Chevrolet Corvette: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Chevrolet Corvette in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Chevrolet Corvette. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2022.
Informatie over de Chevrolet Corvette in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Chevrolet Corvette. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2022.
Belangrijkste gegevens

Chevrolet CorvetteModel gegevens
Aantal actieve registraties3.747
Jaren eerste toelating1954 t/m 2021
Aantal verkocht (2003 t/m 2021)116
Meest voorkomende kleurRood
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€138.744
Gemiddeldvermogen135 kW / 184 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Chevrolet Corvette.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Chevrolet Corvette verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Chevrolet Corvette per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van september 2021 tot en met september 2021. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Chevrolet Corvette in deze periode is 1 per maand.

Chevrolet Corvette verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Chevrolet Corvette per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Chevrolet Corvette voor de jaren 2003 tot en met 2021. In totaal zijn er in deze periode 116 exemplaren van de Chevrolet Corvette verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 8 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Chevrolet Corvette per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Chevrolet Corvette dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Chevrolet Corvette dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Chevrolet Corvette dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Chevrolet Corvette die op 4 augustus 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Rood is de meest voorkomende kleur van Chevrolet Corvette. Er zijn momenteel 1.045 auto's van de Chevrolet Corvette die in het rood rondrijden. Dat is 28% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Chevrolet Corvette. Het betreft alle Chevrolet Corvette personenauto's die op 4 augustus 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Chevrolet Corvette rondrijden. Er zijn momenteel 3.690 auto's van Chevrolet Corvette met benzine als energiebron. Dat is 98% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Chevrolet Corvette (gegevens op basis van de personenauto's die op 4 augustus 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Chevrolet Corvette komt in Nederland het vaakst voor als Coupé: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 1.353 auto's van Chevrolet Corvette met coupé als type carrosserie (dat is 36%).

Tabellen met gegevens voor de Chevrolet Corvette

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Chevrolet Corvette. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine3.69098%
Benzine+LPG572%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LPG00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Chevrolet Corvette rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 4 augustus 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet1.01627,12%
Coupé1.35336,11%
Hatchback1243,31%
MPV00,00%
Onbekend1.20432,13%
Pick-uptruck00,00%
Sedan491,31%
Stationwagen10,03%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Chevrolet Corvette het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Chevrolet Corvette er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)20,05%
4.010,03%
6.090,24%
8.03.73599,68%

Met hoeveel cilinders komt de Chevrolet Corvette het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Chevrolet Corvette er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
202120,05%
202040,11%
201940,11%
201850,13%
201760,16%
2016140,37%
2015220,59%
2014210,56%
201360,16%
201220,05%
2011120,32%
2010170,45%
200960,16%
2008431,15%
2007631,68%
2006842,24%
2005842,24%
2004170,45%
2003391,04%
2002370,99%
2001551,47%
2000631,68%
1999872,32%
1998962,56%
1997300,80%
1996120,32%
1995120,32%
1994170,45%
1993240,64%
1992381,01%
1991431,15%
1990401,07%
1989381,01%
1988491,31%
19871032,75%
19861203,20%
1985942,51%
19841273,39%
198390,24%
19821153,07%
19811183,15%
19801373,66%
19792025,39%
19781985,28%
19771824,86%
19761433,82%
19751564,16%
19741514,03%
1973862,30%
1972721,92%
1971521,39%
1970391,04%
1969721,92%
1968511,36%
1967210,56%
1966431,15%
1965531,41%
1964491,31%
1963431,15%
1962300,80%
1961320,85%
1960451,20%
1959451,20%
1958360,96%
195770,19%
1956150,40%
195520,05%
195470,19%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Chevrolet Corvette. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram00,00%
1.100-1.200 kilogram20,05%
1.200-1.300 kilogram752,00%
1.300-1.400 kilogram55014,68%
1.400-1.500 kilogram1.50040,03%
1.500-1.750 kilogram1.62043,23%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Chevrolet Corvette er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 4 augustus 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Chevrolet Corvette geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Rood1.04527,89%
Zwart70718,87%
Grijs55514,81%
Blauw46912,52%
Wit38710,33%
Geel2145,71%
Groen1193,18%
Bruin912,43%
Beige581,55%
Oranje551,47%
Paars411,09%
Crème50,13%
Onbekend10,03%
Diversen00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Chevrolet Corvette komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Chevrolet Corvette er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
CHEVROLETCORVETTE1.96552,44%
CHEVROLETCORVETTE STINGRAY59315,83%
CHEVROLETCORVETTE U91524,06%
CHEVROLET1YY07 CORVETTE HATCHBACK1253,34%
CHEVROLETCORVETTE STING RAY1173,12%
CHEVROLETCORVETTE CONVERTIBLE U91122,99%
CHEVROLETCORVETTE COUPE721,92%
CHEVROLETCORVETTE K6641,71%
CHEVROLETCHEVROLET CORVETTE591,57%
CHEVROLET1YY67 CORVETTE CONVERTIBLE551,47%
CHEVROLETCORVETTE CONVERTIBLE471,25%
CHEVROLETCORVETTE CONVERTIBLE K6451,20%
CHEVROLETCORVETTE Z06441,17%
CHEVROLETCORVETTE CABRIOLET180,48%
CHEVROLETCORVETTE ZRI U9170,45%
CHEVROLETCORVETTE C1150,40%
CHEVROLET1YY87 CORVETTE COUPE - Z06120,32%
CHEVROLETCORVETTE C3110,29%
CHEVROLETCORVETTE STINGRAY CABRIOLET100,27%
CHEVROLET1YY07 CORVETTE COUPE90,24%
CHEVROLETCORVETTE C690,24%
CHEVROLETSTINGRAY90,24%
CHEVROLETCORVETTE ZR180,21%
CHEVROLETCORVETTE STRINGRAY70,19%
CHEVROLETCORVETTE TARGA70,19%
CHEVROLETCORVETTE C260,16%
CHEVROLETCORVETTE C560,16%
CHEVROLETCORVETTE C760,16%
CHEVROLETCORVETTE Z1650,13%
CORVETTECORVETTE40,11%
CHEVROLETCORVETTE CONVERT.40,11%
CHEVROLETCHEVROLET CORVETTE C830,08%
CHEVROLETCORVETTE ROADSTER30,08%
CHEVROLETCORVETTE STINGRAY CONVERTIBLE30,08%
CHEVROLETCORVETTE V830,08%
CHEVROLETSTING RAY30,08%
CHEVROLET1YY67 CORVETTECONVERTIBLE20,05%
CHEVROLETCHEVROLET CORVETTE C620,05%
CHEVROLETCHEVROLET CORVETTE Z0620,05%
CHEVROLETCORVETTE 42720,05%
CHEVROLETCORVETTE 5.720,05%
CHEVROLETCORVETTE C2 STING RAY20,05%
CHEVROLETCORVETTE COUPE Z0620,05%
CHEVROLETCORVETTE COUPE-Z0620,05%
CHEVROLETCORVETTE CV.20,05%
CHEVROLETCORVETTE GRAND SPORT20,05%
CHEVROLETCORVETTE GS20,05%
CHEVROLETCORVETTE LT120,05%
CHEVROLETCORVETTE STING RAY C220,05%
CHEVROLETCORVETTE STING RAY CONVERTIBLE20,05%
CHEVROLETCORVETTE STINGRAY 45420,05%
CHEVROLETCORVETTE STINGRAY C320,05%
CHEVROLETCORVETTE STINGRAY COUPE20,05%
CHEVROLETCORVETTE TARGA STINGRAY20,05%
CHEVROLETCORVETTE Z5120,05%
CHEVROLETCORVETTE ZR 120,05%
CHEVROLETCORVETTE-STINGRAY20,05%
CORVETTESTING RAY20,05%
CHEVROLET1YY CORVETTE COUPE10,03%
CHEVROLET2D CORVETTE 259010,03%
CHEVROLETC0RVETTE10,03%
CHEVROLETC7 CORVETTE10,03%
CHEVROLETCARVETTE10,03%
CHEVROLETCHEV.CORVETTE Z0610,03%
CHEVROLETCHEVR.CORVETTE Y10,03%
CHEVROLETCHEVROLET CORVETTE C110,03%
CHEVROLETCHEVROLET CORVETTE C510,03%
CHEVROLETCHEVROLET CORVETTE LT210,03%
CHEVROLETCHEVROLET CORVETTE STINGRAY10,03%
CHEVROLETCONVETTE10,03%
CHEVROLETCORVET CONVERTIBLE10,03%
CHEVROLETCORVETT STINGRAY10,03%
CHEVROLETCORVETTE -427-10,03%
CHEVROLETCORVETTE 1AY8710,03%
CHEVROLETCORVETTE 32710,03%
CHEVROLETCORVETTE 35010,03%
CHEVROLETCORVETTE 4 7 CONVERTIBLE10,03%
CHEVROLETCORVETTE 454 STINGRAY10,03%
CHEVROLETCORVETTE 5410,03%
CHEVROLETCORVETTE ANNIVERSARY10,03%
CHEVROLETCORVETTE C P 210,03%
CHEVROLETCORVETTE C2 CONVERTIBLE10,03%
CHEVROLETCORVETTE C2 COUPE10,03%
CHEVROLETCORVETTE C2 STINGRAY10,03%
CORVETTECORVETTE C610,03%
CHEVROLETCORVETTE C7 STINGRAY10,03%
CHEVROLETCORVETTE C7 Z0610,03%
CHEVROLETCORVETTE CABRIO10,03%
CORVETTECORVETTE CONVERTIBLE10,03%
CHEVROLETCORVETTE CONVTIBLE10,03%
CHEVROLETCORVETTE DAYTONA10,03%
CHEVROLETCORVETTE HARDTOP10,03%
CHEVROLETCORVETTE HPE 100010,03%
CHEVROLETCORVETTE L4810,03%
CHEVROLETCORVETTE LIMITED EDITION10,03%
CHEVROLETCORVETTE LS-1 5.7 V810,03%
CHEVROLETCORVETTE LT210,03%
CHEVROLETCORVETTE LT410,03%
CHEVROLETCORVETTE LZ110,03%
CHEVROLETCORVETTE RDSTR CABRIOLET10,03%
ChevroletOverige types330,88%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Chevrolet Corvette die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Rood1.04527,89%
Zwart70718,87%
Grijs55514,81%
Blauw46912,52%
Wit38710,33%
Geel2145,71%
Groen1193,18%
Bruin912,43%
Beige581,55%
Oranje551,47%
Paars411,09%
Crème50,13%
Onbekend10,03%
Diversen00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Chevrolet Corvette komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Chevrolet Corvette er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G20%
Onbekend3.745100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Chevrolet Corvette er per zuinigheidslabel in de RDW data van 4 augustus 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo