Hyundai: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Hyundai in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Hyundai modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2022.
Informatie over Hyundai in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Hyundai modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2022.
Belangrijkste gegevens

HyundaiMerk gegevens
Aantal actieve registraties305.136
Aantal modellen37
Jaren eerste toelating1979 t/m 2022
Aantal verkocht (1983 t/m 2022)448.794
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€21.898
Gemiddeldvermogen68 kW / 93 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Hyundai.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Hyundai


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor de top 15 modellen van Hyundai.

De grafiek toont de top 15 modellen van Hyundai. Hierbij is de top 15 bepaald op basis van (1) het jaar waarin een model het meest recent verkocht is en (2) het aantal auto's per model dat in de RDW voertuigenadministratie op basis van de handelsnaam van de auto is herkend. Bekijk ook de tabel met alle 36 modellen van Hyundai.

Hyundai verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Hyundai per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met juli 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Hyundai in deze periode is 1.260 per maand.

Hyundai verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Hyundai per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Hyundai voor de jaren 1983 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 448.794 personenauto's van Hyundai verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 11.220 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met juli. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Hyundai per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Hyundai dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Hyundai dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Hyundai dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Hyundai die op 4 augustus 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Hyundai. Er zijn momenteel 115.934 auto's van Hyundai die in het grijs rondrijden. Dat is 38% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Hyundai. Het betreft alle Hyundai personenauto's die op 4 augustus 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Hyundai rondrijden. Er zijn momenteel 253.751 auto's van Hyundai met benzine als energiebron. Dat is 83% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Hyundai (gegevens op basis van de personenauto's die op 4 augustus 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Hyundai komt in Nederland het vaakst voor als MPV: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 181.942 auto's van Hyundai met mpv als type carrosserie (dat is 60%).

Tabellen met gegevens voor Hyundai

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over Hyundai. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine253.75183,16%
Elektriciteit25.0038,19%
Benzine+Elektriciteit19.4226,37%
Diesel5.0561,66%
Benzine+LPG1.4260,47%
Elektriciteit+Waterstof3860,13%
Diesel+Elektriciteit780,03%
Waterstof110,00%
Alcohol10,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG10,00%
LPG10,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
LNG00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Hyundai rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 4 augustus 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet00,00%
Coupé1.2780,42%
Hatchback108.52135,56%
MPV181.94259,63%
Onbekend1440,05%
Pick-uptruck00,00%
Sedan2.2310,73%
Stationwagen11.0203,61%
Truckstationwagon00,00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Hyundai het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Hyundai er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)610,02%
3.061.85220,27%
4.0214.62470,34%
6.03.2561,07%
8.040,00%
Onbekend25.3398,30%

Met hoeveel cilinders komen de auto's van Hyundai het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Hyundai er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
202210.0903,31%
202114.7484,83%
202017.2405,65%
201919.4086,36%
201816.7735,50%
201712.9184,23%
201613.7234,50%
201513.3594,38%
201410.5713,46%
201313.0944,29%
201222.9027,51%
201124.8558,15%
201019.0626,25%
200914.0934,62%
200815.4425,06%
200713.0594,28%
200612.8564,21%
200512.5954,13%
20049.7053,18%
20037.7072,53%
20023.5681,17%
20012.6820,88%
20002.3380,77%
19991.0570,35%
19985030,16%
19972320,08%
19961690,06%
19951270,04%
1994440,01%
1993330,01%
1992390,01%
1991300,01%
1990220,01%
1989160,01%
1988140,00%
1987290,01%
198670,00%
198570,00%
198440,00%
198330,00%
198280,00%
198120,00%
198010,00%
197910,00%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Hyundai. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram8270,27%
800-900 kilogram63.00920,65%
900-1.000 kilogram81.22926,62%
1.000-1.100 kilogram20.8906,85%
1.100-1.200 kilogram31.52210,33%
1.200-1.300 kilogram26.3848,65%
1.300-1.400 kilogram28.7079,41%
1.400-1.500 kilogram16.9245,55%
1.500-1.750 kilogram29.4769,66%
1.750-2.000 kilogram6.1062,00%
2.000-2.500 kilogram620,02%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Hyundai er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 4 augustus 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Hyundai geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs115.93437,99%
Zwart60.65719,88%
Blauw48.32115,84%
Wit41.77013,69%
Rood18.4786,06%
Bruin7.9432,60%
Groen5.2251,71%
Beige3.3381,09%
Geel1.9960,65%
Oranje1.2020,39%
Paars2670,09%
Diversen40,00%
Rose10,00%
Crème00,00%
Onbekend00,00%

In welke kleur komen de auto's van Hyundai het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Hyundai er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

ModelAantal RDWPercentage
Hyundai i1080.23126,29%
Hyundai i2037.83912,40%
Hyundai Kona28.1369,22%
Hyundai Tucson27.2248,92%
Hyundai Atos22.1177,25%
Hyundai i3020.5306,73%
Hyundai Getz20.2436,63%
Hyundai ix2016.4925,40%
Hyundai ix3514.9614,90%
Hyundai Matrix8.4892,78%
Hyundai Ioniq7.7672,55%
Hyundai Santa Fe5.3341,75%
Hyundai Accent3.2441,06%
Hyundai Ioniq 52.8340,93%
Hyundai i402.7300,89%
Hyundai Bayon1.3400,44%
Hyundai Coupé1.1680,38%
Hyundai Excel1.0400,34%
Hyundai Trajet6170,20%
Hyundai Sonata5630,18%
Hyundai Veloster4780,16%
Hyundai Elantra4650,15%
Hyundai Nexo3680,12%
Hyundai Lantra3400,11%
Hyundai Pony1110,04%
Hyundai Overige modellen1060,03%
Hyundai Grandeur970,03%
Hyundai Genesis800,03%
Hyundai Scoupé560,02%
Hyundai XG550,02%
Hyundai Terracan430,01%
Hyundai Stellar140,00%
Hyundai Galloper90,00%
Hyundai H10070,00%
Hyundai Creta40,00%
Hyundai Kauai20,00%
Hyundai ix5520,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende modellen van Hyundai. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs115.93437,99%
Zwart60.65719,88%
Blauw48.32115,84%
Wit41.77013,69%
Rood18.4786,06%
Bruin7.9432,60%
Groen5.2251,71%
Beige3.3381,09%
Geel1.9960,65%
Oranje1.2020,39%
Paars2670,09%
Diversen40,00%
Rose10,00%
Crème00,00%
Onbekend00,00%

In welke kleur komen de auto's van Hyundai het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Hyundai er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A1930,06%
B9980,33%
C1.9250,63%
D1.1210,37%
E4500,15%
F1580,05%
G550,02%
Onbekend300.23698,39%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Hyundai er per zuinigheidslabel in de RDW data van 4 augustus 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo