Land Rover Range Rover: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Land Rover Range RoverModel gegevens
Aantal actieve registraties7.427
Jaren eerste toelating1958 t/m 2023
Aantal verkocht (1998 t/m 2023)7.899
Meest voorkomende kleurZwart
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€179.298
Gemiddeldvermogen185 kW / 253 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Land Rover Range Rover.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Land Rover Range Rover verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Land Rover Range Rover per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met november 2023. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Land Rover Range Rover in deze periode is 21 per maand.

Land Rover Range Rover verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Land Rover Range Rover per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Land Rover Range Rover voor de jaren 1998 tot en met 2023. In totaal zijn er in deze periode 7.899 exemplaren van de Land Rover Range Rover verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 304 per jaar. De gegevens voor 2023 bevatten de verkoopcijfers tot en met november.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Land Rover Range Rover per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 3 december 2023. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Range Rover dat op 3 december 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Range Rover dat op 3 december 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Land Rover Range Rover dat op 3 december 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Land Rover Range Rover die op 3 december 2023 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Zwart is de meest voorkomende kleur van Land Rover Range Rover. Er zijn momenteel 2.178 auto's van de Land Rover Range Rover die in het zwart rondrijden. Dat is 29% van het totaal.

Advertentie:

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Land Rover Range Rover. Het betreft alle Land Rover Range Rover personenauto's die op 3 december 2023 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Land Rover Range Rover rondrijden. Er zijn momenteel 2.831 auto's van Land Rover Range Rover met benzine als energiebron. Dat is 38% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Land Rover Range Rover (gegevens op basis van de personenauto's die op 3 december 2023 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Land Rover Range Rover komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 6.523 auto's van Land Rover Range Rover met stationwagen als type carrosserie (dat is 88%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de Land Rover Range Rover

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Land Rover Range Rover. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine2.83138%
Diesel2.25730%
Benzine+Elektriciteit1.24117%
Benzine+LPG92712%
Diesel+Elektriciteit951,28%
LPG730,98%
Onbekend20,03%
Elektriciteit10,01%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
Benzine+LNG+LPG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Land Rover Range Rover rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 3 december 2023. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet200,27%
Coupé10,01%
Hatchback320,43%
MPV00,00%
Multipurpose vehicle (MPV)2733,68%
Onbekend5707,7%
Pick-uptruck00,00%
Sedan80,11%
Stationwagen6.52388%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Land Rover Range Rover het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 3 december 2023. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)10,01%
4.06879,3%
5.090,12%
6.01.90726%
8.04.82265%
Onbekend10,01%

Met hoeveel cilinders komt de Land Rover Range Rover het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 3 december 2023. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20237029,5%
20221732,33%
20211291,74%
20202753,70%
20193194,30%
20183795,1%
20171952,63%
20161842,48%
20151802,42%
20142062,77%
20133504,71%
2012761,02%
20111331,79%
20101101,48%
2009781,05%
20081211,63%
20071702,29%
20062263,04%
20052483,34%
20041952,63%
20032693,62%
20023214,32%
20011021,37%
20001071,44%
19991381,86%
1998951,28%
1997540,73%
1996510,69%
1995590,79%
1994520,70%
1993600,81%
1992380,51%
1991280,38%
1990340,46%
1989290,39%
1988210,28%
1987640,86%
19861271,71%
1985971,31%
19841021,37%
1983941,27%
1982851,14%
1981680,92%
1980570,77%
1979650,88%
1978650,88%
1977310,42%
1976560,75%
1975781,05%
1974931,25%
19731552,09%
19721311,76%
19711331,79%
197090,12%
196510,01%
196230,04%
196110,01%
196010,01%
195930,04%
195810,01%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Land Rover Range Rover. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 3 december 2023. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram10,01%
1.100-1.200 kilogram00,00%
1.200-1.300 kilogram10,01%
1.300-1.400 kilogram50,07%
1.400-1.500 kilogram80,11%
1.500-1.750 kilogram460,62%
1.750-2.000 kilogram1.96426%
2.000-2.500 kilogram3.11942%
2.500+ kilogram2.28331%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 3 december 2023 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Land Rover Range Rover geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Zwart2.17829%
Grijs1.83425%
Blauw1.18616%
Groen1.12915%
Wit3424,60%
Bruin2493,35%
Geel2182,94%
Rood1722,32%
Beige821,10%
Oranje220,30%
Paars120,16%
Diversen20,03%
Crème10,01%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Land Rover Range Rover komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 3 december 2023. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
LAND ROVERRANGE ROVER5.66876%
ROVERRANGE ROVER97213%
LAND ROVERRANGE ROVER U9881,19%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.6 V8771,04%
ROVERRANGE ROVER AUTOMATIC660,89%
LAND ROVERRANGE ROVER LSE U9520,70%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.4 V8460,62%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.0 V8270,36%
LAND ROVERRANGE ROVER 2.5 TD220,30%
LAND ROVERRANGEROVER 4.4 V8210,28%
LAND ROVERRANGEROVER190,26%
LAND ROVERRANGE ROVER CLASSIC170,23%
ROVERRANGE ROVER AUTO130,18%
LAND ROVERRANGE ROVER S SC130,18%
LAND ROVERRANGEROVER S SC130,18%
LAND ROVERRANGE ROVER HSE120,16%
LAND ROVERRANGE ROVER K6100,13%
LAND ROVERRANGE ROVER S/C100,13%
ROVERRANGE-ROVER90,12%
LAND ROVERRANGE ROVER AUTO70,09%
LAND ROVERRANGE ROVER S70,09%
LAND ROVERRANGE ROVER TDI70,09%
LAND ROVERRANGE-ROVER60,08%
ROVERRANGEROVER60,08%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.450,07%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.4V850,07%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.6I50,07%
LAND ROVERRANGE ROVER S4.450,07%
LAND ROVERRANGE ROVER VOGUE50,07%
LAND ROVERRANGEROVER 4.4V850,07%
LAND ROVERROVER50,07%
LAND ROVERVOGUE50,07%
LAND ROVERLAND ROVER RANGE ROV40,05%
LAND ROVERRANGE ROVER EFI AUTO40,05%
Land RoverOverige types781,05%
LAND ROVERRANGE ROVER 3.0 TD30,04%
LAND ROVERRANGE ROVER 3.0TD30,04%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.630,04%
ROVERRANGE ROVER AUTOMAAT30,04%
LAND ROVERRANGE ROVER COMMERCIAL30,04%
LAND ROVERRANGE ROVER EFI30,04%
LAND ROVERRANGE ROVER SUPERCHARGED30,04%
LAND ROVERRANGE ROVER VOGUE EFI30,04%
LAND ROVERRANGE ROVER VOGUE SE A30,04%
LAND ROVERRANGEROVER 4 4 V830,04%
LAND ROVERREGULAR30,04%
LAND ROVERLAND ROVER RANGE ROVER20,03%
LAND ROVERLAND ROVER RANGEROVER S SC20,03%
LAND ROVERLANDROVER RANGE LM20,03%
LAND ROVERRANG ROVER20,03%
LAND ROVERRANGE ROVE20,03%
LAND ROVERRANGE ROVER 3.920,03%
LAND ROVERRANGE ROVER 4 6 I20,03%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.020,03%
LAND ROVERRANGE ROVER 4.220,03%
ROVERRANGE ROVER 5 DOOR SALOON20,03%
ROVERRANGE ROVER AUT20,03%
ROVERRANGE ROVER AUT.20,03%
ROVERRANGE ROVER CABRIOLET20,03%
LAND ROVERRANGE ROVER ESTATE20,03%
LAND ROVERRANGE ROVER LSE20,03%
LAND ROVERRANGE ROVER SVR20,03%
LAND ROVERRANGE ROVER VOQUE20,03%
ROVERRANGER ROVER20,03%
LAND ROVERRANGEROVER 3.0TD20,03%
LAND ROVERRANGEROVER S20,03%
LAND ROVERRANGEROVER S5LSC20,03%
LAND ROVERROVER RANGE20,03%
LAND ROVERLAND ROVER RANGE ROVER S SC10,01%
LAND ROVERLAND ROVER RANGE ROVER S/C10,01%
LAND ROVERLAND ROVER RANGEROVER 4.4 V810,01%
LAND ROVERLAND ROVER RANGEROVER 4.4810,01%
LAND ROVERLAND ROVER RANGEROVER4.4V810,01%
LAND ROVERLAND-ROVER RANGE ROVER 4.4 V810,01%
LAND ROVERLAND-ROVER RANGER ROVER S/C10,01%
LAND ROVERLAND-ROVER RANGEROVER 4.4 V810,01%
LAND ROVERLAND-ROVER RANGEROVER 4.6I10,01%
LAND ROVERLAND-ROVER RANGEROVER 5.0SC10,01%
LAND ROVERLANDROVER RANGE ROVER 4.4 810,01%
LAND ROVERLANDROVER RANGE ROVER 4.4 V810,01%
LAND ROVERLANDROVER RANGER10,01%
LAND ROVERRANG ROVER 4.6 HSE10,01%
ROVERRANGE10,01%
LAND ROVERRANGE OVER10,01%
LAND ROVERRANGE ROER10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER (AMERICA) 9010,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 2.4 SPORT10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 25.TD10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 310,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 3.0 OTD10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 3.0 TD610,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 3.5L10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 3.9 AUT.10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 35200010,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 3910,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 4 2 AUT10,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 4 410,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 4 4 V810,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 4 4V810,01%
LAND ROVERRANGE ROVER 4 6HSE10,01%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Land Rover Range Rover die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 3 december 2023. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Zwart2.17829%
Grijs1.83425%
Blauw1.18616%
Groen1.12915%
Wit3424,60%
Bruin2493,35%
Geel2182,94%
Rood1722,32%
Beige821,10%
Oranje220,30%
Paars120,16%
Diversen20,03%
Crème10,01%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Land Rover Range Rover komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 3 december 2023.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidsclassificatieAantal RDWPercentage
A90012%
B80,11%
C2673,59%
D3024,07%
E2543,42%
F5177%
G1.67623%
Onbekend3.50347%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Land Rover Range Rover er per zuinigheidslabel in de RDW data van 3 december 2023 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo