Mercedes-Benz E-Klasse: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Mercedes-Benz E-KlasseModel gegevens
Aantal actieve registraties43.373
Jaren eerste toelating1936 t/m 2024
Aantal verkocht (1993 t/m 2024)74.767
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€74.936
Gemiddeldvermogen146 kW / 199 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Mercedes-Benz E-Klasse.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Mercedes-Benz E-Klasse verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met februari 2024. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse in deze periode is 48 per maand.

Mercedes-Benz E-Klasse verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Mercedes-Benz E-Klasse voor de jaren 1993 tot en met 2024. In totaal zijn er in deze periode 74.767 exemplaren van de Mercedes-Benz E-Klasse verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 2.336 per jaar. De gegevens voor 2024 bevatten de verkoopcijfers tot en met februari.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 4 maart 2024. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse dat op 4 maart 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse dat op 4 maart 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse dat op 4 maart 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Mercedes-Benz E-Klasse die op 4 maart 2024 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Mercedes-Benz E-Klasse. Er zijn momenteel 20.288 auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse die in het grijs rondrijden. Dat is 47% van het totaal.

Advertentie:

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Mercedes-Benz E-Klasse. Het betreft alle Mercedes-Benz E-Klasse personenauto's die op 4 maart 2024 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Mercedes-Benz E-Klasse rondrijden. Er zijn momenteel 20.140 auto's van Mercedes-Benz E-Klasse met benzine als energiebron. Dat is 46% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Mercedes-Benz E-Klasse (gegevens op basis van de personenauto's die op 4 maart 2024 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Mercedes-Benz E-Klasse komt in Nederland het vaakst voor als Sedan: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 25.931 auto's van Mercedes-Benz E-Klasse met sedan als type carrosserie (dat is 60%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de Mercedes-Benz E-Klasse

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Mercedes-Benz E-Klasse. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine20.14046%
Diesel18.13342%
Benzine+Elektriciteit3.6638,4%
Diesel+Elektriciteit9492,19%
Benzine+LPG4381,01%
Benzine+CNG320,07%
Onbekend80,02%
CNG70,02%
LPG20,00%
Alcohol10,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
Benzine+LNG+LPG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 4 maart 2024. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet2.9806,9%
Coupé2.4505,6%
Hatchback80,02%
MPV00,00%
Multipurpose vehicle (MPV)170,04%
Onbekend3960,91%
Pick-uptruck00,00%
Sedan25.93160%
Stationwagen11.59127%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Mercedes-Benz E-Klasse het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 maart 2024. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.027.09362%
5.09222,13%
6.013.14830%
8.02.2095,1%
12.010,00%

Met hoeveel cilinders komt de Mercedes-Benz E-Klasse het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 maart 2024. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20241450,33%
20233470,80%
20226311,45%
20211.1992,76%
20201.2302,84%
20191.9924,59%
20182.6966,2%
20173.1127,2%
20162.9526,8%
20151.4433,33%
20141.7273,98%
20132.1144,87%
20121.7994,15%
20112.4105,6%
20102.9206,7%
20091.8014,15%
20087041,62%
20071.1382,62%
20061.3773,17%
20051.4613,37%
20042.0494,72%
20032.2535,2%
20021.4223,28%
20014591,06%
20005021,16%
19994891,13%
19986081,40%
19973850,89%
19964000,92%
19954160,96%
19943920,90%
19932210,51%
1992700,16%
1991310,07%
1990290,07%
1989260,06%
1988290,07%
1987450,10%
19862330,54%
19851070,25%
198310,00%
197810,00%
197410,00%
194210,00%
193930,01%
193810,00%
193610,00%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Mercedes-Benz E-Klasse. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 4 maart 2024. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram00,00%
1.100-1.200 kilogram20,00%
1.200-1.300 kilogram860,20%
1.300-1.400 kilogram9222,13%
1.400-1.500 kilogram2.0594,75%
1.500-1.750 kilogram32.88076%
1.750-2.000 kilogram6.75116%
2.000-2.500 kilogram6701,54%
2.500+ kilogram30,01%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 4 maart 2024 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Mercedes-Benz E-Klasse geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs20.28847%
Zwart13.75732%
Blauw4.56911%
Wit2.2035,1%
Groen9262,13%
Bruin6461,49%
Rood4571,05%
Beige1780,41%
Paars1220,28%
Crème1120,26%
Geel1010,23%
Diversen60,01%
Onbekend30,01%
Oranje30,01%
Rose20,00%

Welke kleur van de Mercedes-Benz E-Klasse komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 maart 2024. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
Mercedes-BenzOverige types1.7044,62%
MERCEDES-BENZE 220 CDI3.1408,5%
MERCEDES-BENZE 220 D2.9348%
MERCEDES-BENZE 200 CDI2.1555,8%
MERCEDES-BENZE 2401.9325,2%
MERCEDES-BENZE 200 D1.5744,27%
MERCEDES-BENZE 200 CGI1.4463,92%
MERCEDES-BENZE 320 CDI1.4223,86%
MERCEDES-BENZE 200 KOMPRESSOR1.3473,65%
MERCEDES-BENZE 350 CDI1.0562,87%
MERCEDES-BENZE 350 CGI1.0492,85%
MERCEDES-BENZE 300 E1.0112,74%
MERCEDES-BENZE 3201.0002,71%
MERCEDES-BENZE 350 E8392,28%
MERCEDES-BENZE 2508122,20%
MERCEDES-BENZE 2807121,93%
MERCEDES-BENZE 270 CDI6901,87%
MERCEDES-BENZE 250 CGI6881,87%
MERCEDES-BENZE 280 CDI6741,83%
MERCEDES-BENZE 3506621,80%
MERCEDES-BENZE 220 BLUETEC5861,59%
MERCEDES-BENZE 5005811,58%
MERCEDES-BENZE 250 CDI5501,49%
MERCEDES-BENZE 300 BLUETEC HYBRID5381,46%
MERCEDES-BENZE 350 D4581,24%
MERCEDES-BENZE 3004391,19%
MERCEDES-BENZE 200 BLUETEC3721,01%
MERCEDES-BENZAMG E 63 S3520,96%
MERCEDES-BENZE 300 DE3330,90%
MERCEDES-BENZE 350 BLUETEC3180,86%
MERCEDES-BENZE 400 4MATIC3000,81%
MERCEDES-BENZE 55 AMG2940,80%
MERCEDES-BENZ300 E2360,64%
MERCEDES-BENZE 300 TURBODIESEL2060,56%
MERCEDES-BENZAMG E 53 4MATIC1890,51%
MERCEDES-BENZE 350 CDI 4MATIC1750,47%
MERCEDES-BENZE 350 4MATIC1700,46%
MERCEDES-BENZE 2301680,46%
MERCEDES-BENZE 300 CDI1670,45%
MERCEDES-BENZAMG E 43 4MATIC1550,42%
MERCEDES-BENZE 320 4-MATIC1500,41%
MERCEDES-BENZE 4001470,40%
MERCEDES-BENZE 300 e1410,38%
MERCEDES-BENZE-KLASSE1410,38%
MERCEDES-BENZE 450 4MATIC1210,33%
MERCEDES-BENZE 63 AMG1110,30%
MERCEDES-BENZE 4301060,29%
MERCEDES-BENZE 350 BLUETEC 4MATIC1050,28%
MERCEDES-BENZE 300 BLUETEC930,25%
MERCEDES-BENZE 400 D 4 MATIC900,24%
MERCEDES-BENZE 500 4MATIC900,24%
MERCEDES-BENZE 220 D 4MATIC ALLTERRAIN850,23%
MERCEDES-BENZE320780,21%
MERCEDES-BENZE 200 CABRIOLET710,19%
MERCEDES-BENZE 200 SEDAN710,19%
MERCEDES-BENZE 250 DIESEL SEDAN OXYKAT640,17%
MERCEDES-BENZE 320 CDI 4MATIC600,16%
MERCEDES-BENZE 200 4MATIC580,16%
MERCEDES-BENZE 220 D 4MATIC560,15%
MERCEDES-AMGE63 AMG560,15%
MERCEDES-BENZE 500 4-MATIC540,15%
MERCEDES-BENZ124530,14%
MERCEDES-BENZ300E K6510,14%
MERCEDES-BENZE 220 CABRIOLET510,14%
MERCEDES-BENZE 400 CDI490,13%
MERCEDES-AMGE63 AMG 4MATIC490,13%
MERCEDES-BENZE 250 CDI 4MATIC480,13%
MERCEDES-BENZE 290 TURBODIESEL460,12%
MERCEDES-BENZE 300 E 4MATIC460,12%
MERCEDES-BENZ300E U9450,12%
MERCEDES-BENZE 420 CDI450,12%
MERCEDES-BENZE500440,12%
MERCEDES-BENZ300E430,12%
MERCEDES-BENZE 280 4-MATIC420,11%
MERCEDES-BENZE 280 KOMBI410,11%
MERCEDES-BENZE 300 4MATIC410,11%
MERCEDES-BENZE 350 D 4MATIC400,11%
MERCEDES-BENZ300 E U9380,10%
MERCEDES-BENZE 300 de380,10%
MERCEDES-BENZE-CLASS380,10%
MERCEDES-BENZE 200 DIESEL SEDAN OXYKAT370,10%
MERCEDES-BENZE 320 SEDAN370,10%
MERCEDES-BENZE 220 CABRIOLET E2340,09%
MERCEDES-BENZE 280 4MATIC340,09%
MERCEDES-BENZE 280 SEDAN340,09%
MERCEDES-BENZ210 035330,09%
MERCEDES-BENZAMG E 63330,09%
MERCEDES-BENZE 220 DIESEL330,09%
MERCEDES-BENZE 220 SEDAN330,09%
MERCEDES-BENZE 250 BLUETEC320,09%
MERCEDES-BENZE350320,09%
MERCEDES-BENZ210 072/AMG300,08%
MERCEDES-BENZE 300 D290,08%
MERCEDES-BENZE 63 AMG 4MATIC290,08%
MERCEDES-BENZE 200 SEDAN E2280,08%
MERCEDES-BENZE 300 DIESEL SEDAN280,08%
MERCEDES-BENZE 300 DIESEL SEDAN OXYKAT280,08%
MERCEDES-BENZE 320 KOMBI280,08%
MERCEDES-BENZ210 037270,07%
MERCEDES-BENZ210 055270,07%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Mercedes-Benz E-Klasse die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 4 maart 2024. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs20.28847%
Zwart13.75732%
Blauw4.56911%
Wit2.2035,1%
Groen9262,13%
Bruin6461,49%
Rood4571,05%
Beige1780,41%
Paars1220,28%
Crème1120,26%
Geel1010,23%
Diversen60,01%
Onbekend30,01%
Oranje30,01%
Rose20,00%

Welke kleur van de Mercedes-Benz E-Klasse komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 maart 2024.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidsclassificatieAantal RDWPercentage
A3.4467,9%
B8.06919%
C7.05516%
D6.65815%
E4.2509,8%
F1.1292,60%
G7951,83%
Onbekend11.97128%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mercedes-Benz E-Klasse er per zuinigheidslabel in de RDW data van 4 maart 2024 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: