Alfa Romeo 33: verkoopcijfers en registratiegegevens

Alfa Romeo 33: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Alfa Romeo 33 in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Alfa Romeo 33. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Informatie over de Alfa Romeo 33 in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Alfa Romeo 33. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Belangrijkste gegevens

Alfa Romeo 33Model gegevens
Aantal actieve registraties579
Jaren eerste toelating1983 t/m 1995
Aantal verkocht (1983 t/m 1995)36.932
Meest voorkomende kleurRood
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijsGeen prijzen bekend
Gemiddeldvermogen69 kW / 94 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Alfa Romeo 33.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Alfa Romeo 33 verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Alfa Romeo 33 per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Alfa Romeo 33 voor de jaren 1983 tot en met 1995. In totaal zijn er in deze periode 36.932 exemplaren van de Alfa Romeo 33 verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 2.841 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Alfa Romeo 33 per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo 33 dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo 33 dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 13 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo 33 dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Alfa Romeo 33 die op 9 december 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Rood is de meest voorkomende kleur van Alfa Romeo 33. Er zijn momenteel 271 auto's van de Alfa Romeo 33 die in het rood rondrijden. Dat is 47% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Alfa Romeo 33. Het betreft alle Alfa Romeo 33 personenauto's die op 9 december 2021 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Alfa Romeo 33 rondrijden. Er zijn momenteel 553 auto's van Alfa Romeo 33 met benzine als energiebron. Dat is 96% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Alfa Romeo 33 (gegevens op basis van de personenauto's die op 9 december 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Alfa Romeo 33 komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 500 auto's van Alfa Romeo 33 met hatchback als type carrosserie (dat is 86%).

Tabellen met gegevens voor de Alfa Romeo 33

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over de Alfa Romeo 33 voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Alfa Romeo 33 rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 9 december 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine55395,51%
Benzine+LPG244,15%
CNG10,17%
Diesel10,17%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LNG+LPG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Met welk type carrosserie komt de Alfa Romeo 33 het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Alfa Romeo 33 er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet00,00%
Coupé00,00%
Hatchback50086,36%
MPV00,00%
Onbekend20,35%
Pick-uptruck00,00%
Sedan142,42%
Stationwagen6310,88%
Truckstationwagon00,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komt de Alfa Romeo 33 het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Alfa Romeo 33 er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
3.010%
4.0578100%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Alfa Romeo 33. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
199530,52%
19947412,78%
19939917,10%
199212321,24%
19917312,61%
1990498,46%
1989437,43%
1988345,87%
1987335,70%
1986254,32%
198571,21%
1984122,07%
198340,69%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Alfa Romeo 33 er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 9 december 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Alfa Romeo 33 geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram14625,22%
900-1.000 kilogram41471,50%
1.000-1.100 kilogram183,11%
1.100-1.200 kilogram10,17%
1.200-1.300 kilogram00,00%
1.300-1.400 kilogram00,00%
1.400-1.500 kilogram00,00%
1.500-1.750 kilogram00,00%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Welke kleur van de Alfa Romeo 33 komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Alfa Romeo 33 er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Rood27146,80%
Zwart9316,06%
Grijs8113,99%
Groen6210,71%
Wit406,91%
Blauw244,15%
Bruin40,69%
Beige20,35%
Geel20,35%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende types van de Alfa Romeo 33. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

MerkTypeAantal RDWPercentage
ALFA ROMEOALFA3314IEU912020,73%
ALFA ROMEOALFA3316VKATU97613,13%
ALFA ROMEOALFA33135910,19%
ALFA ROMEOALFA3317IEU9376,39%
ALFA ROMEOALFA3313S356,04%
ALFA ROMEOALFA3317IEE2223,80%
ALFA ROMEOALFA3315IEU9183,11%
ALFA ROMEOALFA3315IEE2172,94%
ALFA ROMEOALFA3317QVB6172,94%
ALFA ROMEOALFA3313SUPERS6162,76%
ALFA ROMEOALFA33SPORTWAGON17IEE2142,42%
ALFA ROMEO33122,07%
ALFA ROMEOALFA3313JUNIORB6122,07%
ALFA ROMEOALFA3315122,07%
ALFA ROMEOALFA33SW14IEU9122,07%
ALFA ROMEOALFA33QUADRIFOGLIOVERDE91,55%
ALFA ROMEOALFA33SPORTWAGON17IEU991,55%
ALFA ROMEOALFA33S16VQVPERMANENT4U981,38%
ALFA ROMEOALFA3313JUNIORS661,04%
ALFA ROMEOALFA3315TIB661,04%
ALFA ROMEOALFA33SPORTWAGON15IEU961,04%
ALFA ROMEOALFA33SPORTWAGON50,86%
ALFA ROMEOALFA3313SUPERB640,69%
ALFA ROMEOALFA3315TI40,69%
ALFA ROMEOALFA33GIARDINETTA4X440,69%
ALFA ROMEOALFAROMEOALFA3340,69%
ALFA ROMEOALFA3330,52%
ALFA ROMEOALFA3314IE30,52%
ALFA ROMEOALFA33QUADRIFOGLIO30,52%
ALFA ROMEO3313S20,35%
ALFA ROMEO33SW20,35%
ALFA ROMEOALFA3317IEK620,35%
ALFA ROMEOALFA33Q4PERMANENT420,35%
ALFA ROMEO3313IEL10,17%
ALFA ROMEO3315IE10,17%
ALFA ROMEO3316VQV10,17%
ALFA ROMEO331716V4X410,17%
ALFA ROMEO33GIARDINETTA10,17%
ALFA ROMEO33IMOLA10,17%
ALFA ROMEO33SPORTWAGON10,17%
ALFA ROMEO33SPORTWAGONAS4X4130010,17%
ALFA ROMEO33SPORTWAGONQ410,17%
ALFA ROMEOALFA3316VKATK610,17%
ALFA ROMEOALFA33170010,17%
ALFA ROMEOALFA3317IE10,17%
ALFA ROMEOALFA334X410,17%
ALFA ROMEOALFA33SPORTWAGON17IE4X4E210,17%
ALFA ROMEOALFA33SPORTWAGONS610,17%
ALFA ROMEOALFAROMEO3310,17%
ALFA ROMEOALFAROMEO3314IEL10,17%
ALFA ROMEOROMEOALFA3310,17%

Welke kleur van de Alfa Romeo 33 komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Alfa Romeo 33 er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Rood27146,80%
Zwart9316,06%
Grijs8113,99%
Groen6210,71%
Wit406,91%
Blauw244,15%
Bruin40,69%
Beige20,35%
Geel20,35%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Alfa Romeo 33 er per zuinigheidslabel in de RDW data van 9 december 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend579100%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo