Cupra: verkoopcijfers en registratiegegevens

Cupra: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Cupra in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Cupra modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 6 mei 2022.
Informatie over Cupra in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Cupra modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 6 mei 2022.
Belangrijkste gegevens

CupraMerk gegevens
Aantal actieve registraties1.872
Aantal modellen4
Jaren eerste toelating2020 t/m 2022
Aantal verkocht (2020 t/m 2022)1.699
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofElektriciteit
Gemiddelde catalogusprijs€43.269
Gemiddeldvermogen33 kW / 45 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Cupra.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Cupra


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor alle modellen van Cupra.

De grafiek toont alle modellen van Cupra. Hierbij is het aantal auto's per model bepaald op basis van de herkenning van de modelnaam in de handelsnaam van de auto in de RDW voertuigenadministratie. Bekijk ook de tabel met gegevens per model.

Cupra verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Cupra per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van november 2020 tot en met april 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Cupra in deze periode is 94 per maand.

Cupra verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Cupra per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Cupra voor de jaren 2020 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 1.699 personenauto's van Cupra verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 566 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met april. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende twee grafieken tonen het aantal auto's van Cupra per registratiemaand en jaar van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De maanden en jaren zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Cupra dat op 6 mei 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Cupra dat op 6 mei 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 3 meest recente jaren.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Cupra die op 6 mei 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Cupra. Er zijn momenteel 1.026 auto's van Cupra die in het grijs rondrijden. Dat is 55% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Cupra. Het betreft alle Cupra personenauto's die op 6 mei 2022 een geldig kenteken hebben.

Elektriciteit is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Cupra rondrijden. Er zijn momenteel 1.471 auto's van Cupra met elektriciteit als energiebron. Dat is 79% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Cupra (gegevens op basis van de personenauto's die op 6 mei 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Cupra komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 1.872 auto's van Cupra met stationwagen als type carrosserie (dat is 100%).

Tabellen met gegevens voor Cupra

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over Cupra voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Cupra rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 6 mei 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Elektriciteit1.47178,58%
Benzine+Elektriciteit28415,17%
Benzine1166,20%
Diesel10,05%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
Benzine+LPG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Cupra het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Cupra er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00%
Cabriolet00%
Coupé00%
Hatchback00%
MPV00%
Onbekend00%
Pick-uptruck00%
Sedan00%
Stationwagen1.872100%
Truckstationwagon00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komen de auto's van Cupra het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Cupra er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.040121%
Onbekend1.47179%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per maand en jaar van Cupra. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

Maand en jaarAantal RDWPercentage
mei-202260,32%
apr-202222712,13%
mrt-2022733,90%
feb-2022120,64%
jan-202250,27%
dec-20211.13860,79%
nov-2021834,43%
okt-2021281,50%
sep-2021231,23%
aug-2021231,23%
jul-2021211,12%
jun-2021743,95%
mei-2021221,18%
apr-2021432,30%
mrt-2021452,40%
feb-2021191,01%
jan-2021180,96%
dec-202030,16%
nov-202050,27%
okt-202040,21%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Cupra er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 6 mei 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Cupra geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00%
600-800 kilogram00%
800-900 kilogram00%
900-1.000 kilogram00%
1.000-1.100 kilogram00%
1.100-1.200 kilogram00%
1.200-1.300 kilogram00%
1.300-1.400 kilogram724%
1.400-1.500 kilogram60%
1.500-1.750 kilogram1.79496%
1.750-2.000 kilogram00%
2.000-2.500 kilogram00%
2.500+ kilogram00%

In welke kleur komen de auto's van Cupra het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Cupra er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs1.02654,81%
Blauw47825,53%
Wit20510,95%
Zwart1246,62%
Groen271,44%
Rood120,64%
Beige00,00%
Bruin00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Geel00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende modellen van Cupra. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

ModelAantal RDWPercentage
Cupra Born1.47178,58%
Cupra Formentor30916,51%
Cupra Leon874,65%
Cupra Overige modellen50,27%

In welke kleur komen de auto's van Cupra het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Cupra er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs1.02654,81%
Blauw47825,53%
Wit20510,95%
Zwart1246,62%
Groen271,44%
Rood120,64%
Beige00,00%
Bruin00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Geel00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Cupra er per zuinigheidslabel in de RDW data van 6 mei 2022 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend1.872100%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo