Informatie over het onderwerp "Verkiezingen"

Overzicht van de pagina's op AlleCijfers.nl met het label verkiezingen.
Overzicht van de pagina's op AlleCijfers.nl met het label verkiezingen.
Pagina's op AlleCijfers.nl over het onderwerp verkiezingen
Inhoudsopgave Verkiezingen pagina's:
Bekijk alle cijfers over de verkiezingen!
Bekijk de verkiezingsuitslagen voor Nederland en per provincie of gemeente. Met uitslagen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, de Gemeenteraad, de Provinciale Staten, het Europees parlement en het Waterschap.
Opkomst bij de verkiezingen
Vergelijk de opkomstpercentages bij de verschillende soorten verkiezingen sinds 1970. Met een vergelijking tussen de jaren en tussen de provincies en gemeenten. Met gegevens over de opkomst bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer, de Gemeenteraad, de Provinciale Staten, het Europees parlement en het Waterschap.
Vind alle cijfers over de verkiezingen per politieke partij!
Bekijk de verkiezingsuitslagen per politieke partij. Met uitslagen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, de Gemeenteraad, de Provinciale Staten, het Europees parlement en het Waterschap.
Open data bronnen verkiezingsuitslagen
Alle uitslagen van de verkiezingen voor de Tweede Kamer, de Provinciale Staten, het Waterschap, het Europees parlement en de gemeenteraad. Per gemeente. Van 1946 tot en met 2021. 17 maart 2021 mocht Nederland weer naar de stembus voor de Tweede Kamer verkiezingen. De uitslagen van deze verkiezingen zijn voor het eerst voor (nagenoeg) alle gemeenten in Nederland beschikbaar per (administratief) stembureau. Dit is dankzij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Open State Foundation, Pointer (KRO-NCRV) en de Volkskrant die zich hiervoor ingezet hebben.Lees verder…
Uitslag referendum Associatieovereenkomst met Oekraïne

De uitslag van het raadgevend referendum over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne is bekend:

De meeste kiezers hebben zich zich tegen de wet uitgesproken: 61% stemde tegen (2.509.395 kiezers), 38.21% voor (1.571.874 kiezers ) en 0,79% blanco (32.344 kiezers). Dit betreft geldige stemmen. Van alle stemmen was 0,92% ongeldig (38.000 stemmen).

Lees verder…
Uitslagen van de verkiezingen voor het waterschap, de provinciale staten en het Europees parlement in 2019 per gemeente gepubliceerd
Bijgewerkte informatie over de verkiezingen op AlleCijfers.nl Juni 2019: De informatie op AlleCijfers.nl over de verkiezingen per gemeente is bijgewerkt. Nieuwe informatie per gemeente: Uitslagen Waterschapsverkiezingen 20 maart 2019 Uitslagen Provinciale Staten verkiezingen 20 maart 2019 Uitslagen Europees parlement verkiezingen 23 mei 2019 Bekijk de verkiezingsuitslagen per gemeente en zie ook de bronbeschrijving van de gebruikte bronnen voor de informatie over de verkiezingen in Nederland .
Kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen 2019
Tabel met de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019.
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!