Vlag van Koeweit Migratie uit Koeweit en Koeweitse inwoners in Nederland

Totaal aantal inwoners in Nederland met een migratieachtergrond uit Koeweit of een Koeweitse nationaliteit






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met migratiegegevens naar leeftijd wordt geladen!







Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners met een migratieachtergrond uit Koeweit, onderverdeeld naar 1e generatie en 2e generatie met 1 of met 2 in Koeweit geboren ouders (gegevens voor 2022). Daarnaast wordt het aantal inwoners in Nederland met de Koeweitse nationaliteit getoond (gegevens voor 2022).

De migratieachtergrond geeft weer met welk land een persoon verbonden is op basis van het geboorteland van de ouders of van zichzelf. Er wordt onderscheid gemaakt tussen personen die zelf in het buitenland zijn geboren (de eerste generatie) en personen die in Nederland zijn geboren (de tweede generatie). Bij personen met een tweede generatie migratieachtergrond is er ook een onderscheid tussen personen met één of twee in het buitenland geboren ouders. Het aantal inwoners onder de noemer nationaliteit geeft aan hoeveel in Nederland ingeschreven personen wettelijk onderdaan zijn van de staat Koeweit (Koeweits staatsburgerschap).

Advertentie:

Verdeling naar leeftijdsgroepen van inwoners met een migratieherkomst uit Koeweit
Inwoners met een migratieachtergrond uit Koeweit (totaal 2.769 in 2022)

Gebruik het filter boven de grafiek om het totaal aantal inwoners met een migratieachtergrond te tonen (standaard selectie), of om het aantal inwoners met een eerste of tweede generatie migratieachtergrond te tonen.






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met migratiegegevens per jaar wordt geladen!







Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners in Nederland met een migratieachtergrond uit Koeweit per jaar.

In 2022 waren er in totaal 2.769 Nederlanders met een migratieachtergrond met als herkomstland Koeweit. Daaronder vallen zowel mensen die in Koeweit zijn geboren (de eerste generatie), als inwoners die in Nederland zijn geboren en van wie ten minste één van hun ouders immigrant was (de tweede generatie).

Leeftijd van inwoners met een Koeweitse migratieachtergrond






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met migratiegegevens naar leeftijd wordt geladen!







Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners met een migratieachtergrond uit Koeweit in 2022 per leeftijd.

Advertentie:

Inwoners met de Koeweitse nationaliteit (totaal 66 in 2022)






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met nationaliteiten per geslacht per jaar wordt geladen!







Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners in Nederland met de Koeweitse nationaliteit per jaar.

In 2022 waren er in totaal 66 inwoners in Nederland met Koeweits als primaire nationaliteit (personen kunnen meerdere nationaliteiten hebben, in de hier gebruikte tellingen is aan personen met meerdere nationaliteiten slechts één nationaliteit toegekend op basis van de volgorde: Nederlands, nationaliteit van één van de Benelux-landen, nationaliteit van een staat binnen de Europese Unie, andere Europese nationaliteit, niet-Europese nationaliteit, staatloos).

Leeftijd van inwoners met de Koeweitse nationaliteit

Gebruik het filter boven de grafiek om het totaal aantal inwoners te tonen (standaard selectie), of om het aantal vrouwelijke inwoners of het aantal mannelijke inwoners te tonen.






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met gegevens over deze nationaliteit wordt geladen!







Bovenstaande grafiek toont het aantal inwoners met de Koeweitse nationaliteit. Met het filter boven de grafiek kan het geslacht van de inwoners gekozen worden (totaal, vrouwen of mannen).

Definities
Koeweit is een land in Azië.
Internationale namen: Duits: Kuwait, Engels: Kuwait, Frans: Koweït, Nederlands: Koeweit.
Officiële internationale namen: Duits: Staat Kuwait, Engels: State of Kuwait, Frans: État du Koweït, Nederlands: Staat Koeweit.
Migratieachtergrond
De migratieachtergrond is een kenmerk dat weergeeft met welk land een persoon verbonden is op basis van het geboorteland van de ouders of van zichzelf. Een persoon heeft een migratieachtergrond als ten minste één van de ouders in het buitenland is geboren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen personen die zelf in het buitenland zijn geboren (de eerste generatie) en personen die in Nederland zijn geboren (de tweede generatie).
Een persoon met een eerste generatie migratieachtergrond heeft als migratieachtergrond het land waar hij of zij is geboren. Een persoon met een tweede generatie migratieachtergrond heeft als migratieachtergrond het geboorteland van de moeder, tenzij dat ook Nederland is. In dat geval is de migratieachtergrond bepaald door het geboorteland van de vader.Bij personen met een tweede generatie migratieachtergrond is er ook een onderscheid tussen personen met één of twee in het buitenland geboren ouders.
Nationaliteit
Het wettelijk onderdaan zijn van een bepaalde staat (staatsburgerschap).
Personen kunnen meerdere nationaliteiten hebben. Om dubbeltellingen te voorkomen wordt in statistische overzichten aan personen die meerdere nationaliteiten hebben, slechts één nationaliteit toegekend. Daartoe worden prioriteringsregels gesteld. Die komen erop neer dat iemand met de Nederlandse nationaliteit in de statistiek steeds Nederlander is. Voor mensen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten, geldt de volgorde: nationaliteit van één van de Benelux-landen, nationaliteit van een staat binnen de Europese Unie, andere Europese nationaliteit, niet-Europese nationaliteit. Personen die geen nationaliteit hebben, zijn staatloos.
Geboorteland
Het geboorteland is het land waar een persoon geboren is.
Aantal inwoners
In de bevolkingsaantallen zijn uitsluitend personen begrepen die zijn opgenomen in het bevolkingsregister van een Nederlandse gemeente. In principe wordt iedereen die voor onbepaalde tijd in Nederland woont, opgenomen in het bevolkingsregister van de woongemeente. Personen die tot de bevolking van Nederland behoren, maar voor wie geen vaste woonplaats valt aan te wijzen, zijn opgenomen in het bevolkingsregister van de gemeente Den Haag. In de bevolkingsregisters zijn niet opgenomen de in Nederland wonende personen waarvoor uitzonderingsregels gelden met betrekking tot opneming in de bevolkingsregisters (bijvoorbeeld diplomaten en NAVO-militairen) en personen die niet legaal in Nederland verblijven.
Migratieachtergrond ten opzichte van nationaliteit en geboorteland
De migratieachtergrond is een eigen afleiding door het CBS op basis van "herkomstgroepering". Herkomstgroepering gebeurt op basis van het geboorteland van de persoon en van zijn ouders. Nationaliteit krijg je door geboorte. Daarnaast kan een persoon van nationaliteit wijzigen. Als de persoon met een buitenlandse nationaliteit de Nederlandse nationaliteit aanneemt, wordt zijn oorspronkelijke buitenlandse nationaliteit niet meer bijgehouden. Wanneer zo’n persoon in het buitenland geboren is uit minstens 1 in het buitenland geboren ouder, dan heeft deze persoon als herkomstgroepering het betreffende buitenland maar wel de Nederlandse nationaliteit.
Wanneer een persoon meerdere nationaliteitscodes heeft, dan tellen we alleen de nationaliteit met de laagste code. Dat hoeft niet overeen te komen met zijn geboorteland. Inwoners naar geboorteland geven 'slechts' het land weer waar iemand is geboren. Het aantal inwoners naar geboorteland hoeft niet gelijk te zijn aan het aantal inwoners met een 1e generatie migratieachtergrond. Bij het aantal inwoners naar geboorteland wordt alleen naar het geboorteland van de persoon zelf gekeken, bij het aantal inwoners naar migratieachtergrond telt ook het geboorteland van de ouders. Met name de aantallen voor België voor personen die in België geboren zijn maar van wie beide ouders in Nederland zijn geboren maken dit duidelijk: deze personen hebben niet als migratieachtergrond België maar vallen onder de categorie personen met een Nederlandse achtergrond. Ook hun nationaliteit is Nederlands. Het aantal inwoners naar geboorteland voor een bepaalde groep zal dan ook altijd hoger zijn dan (of gelijk aan) het aantal inwoners met die bewuste migratieachtergrond.
Gebruikte databronnen
Voor de gegevens op deze pagina zijn de bevolkingsdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek over migratie, nationaliteiten en geboortelanden gebruikt.
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: