Renault Safrane: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Renault SafraneModel gegevens
Aantal actieve registraties232
Jaren eerste toelating1992 t/m 2001
Aantal verkocht (1992 t/m 2000)12.976
Meest voorkomende kleurGroen
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijsGeen prijzen bekend
Gemiddeldvermogen78 kW / 106 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Renault Safrane.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Renault Safrane verkopen per jaar






Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!







Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Renault Safrane per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Renault Safrane voor de jaren 1992 tot en met 2000. In totaal zijn er in deze periode 12.976 exemplaren van de Renault Safrane verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 1.442 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Renault Safrane per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 6 februari 2024. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!







Grafiek met het aantal auto's van de Renault Safrane dat op 6 februari 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!







Grafiek met het aantal auto's van de Renault Safrane dat op 6 februari 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 10 meest recente jaren.

Registraties per decennium






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!







Grafiek met het aantal auto's van de Renault Safrane dat op 6 februari 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Advertentie:

Voorkomende kleuren






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!







Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Renault Safrane die op 6 februari 2024 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Groen is de meest voorkomende kleur van Renault Safrane. Er zijn momenteel 77 auto's van de Renault Safrane die in het groen rondrijden. Dat is 33% van het totaal.

Gebruikte brandstof






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!







Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Renault Safrane. Het betreft alle Renault Safrane personenauto's die op 6 februari 2024 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Renault Safrane rondrijden. Er zijn momenteel 192 auto's van Renault Safrane met benzine als energiebron. Dat is 83% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!







Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Renault Safrane (gegevens op basis van de personenauto's die op 6 februari 2024 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Renault Safrane komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 231 auto's van Renault Safrane met hatchback als type carrosserie (dat is 100%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de Renault Safrane

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Renault Safrane. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine19283%
Benzine+LPG3113%
Diesel94%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
Benzine+LNG+LPG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LPG00%
Onbekend00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Renault Safrane rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 6 februari 2024. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00%
Cabriolet00%
Coupé00%
Hatchback231100%
MPV00%
Multipurpose vehicle (MPV)00%
Onbekend00%
Pick-uptruck00%
Sedan10%
Stationwagen00%
Truckstationwagon00%

Met welk type carrosserie komt de Renault Safrane het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Renault Safrane er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 februari 2024. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.014060%
5.05022%
6.04218%

Met hoeveel cilinders komt de Renault Safrane het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Renault Safrane er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 februari 2024. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
200110,43%
20003113%
19994118%
19983816%
19973716%
1996166,9%
1995146%
1994208,6%
19933113%
199231,29%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Renault Safrane. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 6 februari 2024. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00%
600-800 kilogram00%
800-900 kilogram00%
900-1.000 kilogram00%
1.000-1.100 kilogram00%
1.100-1.200 kilogram00%
1.200-1.300 kilogram00%
1.300-1.400 kilogram2812%
1.400-1.500 kilogram12755%
1.500-1.750 kilogram7733%
1.750-2.000 kilogram00%
2.000-2.500 kilogram00%
2.500+ kilogram00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Renault Safrane er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 6 februari 2024 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Renault Safrane geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Groen7733%
Blauw6628%
Grijs3716%
Rood208,6%
Zwart177,3%
Bruin125,2%
Wit31,29%
Beige00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Geel00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Renault Safrane komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Renault Safrane er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 februari 2024. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
RENAULTSAFRANE14964%
RENAULTSAFRANE RN 2.2I U9239,9%
RENAULTSAFRANE RN 2.2I62,59%
RENAULTSAFRANE RT 2.2 VI62,59%
RENAULTSAFRANE RT 2.2VI U952,16%
RENAULTSAFRANE RT V6I U952,16%
RENAULTSAFRANE RXE BITURBO E252,16%
RENAULTSAFRANE BACCARA BITURBO E241,72%
RENAULTSAFRANE RN 2.2VI U931,29%
RENAULTSAFRANE 2.0 I AUTOMATIC20,86%
RENAULTSAFRANE BACCARA V6I A. U920,86%
RENAULTSAFRANE MANOIR 2.0 I20,86%
RENAULTSAFRANE RN 2.1 DT20,86%
RENAULTSAFRANE RN 2.2VI AUTOM.U920,86%
RENAULTSAFRANE RT 2.2 VI AUTOM.20,86%
RENAULTSAFRANE RT V6I AUTOM.20,86%
RENAULTSAFRANE RT V6I AUTOM. U920,86%
RENAULTSAFRANE RXE V6I U920,86%
RENAULTSAFRANE BITURBO10,43%
RENAULTSAFRANE QUAORA10,43%
RENAULTSAFRANE RN 2.2 VI10,43%
RENAULTSAFRANE RT 2.2VI AUTOM.U910,43%
RENAULTSAFRANE RT 2.5 DT AUTOM.10,43%
RENAULTSAFRANE RT V6I10,43%
RENAULTSAFRANE RXE V6 QUADRA U910,43%
RENAULTSAFRANE RXE V6I10,43%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Renault Safrane. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 6 februari 2024. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Groen7733%
Blauw6628%
Grijs3716%
Rood208,6%
Zwart177,3%
Bruin125,2%
Wit31,29%
Beige00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Geel00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Renault Safrane komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Renault Safrane er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 februari 2024.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidsclassificatieAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D10%
E00%
F00%
G00%
Onbekend231100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Renault Safrane er per zuinigheidslabel in de RDW data van 6 februari 2024 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: