Alfa Romeo Giulia: verkoopcijfers en registratiegegevens

Alfa Romeo Giulia: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Alfa Romeo Giulia in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Alfa Romeo Giulia. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Informatie over de Alfa Romeo Giulia in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Alfa Romeo Giulia. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Belangrijkste gegevens

Alfa Romeo GiuliaModel gegevens
Aantal actieve registraties3.829
Jaren eerste toelating1950 t/m 2021
Aantal verkocht (2016 t/m 2021)2.085
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€55.446
Gemiddeldvermogen113 kW / 153 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Alfa Romeo Giulia.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Alfa Romeo Giulia verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Alfa Romeo Giulia per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met november 2021. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Alfa Romeo Giulia in deze periode is 12 per maand.

Alfa Romeo Giulia verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Alfa Romeo Giulia per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Alfa Romeo Giulia voor de jaren 2016 tot en met 2021. In totaal zijn er in deze periode 2.085 exemplaren van de Alfa Romeo Giulia verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 348 per jaar. De gegevens voor 2021 bevatten de verkoopcijfers tot en met november. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Alfa Romeo Giulia per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo Giulia dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo Giulia dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Alfa Romeo Giulia dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Alfa Romeo Giulia die op 9 december 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Alfa Romeo Giulia. Er zijn momenteel 1.028 auto's van de Alfa Romeo Giulia die in het grijs rondrijden. Dat is 27% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Alfa Romeo Giulia. Het betreft alle Alfa Romeo Giulia personenauto's die op 9 december 2021 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Alfa Romeo Giulia rondrijden. Er zijn momenteel 2.915 auto's van Alfa Romeo Giulia met benzine als energiebron. Dat is 76% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Alfa Romeo Giulia (gegevens op basis van de personenauto's die op 9 december 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Alfa Romeo Giulia komt in Nederland het vaakst voor als Sedan: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 2.793 auto's van Alfa Romeo Giulia met sedan als type carrosserie (dat is 73%).

Tabellen met gegevens voor de Alfa Romeo Giulia

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over de Alfa Romeo Giulia voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Alfa Romeo Giulia rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 9 december 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine2.91576,13%
Diesel85922,43%
Benzine+LPG531,38%
LPG20,05%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LNG+LPG00,00%
Waterstof00,00%

Met welk type carrosserie komt de Alfa Romeo Giulia het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Alfa Romeo Giulia er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet360,94%
Coupé401,04%
Hatchback00,00%
MPV00,00%
Onbekend95624,97%
Pick-uptruck00,00%
Sedan2.79372,94%
Stationwagen40,10%
Truckstationwagon00,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komt de Alfa Romeo Giulia het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Alfa Romeo Giulia er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.03.66696%
5.010%
6.01624%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Alfa Romeo Giulia. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
20211042,72%
20201774,62%
20193268,51%
201861916,17%
201796425,18%
20163128,15%
198110,03%
198090,24%
1979230,60%
1978651,70%
1977922,40%
1976751,96%
19751082,82%
1974772,01%
1973932,43%
19721674,36%
19711333,47%
1970741,93%
1969751,96%
1968491,28%
1967822,14%
1966591,54%
1965641,67%
1964370,97%
1963270,71%
1962120,31%
196110,03%
196010,03%
195810,03%
195610,03%
195010,03%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Alfa Romeo Giulia er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 9 december 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Alfa Romeo Giulia geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram10,03%
600-800 kilogram10,03%
800-900 kilogram130,34%
900-1.000 kilogram2436,35%
1.000-1.100 kilogram1.06327,76%
1.100-1.200 kilogram50,13%
1.200-1.300 kilogram00,00%
1.300-1.400 kilogram2456,40%
1.400-1.500 kilogram1.76846,17%
1.500-1.750 kilogram49012,80%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Welke kleur van de Alfa Romeo Giulia komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Alfa Romeo Giulia er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs1.02826,85%
Blauw81121,18%
Rood69318,10%
Zwart57615,04%
Wit40010,45%
Groen1534,00%
Beige491,28%
Geel461,20%
Paars391,02%
Bruin300,78%
Onbekend30,08%
Oranje10,03%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de 100 types van de Alfa Romeo Giulia die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

MerkTypeAantal RDWPercentage
ALFA ROMEOGIULIA2.35861,58%
ALFA ROMEOGIULIA1300SUPER3609,40%
ALFA ROMEOGIULIASUPER16LUSSO2275,93%
ALFA ROMEOGIULIA1600SUPER1674,36%
ALFA ROMEOGIULIAQUADRIFOGLIO1574,10%
ALFA ROMEOGIULIASUPER13LUSSO1183,08%
ALFA ROMEOGIULIA1300TI852,22%
ALFA ROMEOGIULIA1300391,02%
ALFA ROMEOGIULIA1600SPIDER330,86%
ALFA ROMEOGIULIASUPER200,52%
ALFA ROMEOGIULIA1600SPRINTGT190,50%
ALFA ROMEOGIULIA1600SPRINTGTV130,34%
ALFA ROMEOGIULIASPRINTGT130,34%
ALFA ROMEOGIULIASPRINTGTVELOCE130,34%
ALFA ROMEOGIULIATISUPER110,29%
ALFA ROMEOGIULIASPIDER160090,24%
ALFA ROMEOGIULIAGTC70,18%
ALFA ROMEOGIULIATI70,18%
ALFA ROMEOGUILIA1300TI70,18%
ALFA ROMEOGIULIA1600SPRINT60,16%
ALFA ROMEOGIULIA1600TI60,16%
ALFA ROMEOGIULIASPIDER60,16%
ALFA ROMEOGIULIASUPER1360,16%
ALFA ROMEOGIULIA1600SPRINTGTC40,10%
ALFA ROMEOGIULIASPRINTGTA40,10%
ALFA ROMEOGIULIASUPER1640,10%
ALFA ROMEONUOVASUPER130040,10%
ALFA ROMEOALFAROMEOGIULIA30,08%
ALFA ROMEOGIULIA1300T130,08%
ALFA ROMEOGIULIANUOVASUPER130030,08%
ALFA ROMEOGIULIASPIDERVELOCE30,08%
ALFA ROMEOGIULIASS30,08%
ALFA ROMEOGIULIA1300GTJUNIOR20,05%
ALFA ROMEOGIULIA1300TISUPER20,05%
ALFA ROMEOGIULIA1600S20,05%
ALFA ROMEOGIULIASPRINT20,05%
ALFA ROMEOGIULIASPRINT160020,05%
ALFA ROMEOGIULIASPRINTGTV20,05%
ALFA ROMEOGUILIASPIDER160020,05%
ALFA ROMEOGUILIASPRINTGT20,05%
ALFA ROMEOGUILIASUPER20,05%
ALFA ROMEOGULIA1300SUPER20,05%
ALFA ROMEOALFAGIULIASPIDERVELOCE10,03%
ALFA ROMEOALFAGUILIASPRINTSPECIALE10,03%
ALFA ROMEOALFAROMEOGIULA1300SUPER10,03%
ALFA ROMEOGIHLIA1300TI10,03%
ALFA ROMEOGINLIASPIDER160010,03%
ALFA ROMEOGIUILIA1300TI10,03%
ALFA ROMEOGIULA1600TI10,03%
ALFA ROMEOGIULETTASPRINTVELOCE10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1300BERLINA10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1300GIORGETTI10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1300GTA10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1300SPIDER10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1300TI1053910,03%
ALFA ROMEOGIULIA13SUPER10,03%
ALFA ROMEOGIULIA160010,03%
ALFA ROMEOGIULIA1600COUPEZAGATO10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1600SPIDERCABRIOLET10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1600SPRINTGTVELOCE10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1600SUPERGIORGETTI10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1600SUPERLUSSO10,03%
ALFA ROMEOGIULIA16SPIDER10,03%
ALFA ROMEOGIULIA1750GTV10,03%
ALFA ROMEOGIULIA2000GTV10,03%
ALFA ROMEOGIULIA2600SPRINT10,03%
ALFA ROMEOGIULIABERLINA1300T110,03%
ALFA ROMEOGIULIAGT10,03%
ALFA ROMEOGIULIAGT175010,03%
ALFA ROMEOGIULIAGTC160010,03%
ALFA ROMEOGIULIAGTCCABRIOLET10,03%
ALFA ROMEOGIULIAGTJUNIOR10,03%
ALFA ROMEOGIULIAGTSPRINT10,03%
ALFA ROMEOGIULIAGTV130010,03%
ALFA ROMEOGIULIANOVASUPER130010,03%
ALFA ROMEOGIULIANUOVA130010,03%
ALFA ROMEOGIULIANUOVADIESEL10,03%
ALFA ROMEOGIULIANUOVASUPER1310,03%
ALFA ROMEOGIULIAS130010,03%
ALFA ROMEOGIULIASPIDER1300JUNIOR2210,03%
ALFA ROMEOGIULIASPIDER13OO10,03%
ALFA ROMEOGIULIASPIDER1600DUETTO10,03%
ALFA ROMEOGIULIASPIDER1600VELOCE10,03%
ALFA ROMEOGIULIASPRINTGTJUNIORBOO10,03%
ALFA ROMEOGIULIASUP13LUSSO10,03%
ALFA ROMEOGIULIASUP16LUSSO10,03%
ALFA ROMEOGIULIASUPER130010,03%
ALFA ROMEOGIULIASUPER13TI10,03%
ALFA ROMEOGIULIASUPER160010,03%
ALFA ROMEOGIULIASUPER1600LUSSO10,03%
ALFA ROMEOGIULIASUPERLUSSO10,03%
ALFA ROMEOGIULIAT110,03%
ALFA ROMEOGIULIATI1610,03%
ALFA ROMEOGIULIATISPORT10,03%
ALFA ROMEOGIULIATZ10,03%
ALFA ROMEOGIULIETASPIDER10,03%
ALFA ROMEOGIULIO1300SUPER10,03%
ALFA ROMEOGIULLA130010,03%
ALFA ROMEOGIULLIA1300T110,03%
ALFA ROMEOGIULLIA1300TI10,03%
Alfa RomeoOverige types330,86%

Welke kleur van de Alfa Romeo Giulia komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Alfa Romeo Giulia er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs1.02826,85%
Blauw81121,18%
Rood69318,10%
Zwart57615,04%
Wit40010,45%
Groen1534,00%
Beige491,28%
Geel461,20%
Paars391,02%
Bruin300,78%
Onbekend30,08%
Oranje10,03%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Alfa Romeo Giulia er per zuinigheidslabel in de RDW data van 9 december 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00,00%
B110,29%
C320,84%
D10,03%
E00,00%
F00,00%
G00,00%
Onbekend3.78598,85%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo