Peugeot: verkoopcijfers en registratiegegevens

Peugeot: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Peugeot in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Peugeot modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 6 mei 2022.
Informatie over Peugeot in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Peugeot modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 6 mei 2022.
Belangrijkste gegevens

PeugeotMerk gegevens
Aantal actieve registraties696.652
Aantal modellen53
Jaren eerste toelating1895 t/m 2022
Aantal verkocht (1983 t/m 2022)1.382.933
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€22.230
Gemiddeldvermogen71 kW / 96 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Peugeot.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Peugeot


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor de top 15 modellen van Peugeot.

De grafiek toont de top 15 modellen van Peugeot. Hierbij is de top 15 bepaald op basis van (1) het jaar waarin een model het meest recent verkocht is en (2) het aantal auto's per model dat in de RDW voertuigenadministratie op basis van de handelsnaam van de auto is herkend. Bekijk ook de tabel met alle 52 modellen van Peugeot.

Peugeot verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Peugeot per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met april 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Peugeot in deze periode is 1.823 per maand.

Peugeot verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Peugeot per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Peugeot voor de jaren 1983 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 1.382.933 personenauto's van Peugeot verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 34.573 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met april. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Peugeot per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Peugeot dat op 6 mei 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Peugeot dat op 6 mei 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Peugeot dat op 6 mei 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Peugeot die op 6 mei 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Peugeot. Er zijn momenteel 267.164 auto's van Peugeot die in het grijs rondrijden. Dat is 38% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Peugeot. Het betreft alle Peugeot personenauto's die op 6 mei 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Peugeot rondrijden. Er zijn momenteel 623.817 auto's van Peugeot met benzine als energiebron. Dat is 90% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Peugeot (gegevens op basis van de personenauto's die op 6 mei 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Peugeot komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 421.448 auto's van Peugeot met hatchback als type carrosserie (dat is 60%).

Tabellen met gegevens voor Peugeot

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over Peugeot voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Peugeot rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 6 mei 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine623.81789,54%
Diesel55.7408,00%
Elektriciteit9.1711,32%
Benzine+LPG4.4830,64%
Diesel+Elektriciteit1.7880,26%
Benzine+Elektriciteit1.6320,23%
LPG190,00%
Alcohol10,00%
Benzine+CNG10,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Waterstof00,00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Peugeot het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Peugeot er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet29.8234,28%
Coupé2.8790,41%
Hatchback421.44860,50%
MPV122.39417,57%
Onbekend3.5060,50%
Pick-uptruck00,00%
Sedan11.5651,66%
Stationwagen105.03615,08%
Truckstationwagon10,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komen de auto's van Peugeot het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Peugeot er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)450,01%
1.020,00%
2.070,00%
3.0315.78445,33%
4.0370.01853,11%
6.01.6640,24%
14.010,00%
Onbekend9.1311,31%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Peugeot. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
20226.8570,98%
202122.0323,16%
202026.6803,83%
201932.5184,67%
201835.8135,14%
201734.7024,98%
201630.6994,41%
201536.2055,20%
201433.2134,77%
201329.0324,17%
201235.7385,13%
201142.2646,07%
201039.7815,71%
200932.4794,66%
200835.3445,07%
200732.5044,67%
200630.8504,43%
200524.6063,53%
200426.9013,86%
200327.3303,92%
200223.8723,43%
200116.9212,43%
200011.9411,71%
19997.2171,04%
19984.0600,58%
19973.3270,48%
19961.7850,26%
19951.1230,16%
19941.0200,15%
19937020,10%
19927960,11%
19917350,11%
19906220,09%
19895370,08%
19884310,06%
19875320,08%
19865050,07%
19852600,04%
19842280,03%
19831470,02%
19821430,02%
1981880,01%
19801010,01%
19791740,02%
19782290,03%
19771500,02%
19761360,02%
19752220,03%
19742370,03%
19733130,04%
19722730,04%
19711860,03%
19701590,02%
19691480,02%
19681680,02%
19671740,02%
19661340,02%
19651190,02%
19641170,02%
19631010,01%
1962630,01%
1961450,01%
1960490,01%
1959870,01%
1958790,01%
1957650,01%
1956740,01%
1955780,01%
1954460,01%
1953460,01%
1952300,00%
1951290,00%
195080,00%
194980,00%
1948150,00%
194740,00%
194620,00%
194210,00%
194010,00%
1939140,00%
1938130,00%
193770,00%
1936170,00%
1935140,00%
1934150,00%
1933260,00%
1932220,00%
1931140,00%
1930250,00%
1929260,00%
1928100,00%
192750,00%
192660,00%
192550,00%
192410,00%
192340,00%
192230,00%
192110,00%
192020,00%
191910,00%
191510,00%
191110,00%
191020,00%
190810,00%
190510,00%
190210,00%
190010,00%
189810,00%
189510,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Peugeot er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 6 mei 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Peugeot geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram110,00%
600-800 kilogram109.56615,73%
800-900 kilogram78.52711,27%
900-1.000 kilogram115.61416,60%
1.000-1.100 kilogram75.27610,81%
1.100-1.200 kilogram120.46517,29%
1.200-1.300 kilogram89.05612,78%
1.300-1.400 kilogram46.2116,63%
1.400-1.500 kilogram47.3676,80%
1.500-1.750 kilogram13.7421,97%
1.750-2.000 kilogram5770,08%
2.000-2.500 kilogram2170,03%
2.500+ kilogram230,00%

In welke kleur komen de auto's van Peugeot het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Peugeot er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs267.16438,35%
Zwart163.77923,51%
Blauw88.44312,70%
Wit87.62612,58%
Rood44.1686,34%
Groen16.0952,31%
Geel9.4251,35%
Bruin6.9280,99%
Paars5.5310,79%
Oranje5.1750,74%
Beige2.2350,32%
Onbekend370,01%
Crème280,00%
Diversen150,00%
Rose30,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende modellen van Peugeot. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

ModelAantal RDWPercentage
Peugeot 107107.13515,38%
Peugeot 20695.07813,65%
Peugeot 20877.88911,18%
Peugeot 30869.2109,93%
Peugeot 10857.5648,26%
Peugeot 20754.8037,87%
Peugeot 30753.3937,66%
Peugeot 200848.5476,97%
Peugeot 300836.3395,22%
Peugeot 500819.2652,77%
Peugeot 50812.1451,74%
Peugeot 10611.6021,67%
Peugeot Partner10.1761,46%
Peugeot 4077.3231,05%
Peugeot 3067.2511,04%
Peugeot 2055.7570,83%
Peugeot 4063.9380,57%
Peugeot Overige modellen3.0420,44%
Peugeot 10073.0190,43%
Peugeot 8071.4730,21%
Peugeot RCZ1.3720,20%
Peugeot 5041.1800,17%
Peugeot 4041.1660,17%
Peugeot 6071.0140,15%
Peugeot 4056840,10%
Peugeot Bipper6620,10%
Peugeot Rifter5860,08%
Peugeot 3095320,08%
Peugeot 40075110,07%
Peugeot 3044610,07%
Peugeot 2034130,06%
Peugeot 5053740,05%
Peugeot Boxer3100,04%
Peugeot 3053080,04%
Peugeot Traveller2880,04%
Peugeot 2042690,04%
Peugeot Expert2630,04%
Peugeot 4032600,04%
Peugeot iOn1850,03%
Peugeot 6051640,02%
Peugeot 8061590,02%
Peugeot 6041430,02%
Peugeot 1041400,02%
Peugeot 2011160,02%
Peugeot 301440,01%
Peugeot 202410,01%
Peugeot 402150,00%
Peugeot J7150,00%
Peugeot 30280,00%
Peugeot 400880,00%
Peugeot J560,00%
Peugeot 40140,00%
Peugeot J920,00%

In welke kleur komen de auto's van Peugeot het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Peugeot er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 mei 2022.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs267.16438,35%
Zwart163.77923,51%
Blauw88.44312,70%
Wit87.62612,58%
Rood44.1686,34%
Groen16.0952,31%
Geel9.4251,35%
Bruin6.9280,99%
Paars5.5310,79%
Oranje5.1750,74%
Beige2.2350,32%
Onbekend370,01%
Crème280,00%
Diversen150,00%
Rose30,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Peugeot er per zuinigheidslabel in de RDW data van 6 mei 2022 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A2.9190,42%
B2.2560,32%
C6.6010,95%
D1.9410,28%
E3940,06%
F470,01%
G140,00%
Onbekend682.48097,97%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo