DS: verkoopcijfers en registratiegegevens

DS: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over DS in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en DS modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Informatie over DS in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en DS modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Belangrijkste gegevens

DSMerk gegevens
Aantal actieve registraties5.635
Aantal modellen6
Jaren eerste toelating2015 t/m 2021
Aantal verkocht (2015 t/m 2021)5.496
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€36.252
Gemiddeldvermogen92 kW / 126 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor DS.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van DS


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor alle modellen van DS.

De grafiek toont alle modellen van DS. Hierbij is het aantal auto's per model bepaald op basis van de herkenning van de modelnaam in de handelsnaam van de auto in de RDW voertuigenadministratie. Bekijk ook de tabel met gegevens per model.

DS verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van DS per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met november 2021. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van DS in deze periode is 46 per maand.

DS verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van DS per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van DS voor de jaren 2015 tot en met 2021. In totaal zijn er in deze periode 5.496 personenauto's van DS verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 785 per jaar. De gegevens voor 2021 bevatten de verkoopcijfers tot en met november. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van DS per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van DS dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van DS dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 7 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van DS dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van DS die op 9 december 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van DS. Er zijn momenteel 1.680 auto's van DS die in het grijs rondrijden. Dat is 30% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van DS. Het betreft alle DS personenauto's die op 9 december 2021 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van DS rondrijden. Er zijn momenteel 4.074 auto's van DS met benzine als energiebron. Dat is 72% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van DS (gegevens op basis van de personenauto's die op 9 december 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

DS komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 3.194 auto's van DS met hatchback als type carrosserie (dat is 57%).

Tabellen met gegevens voor DS

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over DS voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van DS rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 9 december 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine4.07472,30%
Diesel88015,62%
Elektriciteit3977,05%
Benzine+Elektriciteit2153,82%
Diesel+Elektriciteit671,19%
Benzine+LPG20,04%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LNG+LPG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van DS het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van DS er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet00,00%
Coupé00,00%
Hatchback3.19456,68%
MPV4618,18%
Onbekend00,00%
Pick-uptruck00,00%
Sedan80,14%
Stationwagen1.97235,00%
Truckstationwagon00,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komen de auto's van DS het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van DS er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)10,02%
3.03.08654,76%
4.02.15238,19%
Onbekend3967,03%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van DS. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
20213345,93%
202073713,08%
201974113,15%
201880814,34%
20171.05118,65%
20161.21621,58%
201574813,27%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van DS er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 9 december 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor DS geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram91016,15%
1.000-1.100 kilogram1.51426,87%
1.100-1.200 kilogram5199,21%
1.200-1.300 kilogram62911,16%
1.300-1.400 kilogram57310,17%
1.400-1.500 kilogram1.06318,86%
1.500-1.750 kilogram2784,93%
1.750-2.000 kilogram1492,64%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

In welke kleur komen de auto's van DS het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van DS er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs1.68029,81%
Wit1.25422,25%
Zwart1.09619,45%
Blauw81914,53%
Rood2704,79%
Paars1853,28%
Bruin1242,20%
Geel1041,85%
Oranje751,33%
Groen280,50%
Beige00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende modellen van DS. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

ModelAantal RDWPercentage
DS DS 32.51744,67%
DS DS 7 Crossback1.13720,18%
DS DS 3 Crossback82314,61%
DS DS 468212,10%
DS DS 54688,31%
DS DS 980,14%

In welke kleur komen de auto's van DS het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van DS er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs1.68029,81%
Wit1.25422,25%
Zwart1.09619,45%
Blauw81914,53%
Rood2704,79%
Paars1853,28%
Bruin1242,20%
Geel1041,85%
Oranje751,33%
Groen280,50%
Beige00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van DS er per zuinigheidslabel in de RDW data van 9 december 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A140,25%
B170,30%
C150,27%
D60,11%
E10,02%
F00,00%
G00,00%
Onbekend5.58299,06%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo