Land Rover Range Rover Evoque: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Land Rover Range Rover EvoqueModel gegevens
Aantal actieve registraties9.893
Jaren eerste toelating1985 t/m 2023
Aantal verkocht (2011 t/m 2023)6.163
Meest voorkomende kleurZwart
Meest voorkomende brandstofOnbekend
Gemiddelde catalogusprijs€71.260
Gemiddeldvermogen131 kW / 178 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Land Rover Range Rover Evoque.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Land Rover Range Rover Evoque verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Land Rover Range Rover Evoque per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met augustus 2023. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Land Rover Range Rover Evoque in deze periode is 31 per maand.

Land Rover Range Rover Evoque verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Land Rover Range Rover Evoque per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Land Rover Range Rover Evoque voor de jaren 2011 tot en met 2023. In totaal zijn er in deze periode 6.163 exemplaren van de Land Rover Range Rover Evoque verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 474 per jaar. De gegevens voor 2023 bevatten de verkoopcijfers tot en met augustus.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Land Rover Range Rover Evoque per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2023. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Range Rover Evoque dat op 15 september 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Range Rover Evoque dat op 15 september 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Range Rover Evoque dat op 15 september 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Land Rover Range Rover Evoque die op 15 september 2023 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Zwart is de meest voorkomende kleur van Land Rover Range Rover Evoque. Er zijn momenteel 3.067 auto's van de Land Rover Range Rover Evoque die in het zwart rondrijden. Dat is 31% van het totaal.

Advertentie:

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Land Rover Range Rover Evoque. Het betreft alle Land Rover Range Rover Evoque personenauto's die op 15 september 2023 een geldig kenteken hebben.

Onbekend is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Land Rover Range Rover Evoque rondrijden. Er zijn momenteel 7.573 auto's van Land Rover Range Rover Evoque met onbekend als energiebron. Dat is 77% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Land Rover Range Rover Evoque (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2023 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Land Rover Range Rover Evoque komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 9.140 auto's van Land Rover Range Rover Evoque met stationwagen als type carrosserie (dat is 92%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de Land Rover Range Rover Evoque

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Land Rover Range Rover Evoque. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Onbekend7.57377%
Diesel1.45315%
Benzine8118,2%
Benzine+Elektriciteit470,48%
Benzine+LPG50,05%
Diesel+Elektriciteit40,04%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Land Rover Range Rover Evoque rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2023. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet3023,05%
Coupé3713,75%
Hatchback50,05%
MPV550,56%
Onbekend190,19%
Pick-uptruck00,00%
Sedan10,01%
Stationwagen9.14092%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Land Rover Range Rover Evoque het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover Evoque er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2023. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
3.01.41714%
4.08.47386%
6.010,01%
8.020,02%

Met hoeveel cilinders komt de Land Rover Range Rover Evoque het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover Evoque er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2023. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20234674,72%
20224574,62%
20214094,13%
20206376,4%
20196897%
20186116,2%
20171.02510%
20161.16912%
20158258,3%
20148688,8%
20139269,4%
20121.53716%
20112702,73%
201010,01%
199410,01%
198510,01%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Land Rover Range Rover Evoque. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2023. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram00,00%
1.100-1.200 kilogram00,00%
1.200-1.300 kilogram00,00%
1.300-1.400 kilogram10,01%
1.400-1.500 kilogram00,00%
1.500-1.750 kilogram6.98271%
1.750-2.000 kilogram1.36214%
2.000-2.500 kilogram1.54716%
2.500+ kilogram10,01%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover Evoque er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2023 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Land Rover Range Rover Evoque geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Zwart3.06731%
Grijs3.03831%
Wit2.21722%
Rood5055,1%
Blauw4104,14%
Bruin3974,01%
Groen860,87%
Beige660,67%
Geel560,57%
Oranje500,51%
Paars10,01%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Land Rover Range Rover Evoque komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover Evoque er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2023. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE9.80199%
LAND ROVEREVOQUE330,33%
LAND ROVEREVOQUE 2.070,07%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE SI460,06%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE 2.050,05%
LAND ROVERRR EVOQUE 2.050,05%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE SE40,04%
LAND ROVERRange Rover Evoque30,03%
LAND ROVERLAND ROVER EVOQUE20,02%
LAND ROVERLAND ROVER RR EVOQUE 2.020,02%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE HSE20,02%
LAND ROVERRR EVOQUE SI420,02%
LAND ROVEREVOQUE 2 010,01%
LAND ROVEREVOQUE P20010,01%
LAND ROVEREVOQUE S1410,01%
LAND ROVEREVOQUE SI 410,01%
LAND ROVEREVOQUE TD410,01%
LAND ROVEREVOQUE2. 010,01%
LAND ROVEREvoque10,01%
LAND ROVERLAND ROVER RANGE ROVER EVOQUE10,01%
LAND ROVERLAND ROVER RR EVOQUE 2.0C10,01%
LAND ROVERLAND-ROVER RR EVOQUE2.010,01%
LAND ROVERR ROVER VOGUE TDI SE AUTO10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER ENVOQUE10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE 2 2 D STW AUT10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE DYNAMIC SD410,01%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE MODEL YEAR 201310,01%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE SD410,01%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUE TD410,01%
LAND ROVERRANGE ROVER EVOQUUE SI410,01%
LAND ROVERRANGE ROVER EVQUE TD410,01%
LAND ROVERRANGEROVER VOGUE10,01%
LAND ROVERRR EVOQUE 2.210,01%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Land Rover Range Rover Evoque. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2023. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Zwart3.06731%
Grijs3.03831%
Wit2.21722%
Rood5055,1%
Blauw4104,14%
Bruin3974,01%
Groen860,87%
Beige660,67%
Geel560,57%
Oranje500,51%
Paars10,01%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Land Rover Range Rover Evoque komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover Evoque er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2023.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend9.893100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover Evoque er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2023 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo