Mercedes-Benz E-Klasse: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Mercedes-Benz E-Klasse in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Mercedes-Benz E-Klasse. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Mercedes-Benz E-Klasse in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Mercedes-Benz E-Klasse. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Mercedes-Benz E-KlasseModel gegevens
Aantal actieve registraties39.935
Jaren eerste toelating1936 t/m 2022
Aantal verkocht (1993 t/m 2022)74.196
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€73.636
Gemiddeldvermogen145 kW / 198 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Mercedes-Benz E-Klasse.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Mercedes-Benz E-Klasse verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met augustus 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse in deze periode is 57 per maand.

Mercedes-Benz E-Klasse verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Mercedes-Benz E-Klasse voor de jaren 1993 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 74.196 exemplaren van de Mercedes-Benz E-Klasse verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 2.473 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met augustus. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Mercedes-Benz E-Klasse die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Mercedes-Benz E-Klasse. Er zijn momenteel 18.729 auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse die in het grijs rondrijden. Dat is 47% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Mercedes-Benz E-Klasse. Het betreft alle Mercedes-Benz E-Klasse personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Mercedes-Benz E-Klasse rondrijden. Er zijn momenteel 19.033 auto's van Mercedes-Benz E-Klasse met benzine als energiebron. Dat is 48% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Mercedes-Benz E-Klasse (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Mercedes-Benz E-Klasse komt in Nederland het vaakst voor als Sedan: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 24.321 auto's van Mercedes-Benz E-Klasse met sedan als type carrosserie (dat is 61%).

Tabellen met gegevens voor de Mercedes-Benz E-Klasse

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Mercedes-Benz E-Klasse. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine19.03347,66%
Diesel17.12742,89%
Benzine+Elektriciteit2.6166,55%
Diesel+Elektriciteit7191,80%
Benzine+LPG4041,01%
Benzine+CNG260,07%
CNG70,02%
LPG20,01%
Alcohol10,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet2.7206,81%
Coupé2.3125,79%
Hatchback70,02%
MPV10,00%
Onbekend2800,70%
Pick-uptruck00,00%
Sedan24.32160,90%
Stationwagen10.29425,78%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Mercedes-Benz E-Klasse het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.024.69361,83%
5.08782,20%
6.012.39031,03%
8.01.9734,94%
12.010,00%

Met hoeveel cilinders komt de Mercedes-Benz E-Klasse het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20223290,82%
20218882,22%
20201.0562,64%
20191.7824,46%
20182.4476,13%
20172.8947,25%
20162.8327,09%
20151.3793,45%
20141.6524,14%
20132.0165,05%
20121.7284,33%
20112.2835,72%
20102.7596,91%
20091.7084,28%
20086341,59%
20071.0612,66%
20061.3143,29%
20051.4113,53%
20041.9434,87%
20032.1545,39%
20021.3663,42%
20014411,10%
20004971,24%
19994961,24%
19985891,47%
19973840,96%
19963810,95%
19953880,97%
19943720,93%
19932130,53%
1992650,16%
1991290,07%
1990220,06%
1989250,06%
1988230,06%
1987420,11%
19862200,55%
19851040,26%
198310,00%
197410,00%
194210,00%
193930,01%
193810,00%
193610,00%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Mercedes-Benz E-Klasse. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram00,00%
1.100-1.200 kilogram20,01%
1.200-1.300 kilogram750,19%
1.300-1.400 kilogram8722,18%
1.400-1.500 kilogram1.9784,95%
1.500-1.750 kilogram31.05177,75%
1.750-2.000 kilogram5.61814,07%
2.000-2.500 kilogram3370,84%
2.500+ kilogram20,01%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Mercedes-Benz E-Klasse geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs18.72946,90%
Zwart12.61331,58%
Blauw4.20910,54%
Wit1.9844,97%
Groen8592,15%
Bruin6071,52%
Rood4331,08%
Beige1720,43%
Paars1150,29%
Crème1110,28%
Geel920,23%
Diversen40,01%
Onbekend30,01%
Oranje20,01%
Rose20,01%

Welke kleur van de Mercedes-Benz E-Klasse komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
MERCEDES-BENZE 2006.04515,14%
MERCEDES-BENZE 220 CDI2.9927,49%
MERCEDES-BENZE 220 D2.7396,86%
MERCEDES-BENZE 200 CDI2.0595,16%
MERCEDES-BENZE 2401.9124,79%
MERCEDES-BENZE 200 D1.4593,65%
MERCEDES-BENZE 200 CGI1.3923,49%
MERCEDES-BENZE 320 CDI1.3673,42%
MERCEDES-BENZE 200 KOMPRESSOR1.2733,19%
MERCEDES-BENZE 350 CDI1.0072,52%
MERCEDES-BENZE 350 CGI9872,47%
MERCEDES-BENZE 3209682,42%
MERCEDES-BENZE 350 E7972,00%
MERCEDES-BENZE 2507691,93%
MERCEDES-BENZE 2806671,67%
MERCEDES-BENZE 250 CGI6611,66%
MERCEDES-BENZE 270 CDI6561,64%
MERCEDES-BENZE 280 CDI6501,63%
MERCEDES-BENZE 3506071,52%
MERCEDES-BENZE 300 E6041,51%
MERCEDES-BENZE 220 BLUETEC5701,43%
MERCEDES-BENZE 5005581,40%
MERCEDES-BENZE 250 CDI5211,30%
MERCEDES-BENZE 300 BLUETEC HYBRID5101,28%
MERCEDES-BENZE 350 D4371,09%
MERCEDES-BENZE 3003810,95%
MERCEDES-BENZE 200 BLUETEC3580,90%
MERCEDES-BENZE 350 BLUETEC3080,77%
MERCEDES-BENZE 55 AMG2730,68%
MERCEDES-BENZAMG E 63 S2650,66%
MERCEDES-BENZE 400 4MATIC2550,64%
MERCEDES-BENZ300 E2230,56%
MERCEDES-BENZE 300 DE2190,55%
MERCEDES-BENZE 300 TURBODIESEL2070,52%
MERCEDES-BENZE 350 CDI 4MATIC1720,43%
MERCEDES-BENZE 2301640,41%
MERCEDES-BENZE 300 CDI1620,41%
MERCEDES-BENZE 320 4-MATIC1450,36%
MERCEDES-BENZE 350 4MATIC1450,36%
MERCEDES-BENZE 4001410,35%
MERCEDES-BENZAMG E 43 4MATIC1330,33%
MERCEDES-BENZAMG E 53 4MATIC1210,30%
MERCEDES-BENZE-KLASSE1130,28%
MERCEDES-BENZE 4301040,26%
MERCEDES-BENZE 350 BLUETEC 4MATIC1020,26%
MERCEDES-BENZE 63 AMG970,24%
MERCEDES-BENZE 450 4MATIC930,23%
MERCEDES-BENZE 300 BLUETEC860,22%
MERCEDES-BENZE 500 4MATIC800,20%
MERCEDES-BENZE 220 D 4MATIC ALLTERRAIN780,20%
MERCEDES-BENZE 200 SEDAN730,18%
MERCEDES-BENZE320690,17%
MERCEDES-BENZE 200 CABRIOLET680,17%
MERCEDES-BENZE 400 D 4 MATIC670,17%
MERCEDES-BENZE 250 DIESEL SEDAN OXYKAT580,15%
MERCEDES-BENZE 320 CDI 4MATIC570,14%
MERCEDES-AMGE63 AMG520,13%
MERCEDES-BENZE 500 4-MATIC510,13%
MERCEDES-BENZE 220 CABRIOLET500,13%
MERCEDES-BENZ124490,12%
MERCEDES-BENZ300E K6490,12%
MERCEDES-BENZE 290 TURBODIESEL490,12%
MERCEDES-BENZE 400 CDI460,12%
MERCEDES-BENZ300E U9450,11%
MERCEDES-BENZE 220 D 4MATIC440,11%
MERCEDES-BENZE 280 4-MATIC440,11%
MERCEDES-BENZE 420 CDI440,11%
MERCEDES-BENZE 250 CDI 4MATIC430,11%
MERCEDES-BENZ300E410,10%
MERCEDES-BENZE 200 4MATIC410,10%
MERCEDES-BENZE 280 KOMBI400,10%
MERCEDES-BENZE500400,10%
MERCEDES-AMGE63 AMG 4MATIC400,10%
MERCEDES-BENZE 300 4MATIC360,09%
MERCEDES-BENZE 320 SEDAN360,09%
MERCEDES-BENZE 280 SEDAN350,09%
MERCEDES-BENZE 350 D 4MATIC350,09%
MERCEDES-BENZE 220 CABRIOLET E2340,09%
MERCEDES-BENZE-CLASS340,09%
MERCEDES-BENZE 220 SEDAN330,08%
MERCEDES-BENZ300 E U9310,08%
MERCEDES-BENZE 200 DIESEL SEDAN OXYKAT310,08%
MERCEDES-BENZE 250 BLUETEC310,08%
MERCEDES-BENZ210 035300,08%
MERCEDES-BENZE 280 4MATIC300,08%
MERCEDES-BENZ210 072/AMG290,07%
MERCEDES-BENZE 200 SEDAN E2280,07%
MERCEDES-BENZE 300 DIESEL SEDAN280,07%
MERCEDES-BENZE 300 DIESEL KOMBI OXYKAT270,07%
MERCEDES-BENZE55 AMG270,07%
MERCEDES-BENZ210 017260,07%
MERCEDES-BENZ210 055260,07%
MERCEDES-BENZE 220 KOMBI260,07%
MERCEDES-BENZE 300 DIESEL SEDAN OXYKAT260,07%
MERCEDES-BENZE 320 KOMBI260,07%
MERCEDES-BENZ210 020250,06%
MERCEDES-BENZE 200 NGT250,06%
MERCEDES-BENZE 220 DIESEL250,06%
MERCEDES-BENZE 220 SEDAN E2250,06%
MERCEDES-BENZE 230 SEDAN250,06%
Mercedes-BenzOverige types1.3533,39%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Mercedes-Benz E-Klasse die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs18.72946,90%
Zwart12.61331,58%
Blauw4.20910,54%
Wit1.9844,97%
Groen8592,15%
Bruin6071,52%
Rood4331,08%
Beige1720,43%
Paars1150,29%
Crème1110,28%
Geel920,23%
Diversen40,01%
Onbekend30,01%
Oranje20,01%
Rose20,01%

Welke kleur van de Mercedes-Benz E-Klasse komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend39.935100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo