Land Rover Defender: verkoopcijfers en registratiegegevens

Land Rover Defender: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Land Rover Defender in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Land Rover Defender. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Informatie over de Land Rover Defender in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Land Rover Defender. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Belangrijkste gegevens

Land Rover DefenderModel gegevens
Aantal actieve registraties2.780
Jaren eerste toelating1956 t/m 2021
Aantal verkocht (1998 t/m 2021)1.239
Meest voorkomende kleurGroen
Meest voorkomende brandstofDiesel
Gemiddelde catalogusprijs€111.606
Gemiddeldvermogen104 kW / 141 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Land Rover Defender.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Land Rover Defender verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Land Rover Defender per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van mei 2020 tot en met november 2021. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Land Rover Defender in deze periode is 20 per maand.

Land Rover Defender verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Land Rover Defender per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Land Rover Defender voor de jaren 1998 tot en met 2021. In totaal zijn er in deze periode 1.239 exemplaren van de Land Rover Defender verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 56 per jaar. De gegevens voor 2021 bevatten de verkoopcijfers tot en met november. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Land Rover Defender per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Defender dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Defender dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Defender dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Land Rover Defender die op 9 december 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Groen is de meest voorkomende kleur van Land Rover Defender. Er zijn momenteel 804 auto's van de Land Rover Defender die in het groen rondrijden. Dat is 29% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Land Rover Defender. Het betreft alle Land Rover Defender personenauto's die op 9 december 2021 een geldig kenteken hebben.

Diesel is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Land Rover Defender rondrijden. Er zijn momenteel 2.028 auto's van Land Rover Defender met diesel als energiebron. Dat is 73% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Land Rover Defender (gegevens op basis van de personenauto's die op 9 december 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Land Rover Defender komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 2.578 auto's van Land Rover Defender met stationwagen als type carrosserie (dat is 93%).

Tabellen met gegevens voor de Land Rover Defender

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over de Land Rover Defender voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Land Rover Defender rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 9 december 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Diesel2.02872,95%
Benzine+Elektriciteit39814,32%
Benzine31211,22%
Benzine+LPG210,76%
Diesel+Elektriciteit200,72%
LPG10,04%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LNG+LPG00,00%
Waterstof00,00%

Met welk type carrosserie komt de Land Rover Defender het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Land Rover Defender er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet200,72%
Coupé10,04%
Hatchback120,43%
MPV1515,43%
Onbekend160,58%
Pick-uptruck00,00%
Sedan10,04%
Stationwagen2.57892,73%
Truckstationwagon10,04%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komt de Land Rover Defender het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Land Rover Defender er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.01.41450,86%
5.095834,46%
6.01977,09%
8.02117,59%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Land Rover Defender. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
202130811,08%
20201676,01%
201640,14%
201550,18%
201420,07%
201390,32%
201260,22%
2011180,65%
2010612,19%
2009943,38%
200828710,32%
200729310,54%
20061435,14%
20051003,60%
20041214,35%
20031304,68%
20021364,89%
2001993,56%
20001254,50%
19991154,14%
1998923,31%
1997832,99%
1996792,84%
1995220,79%
1994100,36%
199320,07%
199220,07%
199150,18%
199020,07%
198910,04%
198840,14%
198730,11%
1986431,55%
1985541,94%
1984943,38%
1983521,87%
197810,04%
197610,04%
197510,04%
197210,04%
196810,04%
196310,04%
195910,04%
195710,04%
195610,04%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Land Rover Defender er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 9 december 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Land Rover Defender geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram10,04%
1.100-1.200 kilogram00,00%
1.200-1.300 kilogram00,00%
1.300-1.400 kilogram10,04%
1.400-1.500 kilogram20,07%
1.500-1.750 kilogram2027,27%
1.750-2.000 kilogram1.62858,56%
2.000-2.500 kilogram71425,68%
2.500+ kilogram2328,35%

Welke kleur van de Land Rover Defender komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Land Rover Defender er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Groen80428,92%
Zwart61422,09%
Grijs55319,89%
Blauw2769,93%
Wit2639,46%
Bruin1334,78%
Rood592,12%
Oranje321,15%
Geel210,76%
Beige190,68%
Crème60,22%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende types van de Land Rover Defender. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

MerkTypeAantal RDWPercentage
LAND ROVERDEFENDER2.25681,15%
LAND ROVERSTATIONWAGEN1101254,50%
LAND ROVERDEFENDER90772,77%
LAND ROVERSTATIONWAGON110702,52%
LAND ROVERDEFENDER110STATIONWAGON582,09%
LAND ROVERDEFENDER110411,47%
LAND ROVERDEFENDER110TD5STWAHR200,72%
LAND ROVERDEFENDER90STATIONWAGON200,72%
LAND ROVERDEFENDER90TD5HARDTOP110,40%
LAND ROVERDEFENDER90TD5HARDTOPHR90,32%
LAND ROVERLANDROVERDEFENDER70,25%
LAND ROVERDEFENDER110STATIONWAGONCOMMERCIAL60,22%
ROVERDEFENDER50,18%
LAND ROVERDEFENDER110TD440,14%
LAND ROVERDEFENDER110TD540,14%
LAND ROVERDEFENDER25TD40,14%
LAND ROVERDEFENDER9025TD40,14%
LAND ROVERDEFENDER90TDI40,14%
LAND ROVERDEFENDER90HARDTOP30,11%
LAND ROVERDEFENDER90TD5SOFTTOP30,11%
LAND ROVERDEFENDER90TD5STWAHR30,11%
LAND ROVERSTATIONWAGEN30,11%
LAND ROVERDEFENDER110COUNTYTD520,07%
LAND ROVERDEFENDER110STWA20,07%
LAND ROVERDEFENDER110TDI20,07%
LAND ROVERDEFENDER90SOFTTOP20,07%
LAND ROVERLANDROVERDEFENDER9020,07%
LAND ROVERDEFENDER1105P10,04%
LAND ROVERDEFENDER110COUNTY10,04%
LAND ROVERDEFENDER110CSWTD510,04%
LAND ROVERDEFENDER110STATIONWAGONCOMMERCIALLR10,04%
LAND ROVERDEFENDER110STATIONWAGONE10,04%
LAND ROVERDEFENDER110STWAHR10,04%
LAND ROVERDEFENDER110SW10,04%
LAND ROVERDEFENDER110TD10,04%
LAND ROVERDEFENDER110TD5STATIONWAGON10,04%
LAND ROVERDEFENDER110TOMBRAIDER10,04%
LAND ROVERDEFENDER22TDILHD5DR10,04%
LAND ROVERDEFENDER39KAT10,04%
LAND ROVERDEFENDER902510,04%
LAND ROVERDEFENDER9025TDI10,04%
LAND ROVERDEFENDER90HARDTOP50010,04%
LAND ROVERDEFENDER90STATIONWAGONCOMMERCIALHD10,04%
LAND ROVERDEFENDER90SVDIESEL10,04%
LAND ROVERDEFENDER90SW10,04%
LAND ROVERDEFENDER90TD510,04%
LAND ROVERDEFENDER90V8I10,04%
LAND ROVERDEFENDERDIESEL5DR10,04%
LAND ROVERDEFENDERHARDTOP10,04%
LAND ROVERDEFENDERLDB510,04%
LAND ROVERDEFENDERTD5COUNTY10,04%
LAND ROVERDEFENDERWOLF9010,04%
LAND ROVERDefender10,04%
LAND ROVERDefender11010,04%
LAND ROVERLANDROVERDEFENDER130TD510,04%
LAND ROVERLANDROVERDEFENDER14710,04%
LAND ROVERSTATION11010,04%
LAND ROVERSTATIONWAGON10,04%
LAND ROVERSTATIONWAGON10910,04%
LAND ROVERSTATIONWAGON109JEEP10,04%

Welke kleur van de Land Rover Defender komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Land Rover Defender er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Groen80428,92%
Zwart61422,09%
Grijs55319,89%
Blauw2769,93%
Wit2639,46%
Bruin1334,78%
Rood592,12%
Oranje321,15%
Geel210,76%
Beige190,68%
Crème60,22%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Land Rover Defender er per zuinigheidslabel in de RDW data van 9 december 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A10%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G90%
Onbekend2.770100%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo