Mercedes-Benz Overige modellen: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Mercedes-Benz Overige modellenModel gegevens
Aantal actieve registraties3.207
Jaren eerste toelating1927 t/m 2020
Aantal verkocht (2020 t/m 2022)6
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofDiesel
Gemiddelde catalogusprijs€114.975
Gemiddeldvermogen48 kW / 65 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Mercedes-Benz Overige modellen.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Mercedes-Benz Overige modellen verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van april 2020 tot en met oktober 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen in deze periode is 1 per maand.

Mercedes-Benz Overige modellen verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Mercedes-Benz Overige modellen voor de jaren 2020 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 6 exemplaren van de Mercedes-Benz Overige modellen verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 2 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 3 juli 2024. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen dat op 3 juli 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen dat op 3 juli 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen dat op 3 juli 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Mercedes-Benz Overige modellen die op 3 juli 2024 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Mercedes-Benz Overige modellen. Er zijn momenteel 525 auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen die in het grijs rondrijden. Dat is 16% van het totaal.

Advertentie:

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Mercedes-Benz Overige modellen. Het betreft alle Mercedes-Benz Overige modellen personenauto's die op 3 juli 2024 een geldig kenteken hebben.

Diesel is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Mercedes-Benz Overige modellen rondrijden. Er zijn momenteel 2.089 auto's van Mercedes-Benz Overige modellen met diesel als energiebron. Dat is 65% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Mercedes-Benz Overige modellen (gegevens op basis van de personenauto's die op 3 juli 2024 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Mercedes-Benz Overige modellen komt in Nederland het vaakst voor als Sedan: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 1.477 auto's van Mercedes-Benz Overige modellen met sedan als type carrosserie (dat is 46%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de Mercedes-Benz Overige modellen

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Mercedes-Benz Overige modellen. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Diesel2.08965%
Benzine1.02532%
Benzine+LPG662,06%
Onbekend200,62%
LPG40,12%
Elektriciteit20,06%
Benzine+Elektriciteit10,03%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
Benzine+LNG+LPG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 3 juli 2024. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00%
Cabriolet862,68%
Coupé220,69%
Hatchback200,62%
MPV00%
Multipurpose vehicle (MPV)852,65%
Onbekend98931%
Pick-uptruck20,06%
Sedan1.47746%
Stationwagen52616%
Truckstationwagon00%

Met welk type carrosserie komt de Mercedes-Benz Overige modellen het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 3 juli 2024. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)30,09%
3.010,03%
4.02.65983%
5.01223,80%
6.02166,7%
8.01996,2%
12.050,16%
Onbekend20,06%

Met hoeveel cilinders komt de Mercedes-Benz Overige modellen het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 3 juli 2024. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
2020100,31%
2019100,31%
201850,16%
201770,22%
201650,16%
201530,09%
201450,16%
201380,25%
201250,16%
201010,03%
200940,12%
2008100,31%
200760,19%
2006110,34%
2005230,72%
2004140,44%
200370,22%
200260,19%
2001100,31%
200070,22%
199990,28%
199870,22%
19971885,9%
19961454,52%
199590,28%
1994130,41%
1993682,12%
19921183,68%
1991772,40%
1990852,65%
1989682,12%
1988571,78%
1987862,68%
19862126,6%
19851454,52%
1984912,84%
19831705,3%
19822237%
19811464,55%
19801394,33%
19791273,96%
1978662,06%
1977872,71%
1976642,00%
1975672,09%
1974581,81%
1973561,75%
1972912,84%
1971772,40%
1970351,09%
1969321,00%
1968331,03%
1967882,74%
1966551,71%
1965150,47%
196420,06%
196330,09%
196210,03%
196120,06%
195920,06%
195840,12%
195710,03%
195620,06%
195520,06%
195320,06%
195230,09%
195110,03%
193920,06%
193820,06%
193720,06%
193640,12%
193510,03%
193410,03%
193310,03%
193210,03%
193010,03%
192910,03%
192810,03%
192710,03%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Mercedes-Benz Overige modellen. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 3 juli 2024. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00%
600-800 kilogram00%
800-900 kilogram00%
900-1.000 kilogram30,09%
1.000-1.100 kilogram100,31%
1.100-1.200 kilogram772,40%
1.200-1.300 kilogram57218%
1.300-1.400 kilogram1.66852%
1.400-1.500 kilogram2176,8%
1.500-1.750 kilogram2537,9%
1.750-2.000 kilogram1514,71%
2.000-2.500 kilogram2126,6%
2.500+ kilogram441,37%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 3 juli 2024 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Mercedes-Benz Overige modellen geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs52516%
Blauw51816%
Wit50816%
Groen46314%
Zwart38412%
Rood32310%
Beige2016,3%
Geel1454,52%
Bruin882,74%
Oranje290,90%
Crème100,31%
Paars80,25%
Onbekend40,12%
Diversen10,03%
Rose00%

Welke kleur van de Mercedes-Benz Overige modellen komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 3 juli 2024. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
MERCEDES-BENZ200 D1.26340%
MERCEDES-BENZ200D38112%
MERCEDES-BENZ202 0181454,63%
MERCEDES-BENZ240 TD1053,36%
MERCEDES-BENZ200 E U9822,62%
Mercedes-BenzOverige types2899,2%
MERCEDES-BENZ200 T662,11%
MERCEDES-BENZ460.2571,82%
MERCEDES-BENZ460.3551,76%
MERCEDES-BENZ201351,12%
MERCEDES-BENZ200 E E2310,99%
MERCEDES-BENZ600280,89%
MERCEDES-BENZ200 TD270,86%
MERCEDES-BENZ200 U9270,86%
MERCEDES-BENZ200 E260,83%
MERCEDES-BENZ107240,77%
MERCEDES-BENZ460190,61%
MERCEDES-BENZ200 K6180,58%
MERCEDES-BENZ200 TE U9170,54%
MERCEDES-BENZ200 D AUTOMATIC160,51%
MERCEDES-BENZ202 080160,51%
MERCEDES-BENZ463160,51%
MERCEDES-BENZ200 T ECE120,38%
MERCEDES-BENZ202 020120,38%
MERCEDES-BENZ202 083120,38%
MERCEDES-BENZ202 121110,35%
MERCEDES-BENZ245110,35%
MERCEDES-BENZ400 SE U9110,35%
MERCEDES-BENZ200E100,32%
MERCEDES-BENZ202 188100,32%
MERCEDES-BENZ16890,29%
MERCEDES-BENZ202 18290,29%
MERCEDES-BENZHO90,29%
MERCEDES-BENZ200E U980,26%
MERCEDES-BENZ200T80,26%
MERCEDES-BENZ400 E U980,26%
MERCEDES-BENZ400SE U980,26%
MERCEDES-BENZ56080,26%
MERCEDES-BENZ16370,22%
MERCEDES-BENZ16970,22%
MERCEDES-BENZ200 TE E270,22%
MERCEDES-BENZ240TD70,22%
MERCEDES-BENZCLASSE A70,22%
MERCEDES-BENZ200 TD-I60,19%
MERCEDES-BENZ202 02360,19%
MERCEDES-BENZ202 02860,19%
MERCEDES-BENZ903.660,19%
MERCEDES-BENZ10850,16%
MERCEDES-BENZ200 TE50,16%
MERCEDES-BENZ200T K650,16%
MERCEDES-BENZ200TE U950,16%
MERCEDES-BENZ400 SEL U950,16%
MERCEDES-BENZ460.2B50,16%
MERCEDES-BENZHUISKAMP E200 D50,16%
MERCEDES-BENZ1045 TURISMO FUNERARIO40,13%
MERCEDES-BENZ200 D OXYKAT40,13%
MERCEDES-BENZ200 GE40,13%
MERCEDES-BENZ200 N40,13%
MERCEDES-BENZ200D UNIVERSEEL40,13%
MERCEDES-BENZ202 02440,13%
MERCEDES-BENZ202 12840,13%
MERCEDES-BENZ42040,13%
MERCEDES-BENZ460-240,13%
MERCEDES-BENZ500E40,13%
MERCEDES-BENZ508D40,13%
MERCEDES-BENZ63940,13%
MERCEDES-BENZH040,13%
MERCEDES-BENZW12440,13%
MERCEDES-BENZ107 CABRIOLET30,10%
MERCEDES-BENZ163 ML 270 CDI30,10%
DAIMLER BENZ200 T30,10%
MERCEDES-BENZ200 T-I ECE30,10%
MERCEDES-BENZ200T-I ECE30,10%
MERCEDES-BENZ202 02230,10%
MERCEDES-BENZ20330,10%
MERCEDES-BENZ203 K30,10%
MERCEDES-BENZ400 E30,10%
MERCEDES-BENZ400 SE30,10%
MERCEDES-BENZ45030,10%
DAIMLER BENZ460.230,10%
MERCEDES-BENZ63830,10%
MERCEDES-BENZMERCEDES 300SE30,10%
MERCEDES-BENZMETRIS30,10%
MERCEDES-BENZSSK30,10%
MERCEDES-BENZ107 SL20,06%
MERCEDES-BENZ107-SERIE20,06%
MERCEDES-BENZ108 D20,06%
MERCEDES-BENZ200 D AUTOMAAT20,06%
MERCEDES-BENZ200 DIESEL20,06%
MERCEDES-BENZ200 VERLENGD20,06%
MERCEDES-BENZ200E ECE20,06%
MERCEDES-BENZ200TE20,06%
MERCEDES-BENZ200VERLENGD20,06%
MERCEDES-BENZ201 E20,06%
MERCEDES-BENZ202 028/AMG20,06%
MERCEDES-BENZ203 CL20,06%
MERCEDES-BENZ280 SD20,06%
MERCEDES-BENZ300 AUTOMATIC20,06%
MERCEDES-BENZ350 GD20,06%
MERCEDES-BENZ400SEL U920,06%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Mercedes-Benz Overige modellen die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 3 juli 2024. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs52516%
Blauw51816%
Wit50816%
Groen46314%
Zwart38412%
Rood32310%
Beige2016,3%
Geel1454,52%
Bruin882,74%
Oranje290,90%
Crème100,31%
Paars80,25%
Onbekend40,12%
Diversen10,03%
Rose00%

Welke kleur van de Mercedes-Benz Overige modellen komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 3 juli 2024.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidsclassificatieAantal RDWPercentage
A00%
B20%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend3.205100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mercedes-Benz Overige modellen er per zuinigheidslabel in de RDW data van 3 juli 2024 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: