Audi Overige modellen: registratiegegevens

Audi Overige modellen: registratiegegevens

Informatie over de Audi Overige modellen in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW en andere dataleveranciers. Met uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Audi Overige modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 6 mei 2022.
Informatie over de Audi Overige modellen in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW en andere dataleveranciers. Met uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Audi Overige modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 6 mei 2022.
Belangrijkste gegevens

Audi Overige modellenModel gegevens
Aantal actieve registraties1.069
Jaren eerste toelating1964 t/m 2021
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€92.872
Gemiddeldvermogen166 kW / 227 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Audi Overige modellen.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Audi Overige modellen per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Audi Overige modellen dat op 6 mei 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Audi Overige modellen dat op 6 mei 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Audi Overige modellen dat op 6 mei 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Audi Overige modellen die op 6 mei 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Audi Overige modellen. Er zijn momenteel 330 auto's van de Audi Overige modellen die in het grijs rondrijden. Dat is 31% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Audi Overige modellen. Het betreft alle Audi Overige modellen personenauto's die op 6 mei 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Audi Overige modellen rondrijden. Er zijn momenteel 834 auto's van Audi Overige modellen met benzine als energiebron. Dat is 78% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Audi Overige modellen (gegevens op basis van de personenauto's die op 6 mei 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Audi Overige modellen komt in Nederland het vaakst voor als Sedan: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 611 auto's van Audi Overige modellen met sedan als type carrosserie (dat is 57%).

Tabellen met gegevens voor de Audi Overige modellen

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over de Audi Overige modellen voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Audi Overige modellen rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 6 mei 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine83478,02%
Diesel17716,56%
Benzine+LPG454,21%
Benzine+Elektriciteit100,94%
Diesel+Elektriciteit30,28%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Met welk type carrosserie komt de Audi Overige modellen het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Audi Overige modellen er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet706,55%
Coupé454,21%
Hatchback90,84%
MPV30,28%
Onbekend20,19%
Pick-uptruck00,00%
Sedan61157,16%
Stationwagen32930,78%
Truckstationwagon00,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komt de Audi Overige modellen het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Audi Overige modellen er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
2.020,19%
3.010,09%
4.01049,73%
5.0686,36%
6.042639,85%
8.044641,72%
10.030,28%
12.0191,78%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Audi Overige modellen. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
2021100,94%
202020,19%
201810,09%
201730,28%
201620,19%
201580,75%
201470,65%
201310,09%
201220,19%
201160,56%
201070,65%
200830,28%
200760,56%
200640,37%
2005242,25%
2004605,61%
2003534,96%
20021009,35%
200115514,50%
200014313,38%
199913112,25%
1998999,26%
1997847,86%
1996383,55%
1995454,21%
1994252,34%
1993100,94%
199280,75%
199150,47%
199020,19%
198940,37%
198710,09%
198620,19%
198530,28%
198410,09%
198330,28%
198230,28%
197640,37%
197310,09%
197210,09%
197110,09%
196410,09%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Audi Overige modellen er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 6 mei 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Audi Overige modellen geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram10,09%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram10,09%
900-1.000 kilogram40,37%
1.000-1.100 kilogram80,75%
1.100-1.200 kilogram141,31%
1.200-1.300 kilogram363,37%
1.300-1.400 kilogram383,55%
1.400-1.500 kilogram403,74%
1.500-1.750 kilogram57854,07%
1.750-2.000 kilogram33331,15%
2.000-2.500 kilogram151,40%
2.500+ kilogram10,09%

Welke kleur van de Audi Overige modellen komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Audi Overige modellen er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs33030,87%
Zwart27725,91%
Blauw27425,63%
Groen12011,23%
Rood292,71%
Wit131,22%
Beige100,94%
Paars90,84%
Bruin50,47%
Geel10,09%
Oranje10,09%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de 100 types van de Audi Overige modellen die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

MerkTypeAantal RDWPercentage
AUDI4D AUDI A840938,62%
AUDIAUDI ALLROAD20319,17%
AUDI4D AUDI S813112,37%
AUDIB5292,74%
AUDIAUDI262,46%
AUDI/PORSCHEAVANT RS2 232 KW232,17%
AUDI4D AUDI A8 WW.AUDI S8141,32%
AUDIAUDI CABRIO141,32%
AUDIALLROAD131,23%
AUDIA6 AVANT 55 TFS1 E90,85%
AUDI4D AUDI A8L80,76%
AUDIAUDI COUPE QUATTRO70,66%
AUDIB 570,66%
AUDICABRIOLET70,66%
AUDICOUPE70,66%
AUDIAUDI CABRIOLET60,57%
AUDIAUDI KABRIOLET60,57%
AUDICABRIO50,47%
AUDIAUDI C40,38%
AUDIAUDI COUPE40,38%
AUDIAVANT30,28%
AUDIB420,19%
AUDIC420,19%
AUDICOUPE QUATTRO20,19%
AUDIHUN 8N CAJQF1 FM52J036R92M20,19%
AUDIQB620,19%
AUDI1AB9.10 X10,09%
AUDI2.3 E COUPE10,09%
AUDI-NSU47-PRINZ10,09%
AUDI4B/AUDI A610,09%
AUDI4D AUDI A8 S8 A8L10,09%
AUDI4D AUDI A8 WW AUDI S810,09%
AUDI60 L10,09%
AUDI847241 AUDI 80 GL10,09%
AUDI85-COUPE QUATTRO10,09%
AUDI8F10,09%
AUDI8Z (A2)10,09%
AUDI/PORSCHE99610,09%
AUDIA COUPE10,09%
AUDIA3 18 TFSI 5T10,09%
AUDIA3 CABRIO QUATTRO 2.010,09%
AUDIA3 CABRIOLET QUATTRO10,09%
AUDIA3 LI. 1.4 TFSI COD10,09%
AUDIA3 LIMOUSINE USA10,09%
AUDIA3 SB 1.4TFSI COD10,09%
AUDIA3 TDI10,09%
AUDIA31.4 TFSI E-TRON10,09%
AUDIA4 2.0 Q AUT.10,09%
AUDIA4 8D10,09%
AUDIA4 AVANT 2.0 TFSI QUATTRO AUT10,09%
AUDIA4 AVANT QUATRO 8K610,09%
AUDIA4 PREMIUM PLUS10,09%
AUDIA5 CABRIOLET 3.2 FSI10,09%
AUDIA5 SB QUATTRO 3.0 TDI10,09%
AUDIA6 ALLROAD 3.0TDI10,09%
AUDIA6 AV.QU. 2.0 TFSI10,09%
AUDIA6 AVANT TDI 85 KW AUT10,09%
AUDIA6 AVENT QUATTRO10,09%
AUDIA6 LIM QUATTRO 3 210,09%
AUDIA6 QUATTRO 2.810,09%
AUDIA8 3 3 TDI QUATRO10,09%
AUDIAF10,09%
AUDIAL AVANT QUATTRO10,09%
AUDIALL ROAD10,09%
AUDIALLROAD 2.710,09%
AUDIALLROAD 2.7T10,09%
AUDIALLROAD 2.7T QUATTRO10,09%
AUDIALLROAD QUAT 2.7 V6 184A510,09%
AUDIALLROAD QUATRO10,09%
AUDIALLROAD QUATTRO10,09%
AUDIALLROAD QUATTRO 2.7 V610,09%
AUDIALLROAD QUATTRO 2.7 V6 187 A510,09%
AUDIATQ10,09%
AUDIAU 20V 92 KW10,09%
AUDIAUDI 200-5E10,09%
AUDIAUDI 85 AUDI 80 QUATTRO10,09%
AUDIAUDI A3 CABRO 1.8 TFSI10,09%
AUDIAUDI A7 QUATTRO 3.0TFSI10,09%
AUDIAUDI ALLROAD Q10,09%
AUDIAUDI AVANT 3.2 FSI10,09%
AUDIAUDI AVANT S610,09%
AUDIAUDI CABRIOLET 110 KW10,09%
AUDIAUDI CABRIOLET 128 KW10,09%
AUDIAUDI CABRIOLET 2 0 TFSI10,09%
AUDIAUDI CABRIOLET TDI 66 KW10,09%
AUDIAUDI COUPE Q IN10,09%
AUDIAUDI S LINE10,09%
AUDIAUDI S5 CABRIO 3.0TFSI10,09%
AUDIAUDI S6 AVANT 5 210,09%
AUDIAUDI TT QUATTRO SPORT10,09%
AUDIAUDI V810,09%
AUDIAUDI V8 QUATTRO10,09%
AUDI/PORSCHEAUDIPORSCHE RS210,09%
AUDIAVANT QUATTRO10,09%
AUDIAVANT QUATTRO V6 TDI 132 KW10,09%
AUDIAVANT RS 2 QUATTRO10,09%
AUDI/PORSCHEAVANT RS210,09%
AUDIAVANT S210,09%
AUDIB5/A4AV.-QUAT.10,09%
AUDIB810,09%
AudiOverige types403,78%

Welke kleur van de Audi Overige modellen komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Audi Overige modellen er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs33030,87%
Zwart27725,91%
Blauw27425,63%
Groen12011,23%
Rood292,71%
Wit131,22%
Beige100,94%
Paars90,84%
Bruin50,47%
Geel10,09%
Oranje10,09%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Audi Overige modellen er per zuinigheidslabel in de RDW data van 6 mei 2022 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00,00%
B00,00%
C20,19%
D10,09%
E30,28%
F60,56%
G70,65%
Onbekend1.05098,22%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo