Alfa Romeo 75: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Alfa Romeo 75 in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Alfa Romeo 75. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2022.
Informatie over de Alfa Romeo 75 in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Alfa Romeo 75. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2022.
Belangrijkste gegevens

Alfa Romeo 75Model gegevens
Aantal actieve registraties710
Jaren eerste toelating1985 t/m 1993
Aantal verkocht (1985 t/m 1992)6.806
Meest voorkomende kleurRood
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijsGeen prijzen bekend
Gemiddeldvermogen107 kW / 145 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Alfa Romeo 75.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Alfa Romeo 75 verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Alfa Romeo 75 per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Alfa Romeo 75 voor de jaren 1985 tot en met 1992. In totaal zijn er in deze periode 6.806 exemplaren van de Alfa Romeo 75 verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 851 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Alfa Romeo 75 per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo 75 dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo 75 dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 9 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo 75 dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Alfa Romeo 75 die op 4 augustus 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Rood is de meest voorkomende kleur van Alfa Romeo 75. Er zijn momenteel 271 auto's van de Alfa Romeo 75 die in het rood rondrijden. Dat is 38% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Alfa Romeo 75. Het betreft alle Alfa Romeo 75 personenauto's die op 4 augustus 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Alfa Romeo 75 rondrijden. Er zijn momenteel 682 auto's van Alfa Romeo 75 met benzine als energiebron. Dat is 96% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Alfa Romeo 75 (gegevens op basis van de personenauto's die op 4 augustus 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Alfa Romeo 75 komt in Nederland het vaakst voor als Sedan: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 699 auto's van Alfa Romeo 75 met sedan als type carrosserie (dat is 98%).

Tabellen met gegevens voor de Alfa Romeo 75

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Alfa Romeo 75. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine68296%
Benzine+LPG274%
Diesel10%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LPG00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Alfa Romeo 75 rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 4 augustus 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00%
Cabriolet00%
Coupé00%
Hatchback10%
MPV00%
Onbekend101%
Pick-uptruck00%
Sedan69998%
Stationwagen00%
Truckstationwagon00%

Met welk type carrosserie komt de Alfa Romeo 75 het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Alfa Romeo 75 er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.053175%
6.017925%

Met hoeveel cilinders komt de Alfa Romeo 75 het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Alfa Romeo 75 er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
199330,42%
19928311,69%
199117124,08%
199013118,45%
19898612,11%
19889713,66%
19878211,55%
1986567,89%
198510,14%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Alfa Romeo 75. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram10,14%
1.000-1.100 kilogram8612,11%
1.100-1.200 kilogram43461,13%
1.200-1.300 kilogram18125,49%
1.300-1.400 kilogram81,13%
1.400-1.500 kilogram00,00%
1.500-1.750 kilogram00,00%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Alfa Romeo 75 er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 4 augustus 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Alfa Romeo 75 geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Rood27138,17%
Grijs16623,38%
Zwart15922,39%
Blauw365,07%
Groen354,93%
Wit354,93%
Beige60,85%
Bruin10,14%
Rose10,14%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Geel00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%

Welke kleur van de Alfa Romeo 75 komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Alfa Romeo 75 er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
ALFA ROMEOALFA 75 1.8 IE KAT. U911916,76%
ALFA ROMEOALFA 75 TWIN SPARK 2.011015,49%
ALFA ROMEOALFA 75 TWIN SPARK 2.0 U910915,35%
ALFA ROMEOALFA 75 3.07410,42%
ALFA ROMEOALFA 75 3.0 Q. U9608,45%
ALFA ROMEOALFA 75 TURBO B6507,04%
ALFA ROMEOALFA 75 1.8395,49%
ALFA ROMEOALFA 75 2.0233,24%
ALFA ROMEOALFA 75 3.0 U9192,68%
ALFA ROMEOALFA 75 1.8 I.E.131,83%
ALFA ROMEOALFA 75121,69%
ALFA ROMEOALFA 75 1.6 IE KAT.U9121,69%
ALFA ROMEOALFA 75 1.6101,41%
ALFA ROMEO7581,13%
ALFA ROMEOALFA 75 3.0 K681,13%
ALFA ROMEOALFA 75 TWIN SPARK 2.0 K650,70%
ALFA ROMEOALFA 75 1.6 IE40,56%
ALFA ROMEO75 TURBO30,42%
ALFA ROMEOALFA ROMEO ALFA 7530,42%
ALFA ROMEOALFA 75 1.8 IE20,28%
ALFA ROMEOALFA 75 TURBO20,28%
ALFA ROMEOALFA ROMEO 7520,28%
ALFA ROMEO75 1.810,14%
ALFA ROMEO75 1.8 TURBO10,14%
ALFA ROMEO75 2.010,14%
ALFA ROMEO75 2.5 IE10,14%
ALFA ROMEO75 2.5 V 610,14%
ALFA ROMEO75 2.5I MILANO K610,14%
ALFA ROMEO75 3 010,14%
ALFA ROMEO75 3.0 V6 Q.V.10,14%
ALFA ROMEO75 TURBO E10,14%
ALFA ROMEO75 TWIN SPARK10,14%
ALFA ROMEO75 V6 I10,14%
ALFA ROMEO75-2.0 TS10,14%
ALFA ROMEOALFA 75 1.6 IE KAT. U910,14%
ALFA ROMEOALFA 75 1.8 IE TURBO10,14%
ALFA ROMEOALFA 75 1.8 KATALYSATOR K610,14%
ALFA ROMEOALFA 75 2.5 I10,14%
ALFA ROMEOALFA 75 6 V10,14%
ALFA ROMEOALFA 75 TURIN SPARK 2.0 V910,14%
ALFA ROMEOALFA 75 TWIN SPARK 2010,14%
ALFA ROMEOALFA 75 TWINSPARK 2.010,14%
ALFA ROMEOALFA 75 V6 2.5 K610,14%
ALFA ROMEOALFA 75 V6 MILANO10,14%
ALFA ROMEOALFA ROMEO 75 1.810,14%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Alfa Romeo 75. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Rood27138,17%
Grijs16623,38%
Zwart15922,39%
Blauw365,07%
Groen354,93%
Wit354,93%
Beige60,85%
Bruin10,14%
Rose10,14%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Geel00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%

Welke kleur van de Alfa Romeo 75 komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Alfa Romeo 75 er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend710100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Alfa Romeo 75 er per zuinigheidslabel in de RDW data van 4 augustus 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo