Lancia Beta: registratiegegevens

Informatie over de Lancia Beta in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW en andere dataleveranciers. Met uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Lancia Beta. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Lancia Beta in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW en andere dataleveranciers. Met uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Lancia Beta. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Lancia BetaModel gegevens
Aantal actieve registraties421
Jaren eerste toelating1974 t/m 1986
Meest voorkomende kleurBlauw
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijsGeen prijzen bekend
Gemiddeldvermogen22 kW / 30 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Lancia Beta.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Lancia Beta per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Lancia Beta dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Lancia Beta dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 13 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Lancia Beta dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Lancia Beta die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Blauw is de meest voorkomende kleur van Lancia Beta. Er zijn momenteel 108 auto's van de Lancia Beta die in het blauw rondrijden. Dat is 26% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Lancia Beta. Het betreft alle Lancia Beta personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Lancia Beta rondrijden. Er zijn momenteel 406 auto's van Lancia Beta met benzine als energiebron. Dat is 96% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Lancia Beta (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Lancia Beta komt in Nederland het vaakst voor als Onbekend: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 307 auto's van Lancia Beta met onbekend als type carrosserie (dat is 73%).

Tabellen met gegevens voor de Lancia Beta

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Lancia Beta. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine40696%
Benzine+LPG143%
LPG10%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Lancia Beta rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet122,85%
Coupé7618,05%
Hatchback204,75%
MPV00,00%
Onbekend30772,92%
Pick-uptruck00,00%
Sedan61,43%
Stationwagen00,00%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Lancia Beta het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Lancia Beta er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.0420100%
6.010%

Met hoeveel cilinders komt de Lancia Beta het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Lancia Beta er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
198620,48%
1985163,80%
1984368,55%
19835011,88%
1982419,74%
1981409,50%
1980429,98%
19794310,21%
19784510,69%
1977399,26%
1976378,79%
1975245,70%
197461,43%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Lancia Beta. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram30,71%
900-1.000 kilogram10725,42%
1.000-1.100 kilogram23255,11%
1.100-1.200 kilogram7718,29%
1.200-1.300 kilogram20,48%
1.300-1.400 kilogram00,00%
1.400-1.500 kilogram00,00%
1.500-1.750 kilogram00,00%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Lancia Beta er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Lancia Beta geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Blauw10825,65%
Rood10123,99%
Grijs7718,29%
Wit4610,93%
Beige296,89%
Zwart235,46%
Bruin174,04%
Groen112,61%
Geel61,43%
Oranje30,71%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Lancia Beta komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Lancia Beta er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
LANCIABETA 2000 SPIDER7116,86%
LANCIABETA MONTE CARLO6014,25%
LANCIABETA 2000 COUPE5713,54%
LANCIAHPEXECUTIVE VOLUMEX317,36%
LANCIABETA 2000 HPE INJECTION245,70%
LANCIABETA 1300 COUPE174,04%
LANCIABETA 2000 HPE174,04%
LANCIABETA 1600 COUPE143,33%
LANCIABETA 2000102,38%
LANCIABETA COUPE 1600102,38%
LANCIAHPEXECUTIVE 2000 I.E.102,38%
LANCIABETA 2000 HPE I E92,14%
LANCIABETA 1600 HPE81,90%
LANCIABETA 2000 COUPE INJECTION81,90%
LANCIABETA 1600 SPIDER71,66%
LANCIABETA SPIDER 160071,66%
LANCIABETA SPIDER 180071,66%
LANCIABETA 160061,43%
LANCIABETA 2000 COUPE 1 E30,71%
LANCIABETA COUPE 180030,71%
LANCIABETA 130020,48%
LANCIABETA 2000 COUPE AUTOMATIC20,48%
LANCIABETA 2000 TREVI20,48%
LANCIABETA 2000 TREVI INJECTION20,48%
LANCIABETA MONTECARLO20,48%
LANCIABETA160020,48%
LANCIAHPEXECUTIVE 160020,48%
LANCIALANCIA BETA 2000 SPIDER20,48%
LANCIALANCIA BETA MONTECARLO20,48%
LANCIABETA 1600 SPYDER10,24%
LANCIABETA 1600 TREVI10,24%
LANCIABETA 2000 AUTOMATIC10,24%
LANCIABETA 2000 COUPE I E10,24%
LANCIABETA 2000 COUPE IE10,24%
LANCIABETA 2000 HPE AUTOMATIC10,24%
LANCIABETA 2000 HPE I E AUTOMATIC10,24%
LANCIABETA 2000 HPE INJECTION AUTOMATIC10,24%
LANCIABETA 2000 IE A.10,24%
LANCIABETA 2000 INJ.10,24%
LANCIABETA 2000 SPIDER INJECTION10,24%
LANCIABETA 2000 TREVI I E AUTOMATIC10,24%
LANCIABETA 2000 TREVI INJECTIONAUTOMATIC10,24%
LANCIABETA HPE 160010,24%
LANCIABETA MONK CARLO10,24%
LANCIABETA MONTE CARLO CABRIOLET10,24%
LANCIABETA SCORPION 2.010,24%
LANCIABETA TREVI 160010,24%
LANCIAHPEXECUTIVE 2000 I.E. AUTOMATIC10,24%
LANCIALANCIA BETA 160010,24%
LANCIALANCIA BETA 1600 HPE10,24%
LANCIALANCIA BETA 2000 COUPE10,24%
LANCIALANCIA BETA MONTE-CARLO10,24%
LANCIAMONTECARLO10,24%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Lancia Beta. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Blauw10825,65%
Rood10123,99%
Grijs7718,29%
Wit4610,93%
Beige296,89%
Zwart235,46%
Bruin174,04%
Groen112,61%
Geel61,43%
Oranje30,71%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Lancia Beta komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Lancia Beta er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend421100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Lancia Beta er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo