Aston Martin: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Aston MartinMerk gegevens
Aantal actieve registraties1.872
Aantal modellen20
Jaren eerste toelating1932 t/m 2024
Aantal verkocht (2003 t/m 2024)613
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€304.025
Gemiddeldvermogen328 kW / 446 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Aston Martin.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Aston Martin


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor de top 15 modellen van Aston Martin.

De grafiek toont de top 15 modellen van Aston Martin. Hierbij is de top 15 bepaald op basis van (1) het jaar waarin een model het meest recent verkocht is en (2) het aantal auto's per model dat in de RDW voertuigenadministratie op basis van de handelsnaam van de auto is herkend. Bekijk ook de tabel met alle 19 modellen van Aston Martin.

Advertentie:

Aston Martin verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Aston Martin per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met april 2024. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Aston Martin in deze periode is 2 per maand.

Aston Martin verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Aston Martin per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Aston Martin voor de jaren 2003 tot en met 2024. In totaal zijn er in deze periode 613 personenauto's van Aston Martin verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 28 per jaar. De gegevens voor 2024 bevatten de verkoopcijfers tot en met april.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Aston Martin per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2024. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Aston Martin dat op 6 mei 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Aston Martin dat op 6 mei 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Aston Martin dat op 6 mei 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Advertentie:

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Aston Martin die op 6 mei 2024 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Aston Martin. Er zijn momenteel 733 auto's van Aston Martin die in het grijs rondrijden. Dat is 39% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Aston Martin. Het betreft alle Aston Martin personenauto's die op 6 mei 2024 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Aston Martin rondrijden. Er zijn momenteel 1.868 auto's van Aston Martin met benzine als energiebron. Dat is 100% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Aston Martin (gegevens op basis van de personenauto's die op 6 mei 2024 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Aston Martin komt in Nederland het vaakst voor als Coupé: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 754 auto's van Aston Martin met coupé als type carrosserie (dat is 40%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor Aston Martin

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over Aston Martin. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine1.868100%
Benzine+LPG20,11%
Benzine+CNG10,05%
Benzine+Elektriciteit10,05%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
Benzine+LNG+LPG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LPG00%
Onbekend00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Aston Martin rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 6 mei 2024. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00%
Cabriolet60132%
Coupé75440%
Hatchback45724%
MPV00%
Multipurpose vehicle (MPV)00%
Onbekend502,67%
Pick-uptruck00%
Sedan90,48%
Stationwagen10,05%
Truckstationwagon00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Aston Martin het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Aston Martin er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2024. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.0291,55%
6.01699%
8.069637%
12.097652%
Onbekend20,11%

Met hoeveel cilinders komen de auto's van Aston Martin het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Aston Martin er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2024. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
2024120,64%
2023371,98%
2022482,56%
2021583,10%
2020522,78%
2019623,31%
2018683,63%
2017733,90%
2016341,82%
2015392,08%
2014422,24%
2013502,67%
2012542,88%
2011754,01%
2010754,01%
2009914,86%
20081306,9%
20071608,5%
20061508%
20051226,5%
2004402,14%
2003402,14%
2002341,82%
2001291,55%
2000301,60%
1999110,59%
1998140,75%
1997191,01%
199680,43%
199570,37%
199410,05%
199310,05%
199220,11%
199130,16%
199030,16%
198930,16%
198750,27%
198620,11%
198430,16%
198320,11%
198220,11%
198140,21%
198060,32%
197910,05%
197880,43%
197740,21%
197650,27%
197530,16%
197450,27%
197350,27%
197240,21%
197110,05%
197050,27%
196960,32%
196860,32%
196730,16%
196690,48%
1965130,69%
1964100,53%
196350,27%
196230,16%
196120,11%
196040,21%
195970,37%
195880,43%
195760,32%
195630,16%
195550,27%
195480,43%
195370,37%
195280,43%
195110,05%
195040,21%
193820,11%
193720,11%
193610,05%
193540,21%
193410,05%
193310,05%
193210,05%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Aston Martin. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2024. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00%
600-800 kilogram00%
800-900 kilogram00%
900-1.000 kilogram191,01%
1.000-1.100 kilogram60,32%
1.100-1.200 kilogram221,18%
1.200-1.300 kilogram271,44%
1.300-1.400 kilogram201,07%
1.400-1.500 kilogram392,08%
1.500-1.750 kilogram70538%
1.750-2.000 kilogram95951%
2.000-2.500 kilogram754,01%
2.500+ kilogram00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Aston Martin er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 6 mei 2024 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Aston Martin geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs73339%
Zwart44224%
Blauw24213%
Groen24213%
Rood784,17%
Bruin552,94%
Wit542,88%
Oranje100,53%
Geel90,48%
Paars30,16%
Beige20,11%
Onbekend20,11%
Crème00%
Diversen00%
Rose00%

In welke kleur komen de auto's van Aston Martin het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Aston Martin er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2024. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

Bovenstaande tabel toont de verschillende modellen van Aston Martin. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2024. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs73339%
Zwart44224%
Blauw24213%
Groen24213%
Rood784,17%
Bruin552,94%
Wit542,88%
Oranje100,53%
Geel90,48%
Paars30,16%
Beige20,11%
Onbekend20,11%
Crème00%
Diversen00%
Rose00%

In welke kleur komen de auto's van Aston Martin het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Aston Martin er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2024.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidsclassificatieAantal RDWPercentage
A00%
B30,16%
C80,43%
D20,11%
E00%
F20,11%
G97252%
Onbekend88547%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Aston Martin er per zuinigheidslabel in de RDW data van 6 mei 2024 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: