Bekijk ook: opvallend verschil tussen de beursprijzen en de consumentenprijzen voor gas!

Peugeot: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Peugeot in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Peugeot modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 november 2022.
Informatie over Peugeot in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Peugeot modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 november 2022.
Belangrijkste gegevens

PeugeotMerk gegevens
Aantal actieve registraties657.555
Aantal modellen53
Jaren eerste toelating1895 t/m 2022
Aantal verkocht (1983 t/m 2022)1.394.522
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€22.347
Gemiddeldvermogen71 kW / 96 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Peugeot.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Peugeot


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor de top 15 modellen van Peugeot.

De grafiek toont de top 15 modellen van Peugeot. Hierbij is de top 15 bepaald op basis van (1) het jaar waarin een model het meest recent verkocht is en (2) het aantal auto's per model dat in de RDW voertuigenadministratie op basis van de handelsnaam van de auto is herkend. Bekijk ook de tabel met alle 52 modellen van Peugeot.

Peugeot verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Peugeot per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met oktober 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Peugeot in deze periode is 1.842 per maand.

Peugeot verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Peugeot per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Peugeot voor de jaren 1983 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 1.394.522 personenauto's van Peugeot verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 34.863 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met oktober. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Peugeot per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Peugeot dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Peugeot dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Peugeot dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Peugeot die op 4 november 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Peugeot. Er zijn momenteel 248.718 auto's van Peugeot die in het grijs rondrijden. Dat is 38% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Peugeot. Het betreft alle Peugeot personenauto's die op 4 november 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Peugeot rondrijden. Er zijn momenteel 593.552 auto's van Peugeot met benzine als energiebron. Dat is 90% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Peugeot (gegevens op basis van de personenauto's die op 4 november 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Peugeot komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 399.893 auto's van Peugeot met hatchback als type carrosserie (dat is 61%).

Tabellen met gegevens voor Peugeot

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over Peugeot. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine593.55290,27%
Diesel42.6246,48%
Elektriciteit13.8842,11%
Benzine+LPG3.7230,57%
Benzine+Elektriciteit2.3750,36%
Diesel+Elektriciteit1.3760,21%
LPG190,00%
Alcohol10,00%
Benzine+CNG10,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Onbekend00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Peugeot rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 4 november 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Cabriolet28.1584,28%
Coupé2.6880,41%
Hatchback399.89360,82%
MPV118.06717,96%
Onbekend3.5380,54%
Sedan9.5971,46%
Stationwagen95.61414,54%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Peugeot het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Peugeot er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)450,01%
1.020,00%
2.070,00%
3.0322.62649,06%
4.0319.53848,59%
6.01.4910,23%
8.010,00%
14.010,00%
Onbekend13.8442,11%

Met hoeveel cilinders komen de auto's van Peugeot het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Peugeot er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
202218.9772,89%
202123.1533,52%
202027.2884,15%
201932.3404,92%
201834.9825,32%
201733.2335,05%
201629.8834,54%
201532.8575,00%
201431.9344,86%
201328.2384,29%
201234.4325,24%
201140.8046,21%
201038.3455,83%
200931.1604,74%
200832.9505,01%
200730.1274,58%
200627.8954,24%
200521.2283,23%
200422.7593,46%
200322.1013,36%
200218.7832,86%
200112.5621,91%
20008.5331,30%
19994.9830,76%
19982.9340,45%
19972.5800,39%
19961.3490,21%
19959170,14%
19948370,13%
19935870,09%
19927380,11%
19916900,10%
19905850,09%
19895100,08%
19884130,06%
19875110,08%
19864900,07%
19852490,04%
19842260,03%
19831450,02%
19821410,02%
1981850,01%
19801020,02%
19791700,03%
19782190,03%
19771470,02%
19761320,02%
19752210,03%
19742330,04%
19733110,05%
19722610,04%
19711850,03%
19701580,02%
19691440,02%
19681600,02%
19671700,03%
19661320,02%
19651170,02%
19641120,02%
1963990,02%
1962630,01%
1961450,01%
1960480,01%
1959870,01%
1958760,01%
1957630,01%
1956730,01%
1955770,01%
1954440,01%
1953430,01%
1952280,00%
1951290,00%
195080,00%
194980,00%
1948150,00%
194740,00%
194620,00%
194210,00%
194010,00%
1939130,00%
1938130,00%
193770,00%
1936160,00%
1935130,00%
1934150,00%
1933260,00%
1932200,00%
1931130,00%
1930240,00%
1929250,00%
1928100,00%
192750,00%
192660,00%
192550,00%
192410,00%
192340,00%
192230,00%
192120,00%
192020,00%
191910,00%
191110,00%
191020,00%
190810,00%
190510,00%
190210,00%
190010,00%
189810,00%
189510,00%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Peugeot. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram120,00%
600-800 kilogram106.11716,14%
800-900 kilogram75.96611,55%
900-1.000 kilogram105.57016,05%
1.000-1.100 kilogram72.22210,98%
1.100-1.200 kilogram113.87217,32%
1.200-1.300 kilogram80.41312,23%
1.300-1.400 kilogram41.3976,30%
1.400-1.500 kilogram46.4457,06%
1.500-1.750 kilogram14.6012,22%
1.750-2.000 kilogram7060,11%
2.000-2.500 kilogram2120,03%
2.500+ kilogram220,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Peugeot er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 4 november 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Peugeot geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs248.71837,82%
Zwart156.13523,74%
Wit87.91013,37%
Blauw80.75912,28%
Rood41.3486,29%
Groen13.6772,08%
Geel9.8581,50%
Bruin6.5461,00%
Oranje5.2870,80%
Paars5.1760,79%
Beige2.0640,31%
Onbekend340,01%
Crème280,00%
Diversen140,00%
Rose10,00%

In welke kleur komen de auto's van Peugeot het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Peugeot er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

ModelAantal RDWPercentage
Peugeot 107106.34916,17%
Peugeot 20883.05512,63%
Peugeot 20679.35412,07%
Peugeot 30863.8459,71%
Peugeot 10857.2098,70%
Peugeot 200852.0237,91%
Peugeot 20751.5627,84%
Peugeot 30743.7266,65%
Peugeot 300835.8205,45%
Peugeot 500818.2982,78%
Peugeot 50810.8611,65%
Peugeot Partner9.4371,44%
Peugeot 1068.6721,32%
Peugeot 4075.8710,89%
Peugeot 3065.5110,84%
Peugeot 2055.2000,79%
Peugeot 4063.0790,47%
Peugeot 10072.8300,43%
Peugeot Overige modellen2.5640,39%
Peugeot RCZ1.3360,20%
Peugeot 5041.1590,18%
Peugeot 4041.1420,17%
Peugeot 8071.1070,17%
Peugeot 6077860,12%
Peugeot Rifter6620,10%
Peugeot Bipper6570,10%
Peugeot 4056150,09%
Peugeot 3094950,08%
Peugeot 40074600,07%
Peugeot 3044420,07%
Peugeot 2034000,06%
Peugeot 5053710,06%
Peugeot 3052960,05%
Peugeot Expert2880,04%
Peugeot Traveller2880,04%
Peugeot Boxer2830,04%
Peugeot 2042590,04%
Peugeot 4032580,04%
Peugeot iOn1840,03%
Peugeot 6051530,02%
Peugeot 1041410,02%
Peugeot 6041400,02%
Peugeot 8061170,02%
Peugeot 2011110,02%
Peugeot 301440,01%
Peugeot 202410,01%
Peugeot J7150,00%
Peugeot 402140,00%
Peugeot 30280,00%
Peugeot 400860,00%
Peugeot J560,00%
Peugeot 40130,00%
Peugeot J920,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende modellen van Peugeot. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs248.71837,82%
Zwart156.13523,74%
Wit87.91013,37%
Blauw80.75912,28%
Rood41.3486,29%
Groen13.6772,08%
Geel9.8581,50%
Bruin6.5461,00%
Oranje5.2870,80%
Paars5.1760,79%
Beige2.0640,31%
Onbekend340,01%
Crème280,00%
Diversen140,00%
Rose10,00%

In welke kleur komen de auto's van Peugeot het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Peugeot er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend657.555100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Peugeot er per zuinigheidslabel in de RDW data van 4 november 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo