëAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond EuropaAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond Europese UnieAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond OceaniëAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond AntillenAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond BelgiëAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond DuitslandAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond IndonesiëAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond MarokkoAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond PolenAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond SurinameAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Migratieachtergrond TurkijeAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Niet-westerse migratieachtergrondAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Overige niet-westerse migratieachtergrondAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Overige westerse migratieachtergrondAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Westerse migratieachtergrondAantal inwoners naar migratieachtergrond. Alleen beschikbaar per postcode4.
Gemiddelde huishoudensgrootteGemiddelde huishoudensgrootte van huishoudens. Alleen beschikbaar per postcode4. De huishoudensgrootte of gezinsgrootte heeft aan hoeveel personen deel uitmaken van een particulier huishouden.
Gemiddelde huishoudensgrootte eenpersoonshuishoudensGemiddelde huishoudensgrootte van eenpersoonshuishoudens. Alleen beschikbaar per postcode4.
Gemiddelde huishoudensgrootte meerpersoonshuishoudens met kinderenGemiddelde huishoudensgrootte van meerpersoonshuishoudens met kinderen. Alleen beschikbaar per postcode4.
Gemiddelde huishoudensgrootte meerpersoonshuishoudens zonder kinderenGemiddelde huishoudensgrootte van meerpersoonshuishoudens zonder kinderen. Alleen beschikbaar per postcode4.
AlleenstaandeAantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Ouder in eenouderhuishoudenAantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Overig lid huishoudenAantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Partner in paar met kind(eren)Aantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Partner in paar geen kind(eren)Aantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Persoon in institutioneel huishoudenAantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Persoon in particulier huishoudenAantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Thuiswonend kindAantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Totaal personenAantal inwoners naar positie in huishouden. Alleen beschikbaar per postcode4.
Bedrijfsauto AardgasAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bedrijfsauto BenzineAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bedrijfsauto DieselAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bedrijfsauto ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bedrijfsauto HybrideAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bedrijfsauto LNGAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bedrijfsauto LPGAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bedrijfsauto WaterstofAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bromfiets BenzineAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bromfiets DieselAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bromfiets ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bus AardgasAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bus DieselAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bus ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bus HybrideAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Bus WaterstofAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Driewielig motorrijtuig BenzineAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Driewielig motorrijtuig DieselAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Driewielig motorrijtuig ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Driewielig motorrijtuig LPGAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Land- of bosbouwtrekker BenzineAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Land- of bosbouwtrekker DieselAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Land- of bosbouwtrekker ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Land- of bosbouwtrekker LNGAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Mobiele machine DieselAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Mobiele machine ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorfiets BenzineAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorfiets ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorfiets met zijspan BenzineAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorrijtuig met beperkte snelheid AardgasAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorrijtuig met beperkte snelheid BenzineAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorrijtuig met beperkte snelheid DieselAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorrijtuig met beperkte snelheid ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorrijtuig met beperkte snelheid HybrideAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Motorrijtuig met beperkte snelheid LPGAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto AardgasAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto AlcoholAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto BenzineAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto DieselAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto ElektriciteitAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto HybrideAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto Hybride met stekkerAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto LPGAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Personenauto WaterstofAantal voertuigen per type voertuig en soort brandstof uit de data van de RDW.
Huisnummer startHet laagste huisnummer bij de postcode.
Huisnummer eindHet hoogste huisnummer bij de postcode.
Soort huisnummers reeksDeze kolom bevat de waarde ”Even” als alle huisnummers bij de postcode even zijn ”Oneven” als alle huisnummers bij de postcode oneven zijn en ”Gemengd” als er zowel even als oneven huisnummers bij de postcode voorkomen.
Aantal openbareruimtesHet unieke aantal openbareruimtes (straten) dat in de BAG bij deze postcode voorkomt.
CentrumLon en lat van het centrum van het postcodegebied.
Postcode4Postcode4 (numeriek deel van de postcode).
Postcode5Postcode5 (numeriek deel van de postcode met 1 letter).
Soort regioBevat de waarden postcode4 postcode5 en postcode6 om aan te geven op welk niveau de postcode data in een record geregistreerd zijn.
GemeentecodeCode van de gemeente op basis van het adres van de onderwijs organisatie en de CBS gemeente wijk en buurt indeling van qq_jaarcbsgeografie.
GemeentenaamNaam van de gemeente op basis van het adres van de onderwijs organisatie en de CBS gemeente wijk en buurt indeling van qq_jaarcbsgeografie.
ProvinciecodeProvinciecode.
ProvincienaamProvincienaam.
Jaar CBS geoMetadata per jaar per postcode: jaar van de CBS geo data voor dit record (indien van toepassing).
Jaar CBS StatlineMetadata per jaar per postcode: jaar van de CBS Statline data voor dit record (indien van toepassing).
Jaar KadasterMetadata per jaar per postcode: jaar van de Kadaster data voor dit record (indien van toepassing).
Jaar RDWMetadata per jaar per postcode: jaar van de Kadaster data voor dit record (indien van toepassing).
Jaar RVOMetadata per jaar per postcode: jaar van de Kadaster data voor dit record (indien van toepassing).
Bron postcodedataKadaster en/of CBS.

Advertentie:

Achtergrond informatie bij de tabel:

Achtergrond informatie bij de tabel, tabelgebruik, gebruikte open data bronnen en meer:

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechts bovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Op kleine schermen: Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).

Onderwerpen per postcode:

Op AlleCijfers vind je een pagina per postcode met de volgende statistische informatie: inwoners (totaal, leeftijd, geslacht, autochtoon, geboorten), huishoudens (totaal en naar type), woningen (WOZ, bouwjaar, type, eigendom, leegstand), energieverbruik (gas en elektra), inkomen, personen met uitkering, nabijheid en dichtheid alle voorzieningen.

Bron van de informatie per postcode:

De informatie komt van het CBS die deze gegevens als open data in de vorm van shape files publiceert. Shape files zijn bestanden waarbij de postcode wordt gekoppeld aan de geometrie in de vorm van een (x,y) coördinaat van het rijksdriehoeksstelsel. Aan de postcodes zijn bovendien diverse statistische gegevens gekoppeld. De gegevens zijn daarom niet uit StatLine te downloaden. Voor ieder jaar zijn aparte shape files beschikbaar.

Voor AlleCijfers zijn de bestanden per jaar gecombineerd tot 1 dataset met alle met meest recent beschikbare gegevens. Bovendien zijn uit andere bronnen gegevens per postcode toegevoegd. Dit zijn zowel Statline tabellen van het CBS als adresgegevens uit de BAG (de Basisregistratie Adressen en Gebouwen van het Kadaster. Vervolgens is voor iedere postcode de gemeente toegevoegd waartoe deze postcode behoort. Op basis hiervan is een selectie van de postcodes per gemeente gemaakt en de informatie voor deze postcodes in een per gemeente te downloaden Excel document en een document met alle postcode data voor heel Nederland opgeslagen.

Aantal postcodes per gemeente:

Onderstaande grafiek toont in de horizontale as het aantal postcodes per gemeente. De vertikale as toont hoeveel gemeenten dit aantal postcodes hebben. De grafiek toont dus het aantal gemeenten per ‘het aantal postcodes per gemeente’: er zijn 9 gemeenten met 1 postcode, er zijn 13 gemeenten met 2 postcodes, er zijn 36 gemeenten met 3 postcodes, er zijn 42 gemeenten met 4 postcodes… etcetera.

De datum waarop de gegevens per postcode voor het laatst zijn bijgewerkt vind je in het overzicht van de meest recente bijwerkingen van de bron data op AlleCijfers.nl.

Bronnen
Grafiek met het aantal postcodes per gemeente in Nederland.

Grafiek met het aantal postcodes per gemeente in Nederland.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: