Mercedes-Benz B-Klasse: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Mercedes-Benz B-KlasseModel gegevens
Aantal actieve registraties46.561
Jaren eerste toelating2004 t/m 2023
Aantal verkocht (2005 t/m 2023)36.676
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€38.662
Gemiddeldvermogen91 kW / 124 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Mercedes-Benz B-Klasse.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Mercedes-Benz B-Klasse verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met april 2023. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse in deze periode is 84 per maand.

Mercedes-Benz B-Klasse verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Mercedes-Benz B-Klasse voor de jaren 2005 tot en met 2023. In totaal zijn er in deze periode 36.676 exemplaren van de Mercedes-Benz B-Klasse verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 1.930 per jaar. De gegevens voor 2023 bevatten de verkoopcijfers tot en met april.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 5 mei 2023. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse dat op 5 mei 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse dat op 5 mei 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse dat op 5 mei 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Mercedes-Benz B-Klasse die op 5 mei 2023 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Mercedes-Benz B-Klasse. Er zijn momenteel 22.574 auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse die in het grijs rondrijden. Dat is 48% van het totaal.

Advertentie:

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Mercedes-Benz B-Klasse. Het betreft alle Mercedes-Benz B-Klasse personenauto's die op 5 mei 2023 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Mercedes-Benz B-Klasse rondrijden. Er zijn momenteel 38.749 auto's van Mercedes-Benz B-Klasse met benzine als energiebron. Dat is 83% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Mercedes-Benz B-Klasse (gegevens op basis van de personenauto's die op 5 mei 2023 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Mercedes-Benz B-Klasse komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 46.141 auto's van Mercedes-Benz B-Klasse met stationwagen als type carrosserie (dat is 99%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de Mercedes-Benz B-Klasse

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Mercedes-Benz B-Klasse. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine38.74983%
Diesel6.45914%
Benzine+Elektriciteit6411,38%
Elektriciteit3900,84%
Benzine+LPG1520,33%
CNG1370,29%
Benzine+CNG330,07%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LPG00,00%
Onbekend00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 5 mei 2023. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet00,00%
Coupé00,00%
Hatchback2850,61%
MPV760,16%
Onbekend460,10%
Pick-uptruck00,00%
Sedan130,03%
Stationwagen46.14199%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Mercedes-Benz B-Klasse het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 5 mei 2023. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)440%
4.046.16999%
Onbekend3481%

Met hoeveel cilinders komt de Mercedes-Benz B-Klasse het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 5 mei 2023. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20233680,79%
20227061,52%
20211.0302,21%
20201.8083,88%
20192.5855,6%
20182.3765,1%
20172.4785,3%
20162.6835,8%
20152.6445,7%
20142.8156%
20133.6687,9%
20125.27811%
20112.2864,91%
20102.6095,6%
20092.1774,68%
20082.6795,8%
20073.0286,5%
20063.3887,3%
20051.9524,19%
200430,01%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Mercedes-Benz B-Klasse. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 5 mei 2023. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram00,00%
1.100-1.200 kilogram9642,07%
1.200-1.300 kilogram18.79640%
1.300-1.400 kilogram23.02649%
1.400-1.500 kilogram2.2694,87%
1.500-1.750 kilogram1.5053,23%
1.750-2.000 kilogram10,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 5 mei 2023 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Mercedes-Benz B-Klasse geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs22.57448%
Zwart12.93028%
Wit4.71410%
Blauw4.0968,8%
Bruin6981,50%
Rood5951,28%
Onbekend4310,93%
Beige2600,56%
Geel950,20%
Paars910,20%
Groen750,16%
Crème10,00%
Diversen10,00%
Oranje00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Mercedes-Benz B-Klasse komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 5 mei 2023. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
MERCEDES-BENZB 18019.63742%
MERCEDES-BENZB 2008.00617%
MERCEDES-BENZB 1705.12911%
MERCEDES-BENZB 180 CDI3.0106,5%
MERCEDES-BENZB 1602.6015,6%
MERCEDES-BENZB 1501.6333,51%
MERCEDES-BENZB 200 TURBO1.0012,15%
MERCEDES-BENZB 200 CDI9432,03%
MERCEDES-BENZB 180 D8921,92%
MERCEDES-BENZB 200 D8721,87%
MERCEDES-BENZB 250 E7551,62%
MERCEDES-BENZB 220 D5841,25%
MERCEDES-BENZB 2504340,93%
MERCEDES-BENZB 2201720,37%
MERCEDES-BENZB 220 4MATIC1490,32%
MERCEDES-BENZELECTRIC DRIVE1440,31%
MERCEDES-BENZB 250 e750,16%
MERCEDES-BENZB 250 4MATIC720,15%
MERCEDES-BENZB 220 CDI670,14%
MERCEDES-BENZB-KLASSE540,12%
MERCEDES-BENZB 200 NATURAL GAS530,11%
MERCEDES-BENZB 180 NGT480,10%
MERCEDES-BENZB 200 C440,09%
MERCEDES-BENZB200290,06%
MERCEDES-BENZB 170 NGT280,06%
MERCEDES-BENZB 160 D140,03%
MERCEDES-BENZB 160 CDI110,02%
MERCEDES-BENZB 220 D 4MATIC110,02%
MERCEDES-BENZB180110,02%
MERCEDES-BENZB 200 D 4MATIC90,02%
MERCEDES-BENZB200 TURBO90,02%
MERCEDES-BENZB15080,02%
MERCEDES-BENZB17080,02%
MERCEDES-BENZB-CLASS60,01%
MERCEDES-BENZB 200 CDI 4MATIC50,01%
MERCEDES-BENZB 220 CDI 4MATIC30,01%
MERCEDES-BENZB200 CDI30,01%
MERCEDES-BENZB20,00%
MERCEDES-BENZB 180 d20,00%
MERCEDES-BENZB180 CDI20,00%
MERCEDES-BENZB25020,00%
MERCEDES-BENZMERCEDES B180CDI20,00%
MERCEDES-BENZMERCEDES B20020,00%
MERCEDES-BENZMERCEDES B200CDI20,00%
MERCEDES-BENZB 020010,00%
MERCEDES-BENZB 180 CD110,00%
MERCEDES-BENZB 180CDI10,00%
MERCEDES-BENZB 200 NATURAL GAS DRIVE10,00%
MERCEDES-BENZB 200 T10,00%
MERCEDES-BENZB 250 4 MATIC10,00%
MERCEDES-BENZB-KLASSE 220D10,00%
MERCEDES-BENZB180 D10,00%
MERCEDES-BENZB180CDI10,00%
MERCEDES-BENZB180D10,00%
MERCEDES-BENZB180d10,00%
MERCEDES-BENZB220 4M10,00%
MERCEDES-BENZHOOIWAGEN10,00%
MERCEDES-BENZMERCEDES B-KLASSE10,00%
MERCEDES-BENZMERCEDES B15010,00%
MERCEDES-BENZMERCEDES B17010,00%
MERCEDES-BENZMERCEDES-BENZ B15010,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Mercedes-Benz B-Klasse. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 5 mei 2023. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs22.57448%
Zwart12.93028%
Wit4.71410%
Blauw4.0968,8%
Bruin6981,50%
Rood5951,28%
Onbekend4310,93%
Beige2600,56%
Geel950,20%
Paars910,20%
Groen750,16%
Crème10,00%
Diversen10,00%
Oranje00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Mercedes-Benz B-Klasse komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 5 mei 2023.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend46.561100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mercedes-Benz B-Klasse er per zuinigheidslabel in de RDW data van 5 mei 2023 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo